Με όπλο το πραγματικό, αναπτυξιακό μας έργο ! Του Βαγγέλη Κοντοστάνου*

Οι πολίτες της Αττικής τον Μάιο του 2019, θα κληθούν στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές να πάρουν μια μεγάλη απόφαση, που θα κρίνει το μέλλον της Αττικής.

Το ερώτημα που τίθεται είναι απλό; Θα επιλέξουμεως νέο περιφερειάρχη, έναν υποψήφιο δοκιμασμένο, με σοβαρό και πολύτιμο έργο, το οποίο είναι πραγματικό και μετρήσιμο, ή θα παρασυρθούμε για μια ακόμη φορά από τα ψέματα και τα μεγαλόστομα λόγια, με τα οποία μας βομβαρδίζουν σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση υποψήφιοι που δεν έχουν ξανακούσει ποτέ στη ζωή τους την περιφέρεια Αττικής;

Η εμπειρία του 2014, όπου η κα Δούρου, επιστρατεύοντας όλους τους μηχανισμούς προπαγάνδας, παρέσυρε τους πολίτες σε εικονικές πραγματικότητες και απέσπασε έτσι την ψήφο τους, ήταν οικτρή, αφού ο μετέπειτα περιφερειακός βίος της, αποδείχτηκε τραγικός για την Αττική.

Εγκατέλειψε στην κυριολεξία την Περιφέρεια στην μοίρα της και την οδήγησε τελικά, στην μιζέρια και την υπανάπτυξη. Χωρίς καμιά πρόληψη ακόμα, για τα ακραία φυσικά φαινόμενα που πλήττουν την Αττική, αλλά και σχέδιο για την αντιμετώπισή τους, όταν εκδηλώθηκαν, αποδείχτηκε μοιραίος άνθρωπος για την περιφέρειά μας, καθώς οι δεκάδες νεκροί από την Μάνδρα και το Μάτι, έντυσαν στα μαύρα όλη την Ελλάδα.

Απέναντι σε αυτήν την επιλογή, αλλά και σε άλλες που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, που με το ήθος του και το πολύπτυχο έργο του, έχει αφήσει δυνατά την σφραγίδα του στην περιφέρεια Αττικής, αποτελεί την αληθινά ωφέλιμη επιλογή, για τους πολίτες του λεκανοπεδίου.

Μιλούν σε όλους τους τομείς της Αττικής, αλλά και σε κάθε σημείο της, τα έργα του και οι ουσιαστικές και χρήσιμες παρεμβάσεις του, που άλλαξαν την όψη της Αττικής και την καθημερινότητα των πολιτών της.

Έργα Υποδομών. Την περίοδο 2011-2014 ξεκίνησαν και υλοποιήθηκαν πάνω από 1000 μικρά και μεγάλα έργα προϋπολογισμού άνω των 3,5 δις ευρώ. Ξεχωρίζουν, το σπουδαίο έργο του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας Παιανίας με στόχο να αποκτήσει επιτέλους η Ανατολική Αττική αποχετευτικό δίκτυο, οι αποκαταστάσεις των ανεξέλεγκτων χωματερών σε Δυτική, Ανατολική Αττική και στα νησιά, η αποκατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά και η ολοκλήρωση της Ραλλείου Σχολής, τα αντιπλημμυρικά έργα σε Σαλαμίνα, Νέα Πέραμο, Ανάβυσσο, Γλυφάδα, Χαλάνδρι και σε πολλές άλλες περιοχές και δεκάδες πόσα ακόμα που δεν χωράνε σε ένα έντυπο.

Απασχόληση. Στην ενότητα της απασχόλησης ο Γιάννης Σγουρός μέσα από ένα σοβαρό και με όραμα πρόγραμμα που επεξεργάστηκε, διέθεσε για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων 130,5 εκατομμύρια ευρώ, με την ακόλουθη δημιουργία 35.000 νέων θέσεων εργασίας, στα πλαίσια της υλοποίησης του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος, ΠΕΠ Αττικής. Ένα γιγάντιο δηλαδή πρόγραμμα απασχόλησης, που τόνωσε την επιχειρηματικότητα, έδωσε την δυνατότητα σε εκατοντάδες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και προξένησε μεγάλη μόχλευση στην οικονομία και την ανάπτυξη της Αττικής.

Κοινωνική Πολιτική. Στη σημερινή οικονομική συγκυρία όπου για τη δοκιμαζόμενη Ελληνική οικογένεια κάθε ευρώ μετράει, κάθε πόρος που εξοικονομείται έχει σημασία, είναι καθοριστική η επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού για ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, λόγω ανεπάρκειας των δημόσιων. Στοχευμένα, κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα και εκμεταλλευόμενος κάθε δυνατό πόρο και μέσο ο Γ. Σγουρός συνέβαλε ώστε να υλοποιηθούν 65 σταθμοί σε όλη την Αττική – συνολικού προϋπολογισμού 121 εκ €.

Για το παραπάνω έργο, που είναι αντικειμενικά πραγματικό και όχι ψέματα και ανεκπλήρωτες προεκλογικές εξαγγελίες, όπως της καςΔούρου, που βύθισε στην κυριολεξία την Αττική, η επιλογή μας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, είναι μία και αδιαπραγμάτευτη.

Γιάννης Σγουρός. Ο μεγάλος και αληθινός εργάτης της Αττικής.

*Ο Βαγγέλης Κοντοστάνος, είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, με τονΓιάννη Σγουρό, στον Κεντρικό Τομέα.

loading...