Χάνουκα: Η ανθελληνική γιορτή των εβραίων που δε γνωρίζαμε

Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι «εορτάζουν» και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους.Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία
γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη)

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces»…



Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.

Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα… στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη.

Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ. όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το «σκότος».

loading...

7 thoughts on “Χάνουκα: Η ανθελληνική γιορτή των εβραίων που δε γνωρίζαμε

  1. Ο σαρσέμης ο κουίκ που κολλάει;

  2. Πάνω από 700.000 Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2019

    https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1444092/pano-apo-700000-israilinoi-touristes-stin-ellada-to-2019

    Για πρώτη φορά το Ισραήλ ενεργά υπέρ της Ελλάδας: Τι σημαίνει η αποστολή ισραηλινών μαχητικών στην Λάρισα

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/722708_gia-proti-fora-israil-energa-yper-tis-elladas-ti-simainei-i

    Οι Αμερικανοί στηρίζουν τον άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ …

    Aύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές Ελληνικών προϊόντων προς το Ισραήλ.

    Ο γιος του Νετανιάχου απαντά στον Ερντογάν: Λέγεται

    Στο χορό της σφοδρής φραστικής αντιπαράθεσης του Μπέντζαμιν Νετανιάχου με τον Ταγίπ Ερντογάν μπήκε ο γιος του Ισραηλινού πρωθυπουργού με αναφορές στις γενοκτονίες κατά Ελλήνων και Αρμενίων και στην Κωνσταντινούπολη.

    Σε ανάρτησή του στο Τwitter o Γιάιρ Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της Άγκυρας και του Τούρκου Προέδρου:

    Θα του θυμίσω τη γενοκτονία που έγινε κατά Ελλήνων, Κούρδων και Αρμενίων.

    Έκαναν εθνοκάθαρση διώχνοντας ολόκληρο το χριστιανικό πληθυσμό από τη Μικρά Ασία», έγραψε.

    Και συνέχισε: Και θα του θυμίσω ότι η Ιστανμπούλ είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που λέγεται Κωνσταντινούπολη.

    Η πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και κέντρο της χριστιανικής Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια πριν την τουρκική κατοχή!

  3. Έτσι ακριβώς, αλλά μήπως γνωρίζουμε τι σημαίνει το πάσχα?
    Η' το ότι στις εκκλησίες ψάλουν καθημερινά αφορισμούς
    και χλευασμούς κατά των Ελλήνων?

    Το παράδοξο δεν είναι ότι μας βρίζουν αλλά το ότι ο θρησκευόμενος Έλληνας το δεχετε!
    Βασικά η ίδια η εκκλησία θα έπρεπε αν είχε ίχνος πατριωτισμού, να πετάξει τους
    αφορισμούς, αλλά δεν το κάνει και αυτό σημαίνει ότι το αποδέχετε και πιστευει,
    άλλωστε μας το έχει πει και δίξει επί 1700 χρόνια και συνεχίζει!

  4. ΤΟ καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ασχολείστε με τα χάλια μας και να αφήσετε τους Εβραίους Ίσυχους, αφήστε τις ηλίθιες προπαγάνδες για τον εαυτόν σας.

  5. ΤΟ καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ασχολείστε με τα χάλια μας και να αφήσετε τους Εβραίους Ίσυχους, αφήστε τις ηλίθιες προπαγάνδες για τον εαυτόν σας.

  6. Στη Χανουκά γιορτάζουν τα κατορθώματα των Μακκαβαίων. Μα τι έκαναν επιτέλους αυτοί οι Μακκαβαίοι; Γιατί μπαίνουν τόσο πολύ στην καθημερινότητα των Εβραί­ων μετά από δύο χιλιάδες χρόνια; Γιατί άλλαξαν τόσο πολύ την ιεράρχηση των θρησκευτικών γιορτών σε ένα έθνος με άπειρους "αγίους" και "προφήτες";

    Μήπως αντιστάθηκαν σε έναν πανίσχυρο εισβολέα και διασφάλισαν την ελευθερία των συμπατριωτών τους, όπως έκανε για παράδειγμα ο Λεωνίδας; Μήπως επαναστάτησαν εναντίον ενός κατακτητή, εξασφαλίζοντας ένα ανεξάρτητο κράτος για τους συμπατριώτες τους, όπως έκανε για παρά­δειγμα ο Κολοκοτρώνης; Αυτοί όλοι είναι εθνικοί ήρωες, γιατί υποτίθεται εξυπηρέτησαν τα εθνικά συμφέ­ρον­τα του λαού στον οποίον ανήκαν. Οι Μακκαβαίοι προφα­νώς είναι κάτι παραπάνω από τους συμβατικούς εθνικούς ήρωες, γιατί σχεδόν λατρεύονται σαν άγιοι και όχι απλά σαν εθνικοί ήρωες.

    Προς τιμήν τους δεν δονούνται μόνον τα σύγχρονα αθλητικά στάδια του Ισραήλ, αλλά γίνεται η μεγαλύτερη εθνική και θρησκευτική γιορτή του εβραϊκού λαού παγκοσμίως. Οκτώ ημέρες τους γιορτάζουν κάθε χρόνο. Ένας πραγματικά εορταστικός "μαραθώνιος". Μπροστά τους ο ίδιος ο πατριάρχης τους Αβραάμ είναι "παραμε­λημένος" από τους απογόνους του. Ο άνθρωπος που "γέννησε" το έθνος από το αίμα του. Ούτε τον Μωυσή δεν τον τιμούν τόσο. Τον άνθρωπο που "έσωσε" το έθνος μέσα από την έρημο. Άρα και οι Μακκαβαίοι θα έκαναν κάτι ανάλογα σημαντικό. Θα πολέμησαν τον εθνικό τους εχθρό. Θα έσωσαν το έθνος από έναν εχθρό, που, τηρουμένων των εορταστικών αναλογιών, θα ήταν πιο επικίνδυνος ακόμα και από την ίδια την έρημο. Οι Μακκαβαίοι δηλαδή είναι αυτοί οι οποίοι αποκαλύπτουν τον πιο σημαντικό εχθρό που γνώρισαν ποτέ οι Εβραίοι.

    Τι έκαναν λοιπόν οι Μακκαβαίοι και οι Εβραίοι τους λατρεύουν στην κυριολεξία; http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html

  7. Εφημερίδα δημοκρατία

    Τέρενς Κουίκ: Ο… happy traveler του Κοινοβουλίου.Ο υφ. Εξωτερικών έσπασε όλα τα ρεκόρ με 70 ταξίδια σε 26 μήνες θητεία!

    O happy traveler της ελληνικής κυβέρνησης Τέρενς Κουίκ μπήκε στο στόχαστρο του «γαλάζιου» Κώστα Κατσαφάδου, ο οποίος με ερώτησή του στη Βουλή ζητά να μάθει πόσα ταξίδια έχει κάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών και πόσο κόστισε το… «tour» του ανά την υφήλιο στον ελληνικό λαό.

    Ο βουλευτής της Ν.Δ. θεωρεί ότι η στάση του πρώην ανελίτη -και σήμερα «τσιπρικού- υπουργού είναι προκλητική, καθώς, όπως αναφέρει, στους 26 μήνες θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών έχει πραγματοποιήσει… 70 ταξίδια!

    «Αυτές τις ημέρες πραγματοποίησε ταξίδι στην Αίγυπτο -το 6ο ταξίδι στη χώρα μέσα σε δύο χρόνια-, μία ημέρα πριν ήταν στην Κύπρο, ενώ προγραμματίζει να μεταβεί στην Αυστραλία τον Μάρτιο. Και όλα αυτά για υποθέσεις για τις οποίες ένας πρέσβης ή ένας πρόξενος της Ελλάδας ή ένας αξιωματούχος του υπουργείου στην Αθήνα θα μπορούσε να τις τακτοποιήσει και τηλεφωνικά» αναφέρει ο βουλευτής, επισημαίνοντας πως 70 ταξίδια σε 26 μήνες δεν τα είχαν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοι του κ. Κουίκ, σε 20 χρόνια.

    Τα ταξίδια πολλά, τα έξοδα ακόμα περισσότερα καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Κατσαφάδος, κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον ένα δυο άτομα που τον συνοδεύουν, β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας και γ) ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140-150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό.

    Με την υπογραφή Τσίπρα αλλά και του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών, το «Τέρενς tours» έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βουλευτής της Ν.Δ., καθώς σε σύνολο 790 ημερών θητείας έχει λείψει από τη χώρα 200 ημέρες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η χώρα βγήκε από τα προγράμματα, ο κατώτατος μισθός ανέβηκε, η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές, αλλά ο Τέρενς Κουίκ δεν είναι εδώ για να μάθει τα… ευχάριστα!

    Αμερική, Αυστραλία, Κίνα, Αφρική… Και πού δεν έχει πάει τους τελευταίους μήνες ο ταξιδευτής υπουργός, του οποίου το χαρτοφυλάκιο συνδέεται με τον απόδημο Ελληνισμό. Το εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι στο σάιτ του υπουργείου έχουν εκδοθεί μόλις… 15 δελτία Τύπου για όλη αυτή την πλούσια, διετή υπερδραστηριότητα.

Comments are closed.