Γεμίζουν με μετανάστες τα Βίλια Ατττικής -Αντιδρούν οι κάτοικοι

Εισβολή-εποικισμός-κατάκτηση της χώρας από αλλοδαπούς βαρβάρους με την βοήθεια των κομμουνο-συριζαίων… Μόνη λύση η εξέγερση των Ελλήνων με κάθε μέσο …. 
(δεν θα ξέρουν από που να φύγουν σε λίγο πανικόβλητοι…)
“Μια γυναίκα θα κυνηγάει εκατό από αυτούς με τη ρόκα”        (Άγιος Κοσμάς)

«Δυστυχώς στον δήμο Μάνδρας-Ειδύλλιας υπάρχει έντονο έλλειμμα δημοκρατίας».

Αυτό τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, σε δηλώσεις του σχετικά με τα έκτροπα που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή.

Αφορμή ήταν η μεταφορά περίπου 90 προσφύγων προς εγκατάσταση σε κατάλληλα διαμορφωμένο ξενοδοχείο στα Βίλια. Η αντίδραση των κατοίκων ήταν άμεση και ακολούθησε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο σημείο, όπου με τις πρώτες ομιλίες προκλήθηκαν επεισόδια, τα οποία δεν απέτρεψε ούτε η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο.

Με ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο διαβάστηκε εν συντομία, όταν ομαλοποιήθηκε σχετικά η κατάσταση μετά τους έντονους διαξιφισμούς όλων με όλους, (με χειροδικίες και χρήση αντικειμένων) στην κατάμεστη αίθουσα της συνεδρίασης, εκφράστηκε η κάθετη αντίθεση όλων στη μετεγκατάσταση των προσφύγων στην περιοχή.

Τα επεισόδια πυροδότησε τοποθέτηση εκπροσώπου του ΚΚΕ ο οποίος αποκάλεσε «Χρυσαυγίτες» τους προλαλήσαντες, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους, με δεδομένο και το προεκλογικό κλίμα, ενώ κατήγγειλαν τους πολιτικούς αντιπάλους, τελικά συνέκλιναν στην κοινή αρνητική θέση, ως προς την παρουσία των προσφύγων στην περιοχή τους.

Σήμερα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου με κατοίκους και νομική παρουσία θα προσφύγουν στο Ειρηνοδικείο Ελευσίνας, προκειμένου να ζητήσουν την απομάκρυνση των περίπου 90 προσφύγων από τα Βίλια.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται τέτοιου είδους εντάσεις στην περιοχή. Παρόμοια αντίδραση σημειώθηκε και πριν από ενάμιση χρόνο σε ανάλογη περίπτωση εγκατάστασης προσφύγων.

Ο κ. Βασιλείου, ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκφράζει τη λύπη του για τα έκτροπα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτές οι ενέργειες δεν τιμούν τη δημοκρατία, τον πολιτισμό μας, την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους πολίτες».

Παρόλο που καταλογίζει ευθύνες και στην κυβέρνηση για τη μέχρι στιγμής διαχείριση του θέματος, δηλώνει κατηγορηματικά ότι όλα αυτά είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. «Δεν λύνουν κανένα πρόβλημα αλλά το επιδεινώνουν, δίνοντας τροφή στα πιο ακραία στοιχεία».

Τονίζει πως επιβάλλεται να κυριαρχήσουν ψύχραιμες φωνές, ώστε μέσα από διάλογο και στη βάση της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς να λυθούν όλα τα προβλήματα με τους πρόσφυγες. «Αυτό είναι και ρεαλιστικό να συμβεί, αλλά είναι και ο μόνος δρόμος για την επίλυση του θέματος», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται επίσης σε ανάλογη περίπτωση που προηγήθηκε στην περιοχή, λέγοντας: «Εάν στην Ελευσίνα λειτουργεί σήμερα -και μάλιστα απρόσκοπτα- δομή προσφύγων, αυτό οφείλεται στο ότι ενημερώθηκαν πρώτα οι τοπικοί φορείς και φρόντισαν μέσα από εξαντλητικές συζητήσεις να αντιμετωπίσουν τις όποιες αντιδράσεις η ανησυχίες υπήρχαν!».

«Αντίθετα, σήμερα χωρίς να ενημερωθεί κανένας, το Υπουργείο για κάποιους λόγους -ίσως λόγω έλλειψης απαιτούμενου χρόνου- εγκαθιστά σε ξενοδοχείο στα Βίλια 90 πρόσφυγες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα, τα οποία ασφαλώς, μέσα από διάλογο και αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τους πρόσφυγες, άμεσα να αντιμετωπιστούν», τονίζει ο κ. Βασιλείου

loading...