ΟΣΙΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ: «ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»ΕΠΑΛΛΗΘΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας του Brexit που σηματοδοτεί πολλά, θα μεταφερθούμε στην Μεγ. Βρετανία στα μέσα της
δεκαετίας του 70, όταν αυτή δεν ήταν πλήρες μέλος της τότε ΕΟΚ.

Το παρακάτω συμβάν είναι προσωπική μαρτυρία. Με προβλημάτισε αν πρέπει να δοθεί, αλλά θεωρώ ότι φτάσαμε σε κρίσιμους καιρούς και είναι ανάγκη να μοιράζουμε τις εμπειρίες μας προς Δόξα του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.


Το συμβάν αυτό είναι ήδη γνωστό σε πολλούς φίλους και πνευματικούς αδελφούς εδώ και χρόνια.

Επίσης αυτό είναι και ένας λόγος που κάθε τόσο και με επιμονή αρθρογραφούμε για τα προφητευόμενα υπό των ΑΓΙΏΝ ΠΑΤΕΡΩΝ γεγονότα.

Σκεφτείτε λοιπόν ένα μαθητή απόφοιτο λυκείου (τότε γυμνασίου) το 1975 να βρίσκεται για σπουδές στην Μεγ. Βρετανία.

Τότε τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα, καθότι η Αγγλία δεν ήταν πλήρες μέλος της ΕΟΚ , τα δίδακτρα ήταν αυξημένα, οι μετακινήσεις δύσκολες και οι συνθήκες διαβίωσης μίζερες.

Όμως βρέθηκα εκεί στην επαρχία του Essex, θέλοντας να σπουδάσω δίχως να γνωρίζω όλα τα παραπάνω.

Μαζί με τα λιγοστά ρούχα και βιβλία που είχα στις αποσκευές μου , είχα και ένα “φυλακτό” που μου έδωσε ο παππούς μου, μια μικρή ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.

Ένας δεκαοχτάχρονος εκείνης της εποχής που ξεκίνησε από μια Ελλάδα που βγήκε τότε τραυματισμένη από την Χούντα λόγω Κυπριακού, σε μια περίοδο αμφισβήτησης της πνευματικής δυναμικής της Ορθοδόξου Πίστεως μας …πήρε λοιπόν αυτός ο δεκαοχτάχρονος το “φυλακτό” του παππού του με την συμβουλή του δεύτερου …

Όταν συναντήσεις δυσκολία εκεί που θα πας να το ανοίγεις και να διαβάζεις.

Και όχι μόνο δυσκολίες συνάντησα αλλά και ανυπέρβλητα εμπόδια με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να θέλω να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα.

Φυσικά τότε δεν γνώριζα και κανείς δεν μου μίλησε για τον σεβαστό Γέροντα Σωφρόνιο του Έσσεξ. Βαθιά πνευματικά μεσάνυχτα ..μην βλέπετε που τώρα τα πράγματα λόγω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης είναι ποιο εύκολα.

Αν το γνώριζα θα πήγαινα να πάρω την ευχή του Γέροντα.

Ένα Σάββατο απόγευμα κουρασμένος και σε αδιέξοδο, την ώρα του εσπερινού θυμήθηκα τον παππού μου και άνοιξα το “φυλακτό” του δηλ. την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ που μου χάρισε και άρχισα να διαβάζω.

Δεν πέρασε λίγη ώρα και άκουσα βήματα στις σκάλες της κρύας σοφίτας που με φιλοξενούσε. Δεν έδωσα σημασία, θεώρησα ότι ήταν ο σπιτονοικοκύρης μου.

Όμως η κλειδωμένη πόρτα αίφνης άνοιξε μόνη της και εισήλθε στο δωμάτιο ένας επιβλητικός ηλικιωμένος ιερέας με επανωκαλύμμαυχο.loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

2 σχόλια :

 1. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΥΒΡΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ «12» ….
  ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ….!!!

  ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ…..1821=12
  ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…2019=12

  ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΥΧΗ ΘΑ ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ…!!!
  Αρτεμης Σωρρας

  ΑΡΙΘΜΟΣ "12"
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/12/12_21.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωφρονιος
  Αλλος ενας εισαγομενος "οσιος". Απο το Εσ σεξ αυτος.
  Η παγκοσμιοποιηση καλα κρατει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή