Καταργούν το «Μακεδονία Ξακουστή» – ΚΚΕ: «Να απαγορευτεί το σύνθημα» – Αποστολάκης: «Όποιος το φωνάξει θα υποστεί κυρώσεις!»

Σε πλήρη εφαρμογή θέτουν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, πράγμα που επιβεβαιώνεταια πό τον ίδιο τον υπουργό Έθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Το ΚΚΕ, με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ζήτησε την απαγόρευση συνθημάτων για την Μακεδονία.Σε σχετική απάντηση, ο ΥΕΘΑ, τόνισε πως τα συνθήματα αυτά, «Μακεδονία Ξακουστή» συγκεκριμένα, δεν ακούγονται σύμφωνα με στοιχεία του ίδιου, και όποιος τα φωνάζει θα υποστεί κυρώσεις.

Με λίγα λόγια, απαγορεύουν και επίσημα το «Μακεδονία Ξακουστή», χτυπώντας εκ νέου τον Ελληνισμό, την Ευλευθερία του Λόγου και την Δημοκρατία. Ένας άνθρωπος που για χρόνια υπηρετούσε τον ελληνικό στρατό θα έπρεπε να πρεσβεύει άλλες αξίες.

Δεν υπήρξαν συνθήματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποστηρίζει σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι όποιος φωνάξει συνθήματα θα υποστεί και τις ανάλογες κυρώσεις.

Η ερώτηση του ΚΚΕ ήταν η ακόλουθη:

«Αρκετά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνέχιση της αναφώνησης αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το περιεχόμενο των συνθημάτων αυτών είναι αντιδραστικό και προκλητικό – προσβλητικό απέναντι σε άλλους λαούς, με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει να μοιράσει τίποτα.

Συγκεκριμένα, ορισμένα από τα συνθήματα που αναγκάζονται οι στρατιώτες να φωνάζουν είναι: “Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονία“, “Ο Πόντος είναι ελληνικός και η Μικρά Ασία“, “Που θ’ ανάψουμε κεριά, μέσα στην Αγιά Σόφιά“.

Με κάθε ευκαιρία ορισμένα στελέχη προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας το ανιστόρητο σύνθημα “Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική“, με τις διοικήσεις των Μονάδων να κάνουν τα στραβά μάτια.

Η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την ανοχή που δείχνει, σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που δίνουν τη δυνατότητα σε χρυσαυγίτες και άλλους ακροδεξιούς να δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις των νέων που υπηρετούν τη θητεία τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα η αναφώνηση αλυτρωτικών και αντιδραστικών συνθημάτων στα στρατόπεδα;»

Δείτε το έγγραφο:


Αποστολάκης: Δεν ακούστηκαν συνθήματα για τη Μακεδονία

Στην απάντησή του ο ΥΕΘΑ αναφέρει:

«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Αναφώνηση αντιδραστικών συνθημάτων σε στρατόπεδα με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών» σας γνωρίζω,

σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, ότι δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων.

Τέλος επισημαίνεται ότι σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών εφαρμόζονται οι διατάξεις των υφιστάμενων θεσμικών κειμένων των Ενόπλων Δυνάμεων».

loading...

12 thoughts on “Καταργούν το «Μακεδονία Ξακουστή» – ΚΚΕ: «Να απαγορευτεί το σύνθημα» – Αποστολάκης: «Όποιος το φωνάξει θα υποστεί κυρώσεις!»

  1. Πώς κατάντησες έτσι, εσύ η δοξασμένη Ελλάδα;;;;

  2. Στα αλήθεια είμαι κάποιας ηλικίας, μα ποτέ μου δεν κατάλαβα αυτούς τους Αριστερούς ( πραγματικούς ή γιαλαντζί ) τι πρεσβεύουν , πατρίδα δεν θέλουν , θρησκεία δεν θέλουν , ιδιωτική πρωτοβουλία δεν θέλουν , να μπουν στο Δημόσιο θέλουν , να πηγαίνουν όποτε τους αρέσει για δουλειά θέλουν , να παίρνουν αρκετά χρήματα θέλουν , να κάνουν ότι τους αρέσει θέλουν ,να είναι αφεντικά θέλουν , να έχουν υποτελείς θέλουν ,να έχουν μια ντουντούκα και να δίνουν συνθήματα θέλουν , θέλουν , θέλουν , θέλουν ….χωρίς να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΕ ,
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ , ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΡΑΤΟΥΣ ;

  3. ΠΡΟΣΈΞΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΉ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΕΣ ΑΠΌ ΤΗ ΑΡΧΉ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.ΌΛΟΙ ΌΣΟΙ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΨΉΦΙΣΑΝ Η ΟΧΙ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΌ ΚΊΝΗΤΡΟ ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΎΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.

  4. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΗΤΕΣ ΞΕΦΤΥΙΣΜΕΝΟΙ.

  5. ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑΤΗ ΠΛΕΟΝ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΝΑΞΕ? ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ COMPRESON ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΛΑΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ?

  6. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟ Γ.Ε.Ε.Θ.Α.!!!!!

    ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΓΛΕΙΦΤΗ. ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕΣ.-

  7. ΚΡΙΜΑ ΤΗΝ ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΤΡΟΥΑΚΑΡ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΘΟΛΟΥΡΑ. ΚΑΛΑ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΗΚΕΣ ΑΡΑΓΕ?

  8. Με τα κέρατά του και τα σάλια του,έτσι ανέβηκε.

  9. Μια είναι η κυβέρνηση στην περιοχή.Οι δανειστές με πρωθυπουργό τον Αμερικανό πρέσβη.Οι τοπικές διαδικασίες ειναι για εκλογή κατωτέρων αξιωματούχων δηλ φοροεισπρακτόρων.Τώρα αν θέλει ο λαός να συμμετέχει στη δήθεν δημοκρατία,ας αυτογελιοποιθεί

  10. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ……Ε Λ Λ Α Δ Α……..ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ……..ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ………ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ…..ΔΕΝ ΧΑΣΑΝΕ……ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΠΙΣΩ……….ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μ Ι Α…….Ε Λ Λ Α Δ Α

Comments are closed.