«Οι αιχμάλωτοι τζιχαντιστές είναι ωρολογιακή βόμβα»

Πάνω από 100.000 μαχητές του ISIS και άμαχοι βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με τη Διεθνή Κοινότητα να παρακολουθεί αμήχανα και τους Κούρδους να τονίζουν ότι δεν ξέρουν τι να τους κάνουν

Με το ISISνα έχει χάσει όλα τα εδάφη του (αν και οι μάχες συνεχίζονται) ανοίγει πλέον το μεγάλο θέμα του τι θα γίνει με τους τζιχαντιστές και τις οικογένειες του που είτε παραδόθηκαν, είτε αιχμαλωτίστηκαν. Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης του συριακού και του κουρδικού στρατού βρίσκονται πάνω από 100.000 άτομα. Πρόκειται για μαχητές του ISIS αλλά κυρίως για τις οικογένειες του.

Οι Κούρδοι προειδοποιούν πως πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα που πρέπει να απενεργοποιηθεί άμεσα και καλούν όλες τις χώρες να παραλάβουν τους πολίτες τους που είχαν συστρατευτεί με το χαλιφάτο. “Υπάρχουν χιλιάδες μαχητές αλλά και γυναίκες και παιδιά από συνολικά 54 χώρες εκτός Ιράκ και Συρίας. Αποτελούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για εμάς ότι και για τη διεθνή κοινότητα. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε να τους κρατήσουμε πολύ υπό κράτηση ούτε να τους δικάσουμε” τονίζει εκπρόσωπος των Κούρδων και ζητά άμεσα μέτρα κυρίως για τα παιδιά.

“Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που έχουν ανατραφεί με την ιδεολογία του ISIS. Αν αυτά τα παιδιά δεν μετεκπαιδευτούν και δεν μπουν ξανά στις κοινωνίες από τις οποίες προήλθαν τότε είναι πιθανοί μελλοντικοί τρομοκράτες” τονίζει.

Το θέμα της διαχείρισης των χιλιάδων τζιχαντιστών που βρίσκονται πλέον σε στρατόπεδα είναι τεράστιο καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα. Οι οικογένειες έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και θεωρείται δεδομένο πως θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στη ζωή του Χαλιφάτου με στόχο την επανίδρυση του κάποια στιγμή στο μέλλον.

loading...

1 thought on “«Οι αιχμάλωτοι τζιχαντιστές είναι ωρολογιακή βόμβα»

  1. AΠΛΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΟΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΞΕΠΑΣΤΡΕΜΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ. ΑΡΚΕΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΩΤΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΡΑΠΑΔΕΣ

Comments are closed.