«ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ»

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον,
λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”

Ο Ιησούς και οι Έλληνες
Εις τον Ευαγγελιστήν Ιωάννην κεφ. 12 § 20-23 διαβάζουμε:
Ήσαν δε τινες Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή. Ούτοι ούν προσήλθον Φιλίππω τω από Βηθσαϊδά της Γαλιλλαίας και ηρώτων αυτόν λέγοντες: κύριε θέλομεν τον Ιησούν ιδείν.
Έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα και πάλιν Ανδρέας και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δεΙησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων: “ Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του Ανθρώπου”.
Η φράση αυτή του Ιησού είναι ημιτελής, διότι
δεν δίδεται εξήγηση πώς θα δοξασθή ο “Υιός του Ανθρώπου”.
Όπως αναφέρει ο Μενέλαος Παγουλάτος εις το βιβλίον του “Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας”, το έτος 1974 ο καθηγητής Ελευθ. Πρόκος –επίτιμος καθηγητής ξένων πανεπιστημίων- συμμετέχων σε επιστημονική επιτροπή της UNESCO, ανεκάλυψε σε μία βιβλιοθήκη του Βατικανού, χειρόγραφο του ΕΥΣΕΒΙΟΥ του ΠΑΜΦΙΛΟΥ, επισκόπου Καισαρείας, 265 μ.Χ., το οποίον περιέχει την συνέχεια της ως άνω φράσεως ως εξής:
“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.”
Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους φυτόν εκ του ουρανού και του Θεού Βλάστημα εξακριβωμένον απογεννώσα λογικήν σκέψιν, ιδιοποιουμένη την επιστήμην.
Πιστεύω ότι αυτή η περικοπή θα έπρεπε να λέγεται και να αναλύεται εις τους ιερούς ναούς ιδιαίτερα, αφού μάλιστα απευθύνεται σε Έλληνες ορθοδόξους. Αυτό τουλάχιστον απαιτεί και το δίπτυχον Ελληνο-Ορθοδοξία.
Αλλά γιατί ο Ιησούς ομιλεί έτσι και εναποθέτει την δόξαν Του εις τους Έλληνας και πλέκει εγκώμιον δια την Ελλάδα και δεν πιστεύει ότι θα δοξασθή από τον “περιούσιον λαόν” του Θεού δηλ. τους Εβραίους;
Πιστεύω ότι η εξήγησις είναι απλή: Όλη η διδασκαλία του Ιησού ταυτίζεται απόλυτα με την αρχαίαν Ελληνικήν φιλοσοφίαν και σκέψιν και ως προς αυτό υπάρχει σωρεία παραδειγμάτων.
Ενδεικτικά αναφέρω τα εξής:
Ιησούς: “ Ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται.”
Χείλων ο Λακεδαιμόνιος (600 π.Χ.): “Τα μεν υψηλά ταπεινούν (ο Θεός), τα δε ταπεινά υψούν.”
Ιησούς: “ Αγαπάτε τους εχθρούς υμών” Ματθ.κεφ.5 §44
Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.): “ Τον δε εχθρόν φίλον ποιείν.”
Ιησούς: “ Ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν” Ματθ.κεφ.5 §44.
Κλεόβουλος ο Ρόδιος (500 π.Χ.): “ Τον δε εχθρόν ευεργετείν”.
Ιησούς: “ Ουκ επιορκήσεις” Ματθ.κεφ.5 §33.
Πυθαγόρας: (580 π. Χ.) “Σέβου όρκον.”
Ιησούς: “ Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην.”
Πλάτων (427 π.Χ.): “Η δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερον αγαθόν για την ίδια την ψυχήν.”
Και ο χρυσός κανών
Ιησούς: “Όλα όσα θέλετε να σας κάνουν οι άνθρωποι, κάνετε και σείς τα ίδια σ΄αυτούς.”
Ματθ.κεφ.7 §12
Ισοκράτης (430 π.Χ.): “Μην κάνετε στους άλλους εκείνα για τα οποία εσείς θυμώνετε όταν τα κάνουν οι άλλοι σε σας.”
Βλέπουμε λοιπόν ότι όλο το ηθικόν δίδαγμα του Ιησού είναι ταυτισμένο με το αρχαίονΕλληνικόν πνεύμα. Και εδώ νομίζω ότι θα έπρεπε να γίνεται αναφορά στους ιερούςΕλληνορθόδοξους Ναούς για το ποίοι πρωτοείπαν τα μεγάλα αυτά ηθικά διδάγματα.
Βλέποντας λοιπόν ο Ιησούς τους Έλληνες να έρχονται προς Αυτόν, διαβλέπει ότι μόνον δια μέσου του Ελληνισμού θα ηδύνατο να διαδοθεί η διδασκαλία Του –πράγμα το οποίον ακριβώς έτσι συνέβη- και είναι όντως μία τεράστια αναγνώριση του Ελληνικού πνεύματος από Αυτόν τον ίδιον τον Υιόν του Ανθρώπου.
Τι μεγαλείο αλήθεια και τι αρετή στο πρόσωπο του Θεανθρώπου!
Όταν λοιπόν ο ιδρυτής της θρησκείας της αγάπης ομιλεί έτσι για την Ελλάδα και τους Έλληνες, εμείς τι άλλο μπορούμε να πούμε περισσότερον;
Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα μετά Χριστόν τα λόγια του Ιησού περισσότερον από κάθε άλλη φορά πρέπει να γίνουν ο Φάρος που θα μας οδηγήσει δια της αρετής και της δικαιοσύνης εις την αναζήτησιν του Θείου, ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολήν μας δια της τελειοποιήσεως ως πνευματικών ανθρώπων επί της Γης.

Ηλίας Παπαδόπουλος
Καθηγητής μουσικής
ΠΗΓΗ

loading...

30 thoughts on “«ΤΟ ΕΔΑΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ»

  1. ΔΟΞΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ
    ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΕ ΜΑΣ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΕΒΕΙΣ

    ΣΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ
    ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΝ ΣΟΥ
    ΝΙΚΑΣ ΤΟΙΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣΙ ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ
    ΔΩΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΝ ΦΥΛΑΤΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ
    ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ

  2. Θα μας εξηγησσουν αυτοι οι καθηγηταδες αφου οι Ελληνες πηγαν στον ιησου (που δεν πηγαν) αυτα τα γραφει το παπαδαριο, γιατι εσφαζαν τους Ελληνες στην Σκυθοπολη?

  3. ******************************************************
    Σας έχω προκαλέσει επανειλημμένα να μας δείξετε μια ιστορική πηγή (μόνο μία !!!) που να γράφει ότι οι Ορθόδοξοι έσφαζαν στην Σκυθόπολη Έλληνες (ΕΛΛΗΝΕΣ !!!).

    Αλλά ποτέ δεν προσκομίσατε τέτοια πηγή. Εύγε σας λοιπόν, γιατί δεν μπορείτε να α π ο δ ε ί ξ ε τ ε αυτά που λέτε !!!
    ****************************************************

  4. Ρε rico ψυχασθενή τι μας πριζεις τα μέτρα με ειδωλολατρία και τετοιετ μπούρδες όταν ο Χριστός σου στους ειδωλολάτρες στηρίχθηκε για να δοξαστεί;;; Και παρατηρεισες κάτι άλλο σπουδαιο….υιός του ανθρώπου!!!!!!!! Όταν λέμε ότι θες ψυχίατρο εσύ απορίες…

  5. Γιατί όλλα τα αγράματα κοινωνικά απορίματα επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια ξεράσματα των άθεων καθοδηγητάδων τους δίκην αυθεντίας .Το μίσος του απαίδευτου ,αγενούς και παραβατικού ατόμου εναντίον του χριστιανισμού εκδηλώνεται με συκοφαντικές γεμάτες μίσος τοποθετήσεις Το δαιμονικό κακό εναντίον της αγάπης που κηρύσει η θρησκεία της αγάπης .Να είστε καλά και να συνεχίζεται .Ο χριστιανισμός πολεμούμενος μεγαλούργησε και μεγαλουργεί

  6. http://greatlie.com/index.php/el/ellinismos/ellino-xristianismos

    H πνευματική "περιτομή" των Ελληνο-Χριστιανών..! Του Μ. Καλόπουλου
    Ο Ελληνισμός χάνοντας την φυσική του πνευματική χημεία, αιώνες τώρα ουρανοβατεί μεθυσμένος στα ιουδαϊκά μονοπάτια και στα ελπιδο-ταβερνεία του αβρααμογενούς Χριστιανισμού!

    Είμαι Έλλην, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Χριστιανός! (Απολλώνιος )…
    Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» (Γεννάδιος Σχολάριος) ….

    https://youtu.be/ohw88fTbsNk

    Έλληνας είμαι. Αγάθωνας

    Η αλλαγή της εβραικης θρησκειας σε Ρωμαικό- Ελληνό-Χριστιανισμό από τον Μ Κωσταντινο έφερε την καταστροφή του πολιτισμού .

  7. http://sfrang.blogspot.com/2006/12/blog-post_12.html

    Ιησούς Χριστός, υπήρξε ποτέ; (μέρος α')

    http://sfrang.blogspot.com/2006/12/blog-post_14.html

    Ιησούς Χριστός … υπήρξε ποτέ; (μέρος β')

    https://youtu.be/01Qwtq8_UN4

    Αναζητώντας τον ιστορικό Ιησού Μέρος Α΄-Ποιος έγραψε ο,τι ξέρουμε για τον Ιησού;

    https://www.pare-dose.net/536

    «Ιστορικά, είναι πολύ αμφίβολο ότι ο Ιησούς υπήρξε. Αλλά και να υπήρξε, το σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα γι’ αυτόν».

    Για τη ζωή του Ιησού δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, εκτός των Ευαγγελίων, τα οποία όμως, όπως όλα τα ιερά βιβλία των θρησκειών, δεν θεωρούνται έγκυρα ιστορικά συγγράμματα.

    Για τη ζωή του Ιησού δεν υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες, εκτός των Ευαγγελίων, τα οποία όμως, όπως όλα τα ιερά βιβλία των θρησκειών, δεν θεωρούνται έγκυρα ιστορικά συγγράμματα.

    http://mythikismos.gr/?p=2339

    Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως η ιστορία δεν μας έχει δώσει ούτε μία διαβεβαίωση για τα ακριβή λόγια και έργα του Σωτήρα της ανθρωπότητας… Δεν υπάρχει καμία δήλωση σε όλη την ιστορία ότι κάποιος είδε τον Ιησού ή μίλησε μαζί του. Τίποτα στην ιστορία δεν είναι πιο συγκλονιστικό από την σιωπή των σύγχρονων συγγραφέων για τα γεγονότα που περιγράφονται στα τέσσερα Ευαγγέλια.” (The Life of Christ, Frederic W. Farrar,Trinity College, Cambridge 1874)

    http://hercolano5.blogspot.com/2010/03/blog-post_878.html

    «Ανέγνων, Έγνων, Κατέγνων».

    «Εμελέτησα, Εγνώρισα, Απέρριψα».

    https://youtu.be/egXTksn8ABs

    ΕΛΛΗΝΑ ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

  8. Οι πολεμιοι του χριστιανισμου και του ελληνικου πνευματος ηταν αυτοι που εσφαζαν σφαζουν και θα σφαζουν και φυσικα αυτοι δεν ειναι χριαστιανοι στην συνηδειση αλλα μονο στον τυπον οι φανατισμενοι αλλων θρησκειων βαλτει πάντα απο το μαυρο ιερατειο .

  9. ….ΤΕΛΕΙΟΣ (rRICO RICO)….KAI ΤΕΛΕΙΑ (ΤΑ ΓΡΕΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ),…!!!

  10. Με τη λέξη «Έλληνες» στο χωρίο αυτό εννοούσε τους Εβραίους που γνώριζαν την ελληνική γλώσσα.

  11. Πρόκειται περὶ ἅπαξ εὑρισκομένης φράσεως. Την ἐπικαλοῦνται κἄπου-κἄπου ὡρισμένοι ἀρχαιολάτρες (σἂν τοὺς ἡμιμαθεῖς τοῦ περιοδικοῦ ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ), ποὺ δὲν μποροῦν νὰ δεχθοῦν ὅτι ἡ Σοφία καὶ Λόγος τοῦ Θεοῦ (τὸ Β΄ πρόσωπο τῆς μιᾶς Θεότητος, τῆς Ἁγίας Τριάδος) ἔγεινε καὶ «υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου» γιὰ νὰ σώσῃ ΟΛΟ τὸ ἀνθρώπινο γένος καὶ ὄχι μόνον μία φυλὴ ἢ ἐθνότητα.
    Καὶ ἂν ἀκόμη ὑπάρχῃ στὸν συγκεκριμένο κώδικα τοῦ Βατικανοῦ, πρόκειται ἐξώφθαλμα γιὰ προσθήκη, ὅπως προκύπτει ἀπὸ τὴν ἀριστοτέλεια λογικοκρατικὴ διατύπωσι, ποὺ θυμίζει δυτικοὺς «θεολόγους» τῆς λεγομένης Ἀναγεννήσεως.
    Ἐδῶ ὀφείλω νὰ ἐπισημάνω δύο πράγματα: Τὸ πρῶτο εἶναι καθαρὰ ἐπιστημονικό. Ὅπως διαβάζουμε σὲ ὅποια δήποτε ἔγκυρη ἐγκυκλοπαίδεια, οἱ πηγὲς γιὰ τὰ βιβλία τῆς Βίβλου/Ἁγίας Γραφῆς εἶναι ἑκατοντάδες. Ὅπως μὲ ὅλα τὰ κείμενα, γιὰ νὰ καταλήξουμε ὅτι πράγματι ἕνα ἐδάφιο εἶναι γνήσιο, πρέπει νὰ ἀπαντᾶ (=βρίσκεται) στὴν πλειονόητητα τῶν πρωτογενῶν πηγῶν. Τέτοιο πρᾶγμα δὲν ἰσχύει, ἀσφαλῶς, γιὰ τὴν ἐπίμαχη φράσι. Ἄρα, ἀσχέτως τοῦ τί πιστεύουμε, εἶναι ἀδιανόητο νὰ θεωρήσουμε γνήσια τὴν ἐν λόγῳ προσθήκη.
    Τὸ δεύτερο, ποὺ εἶναι καὶ σημαντικώτερο, ἀφορᾷ στὴν Ὀρθόδοξο Πίστι μας. Γιὰ ἐμᾶς τοὺς πραγματικοὺς Χριστιανούς, σὲ ἀντίθεσι μὲ τοὺς αἱρετικοὺς π.χ. παπικοὺς ἢ «εὐαγγελικοὺς» (=διαμαρτυρομένους), ἡ Ἁγία Γραφὴ ἀπὸ μόνη της δὲν ἔχει ΚΑΜΜΙΑ ἀξία οὔτε ὡς φιλοσοφικὴ πραγματεία οὔτε ὡς δῆθεν νομικὸ κείμενο/καταστατικὸς χάρτης τῆς Ἐκκλησίας. Ἡ θεοπνευστία καὶ ἡ ἐγκυρότητά της ἑρμηνεύονται ἀποκλειστικὰ μέσα στὴν διάκρισι, τὴν χάρι, τὸν φωτισμὸ καὶ τὴν φώτισι τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ΕΝΤΟΣ Ἐκκλησίας. Μόνον ἡ συμφωνία τῶν Ὀρθοδόξων Πατέρων βρίσκεται στὸ πλήρωμα τῆς Ἀληθείας. Ἔτσι, μπορεῖ μὲν νὰ ἔχουμε περίπου τὸ 80% τῶν κειμένων ἴδιο μὲ τοὺς πεπλανημένους Ἰουδαίους (τὴν Παλαιὰ Διαθήκη, ἐννοῶ) ἢ καὶ τὸ 100% μὲ τοὺς ἐπίσης πλανημένους Προτεστάντες (ἐξαιροῦνται οἱ «Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ», ποὺ ἔχουν ἀλλάξει τὰ φῶτα στὸ κείμενο μὲ τὴν λεγομένη «Μετάφραση τοῦ Νέου Κόσμου» ποὺ χρησιμοποιοῦν), ἀλλὰ σὲ καμμία περίπτωσι δὲν πιστεύουμε τὰ ἴδια. Π.χ. ὅταν ὁ Ἑβραῖος διαβάζῃ στὸν ρμβ΄ (142ο) ψαλμὸ τοῦ Δαβὶδ «ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου», πιθανώτατα ἐννοεῖ τὴν φυσικὴ ἐξόντωσι τῶν ἀντιπάλων του, ἐνῷ ὁ Ὀρθόδοξος Χριστιανὸς ἐννοεῖ τὸν ὄλεθρο τῶν δαιμόνων.
    Συμπερασματικά, ὅποιος κρίνῃ τὸ πιστεύω μας ἑρμηνεύοντας κατὰ τὸ δοκοῦν τὰ χωρία τῆς Ἁγίας Γραφῆς, σὰν νὰ πρόκειται γιὰ κἄποιο πολιτικὸ μανιφέστο καὶ ὄχι ἀποθησαύρισμα τῆς Ἐκκλησίας, εἶναι βέβαιον ὅτι θὰ πέσῃ σὲ πλάνη καὶ εἴτε θὰ γείνῃ αἱρετικὸς εἴτε θὰ μισήσῃ ἄδικα τὸν Χριστιανισμό.
    Οἱ Ἕλληνες ἔχουμε τὴν ἐξαιρετικὴ εὐλογία διότι α) γεννήσαμε ἕνα σκεῦος ἐκλογῆς τοῦ Θεοῦ, τὸν Μέγα Ἀλέξανδρο, που διέδωσε τὰ ἑλληνικὰ στὴν Οἰκουμένη, β) ἐπειδὴ ἡ γλῶσσα μας κατέστη τὸ ὄχημα γιὰ τὴν ἐξάπλωσι τοῦ Εὐαγγελίου καὶ τὴν διατύπωσι τῶν Ὀρθοδόξων δογμάτων, γ) ἐπειδὴ εἴμαστε ἱστορικὰ καὶ μέχρι σήμερα οἱ πειὸ ἔνθερμοι Χριστιανοὶ καὶ ἱεραπόστολοι, δ) ἐπειδὴ ἔχουμε νέφος ὁλόκληρο ἀπὸ Ἁγίους, ποὺ πρεσβεύουν στὸν θρόνο τῆς Ἁγίας Τριάδος. Εἶναι ἀδύνατον νὰ ἀριθμήσω τὶς εὐεργεσίες τοῦ Θεοῦ πρὸς τὸ Ἔθνος μας. Σὲ καμμία περίπτωσι ὅμως δὲν θὰ γείνω ἄφρων ὅπως οἱ Ἰουδαῖοι, ποὺ νομίζουν ἀκόμη ὅτι ὁ Θεὸς νοιάζεται μόνον γι' αὐτοὺς καὶ ὄχι γιὰ ὅλους τοὺς ἀνθρώπους, ποὺ εἶναι εἰκόνες Θεοῦ.

    Εἶναι ἐκπληκτικὸ τὸ πῶς ὁ διάβολος ἐξευτελίζει τοὺς ὀπαδούς του: Ἐνῷ ἔχουν τὴν ψευδαίσθησι ὅτι πολεμοῦν τὸν ἑβραϊσμὸ στὴν οὐσία κάνουν ἀκριβῶς τὸ ἴδιο, υἱοθετοῦν τὴν ἴδια ἀκριβῶς νοοτροπία γιὰ τοὺς Ἕλληνες. Μακρυά, λοιπόν, τόσο ἀπὸ πλανημένους Ἰουδαίους καὶ αἱρετικοὺς ὅσο καὶ ἀπὸ δῆθεν ὑπερ-Ἕλληνες, οἱ ὁποῖοι στὴν πραγματικότητα πιθηκίζουν μιμούμενοι τοὺς Ἑβραίους…

  12. Κουράστηκα νὰ διαψεύδω τὶς ἑβραιοδωδεκαθεϊστικὲς ἀρλοῦμπες περὶ Σκυθοπόλεως. Πᾶμε ἄλλη μία φορά, γιὰ τοὺς καλοπροαιρέτους – γιὰ τοὺς δαιμονισμένους μασωνοπαγανιστὲς / ἑβραιοδωδεκαθεϊστὲς δὲν ὑπάρχει γιατρειά:

    1) Στὸ ἔργο ἀναφέρονται πάντοτε τὰ ῥωμαϊκὰ στρατεύματα ὡς «οἱ στρατιῶτες μας» – σαφὴς ἡ ῥωμαϊκὴ συνείδησι τοῦ εἰδωλολάτρου συγγραφέως.
    2) Περὶ Σκυθοπόλεως: Silvanus (Χριστιανὸς στρατηγὸς πού σφάζεται στὴν Γαλατία τὴν ὥρα ποὺ πηγαίνει σὲ Θεία Λειτουργία (σἂν τὸν Ἰωάννη Καποδίστρια) ἀπὸ στασιαστές-συνωμότες, τὸν ὁποῖο φθονοῦσε ὁ Αὐτοκράτωρ Κωνστάντιος, τον ἐπαινεῖ ὁ Ἀμμιανός) Silvanum extractum aedicula, quo exanimatus confugerat, ad conventiculum ritus trucidarunt. Christiani tendentem, densis gladiorum ictibus (Liber XV, chapter V, par. 32)

    Ἀπάντησις περὶ Σκυθοπόλεως: Τὰ σῳζόμενα ἔργα (Res Gestae) τοῦ Ἕλληνος (καὶ ὄχι Ῥωμαίου ὅπως γράφει ἀνακριβῶς ὁ Λυκόφρων, ἀλλὰ λατινιστὶ γράφοντος Ἀμμιανοῦ Μαρκελλίνου) βρίσκονται ἀνηρτημένα ἐδῶ http://forumromanum.org/literature/ammianus.html μόνον λατινιστί καὶ λατινιστὶ ἐκ τοῦ πρωτοτύπου καὶ μετ' ἀγγλικῆς μεταφράσεως ἐδῶ:http://www.archive.org/stream/ammianusmarcelli01ammiuoft/ammianusmarcelli01ammiuoft_djvu.txt )

  13. Οὔτε στὸν τόμο 19 (Liber ΧΙΧ) οὔτε πουθενὰ ἀλλοῦ δὲν γράφει ὅτι ὁ Κωνστάντιος Β΄ ὡδήγησε σὲ δίκες ὑπὸ τὸ πρόσχημα τῆς ἐσχάτης προδοσίας καὶ τῆς συνωμοσίας ἐθνικοὺς λόγῳ τοῦ «πιστεύω» τους. Κακίζεται μὲν ὁ Χριστιανὸς Αύτοκράτωρ (ἀρειανός, βέβαια, ὄχι Ὀρθόδοξος) ὡς ἐμπαθής, καχύποπτος καὶ ἐπιρρεπὴς στὴν στημένη καταδίκη πραγματικῶν καὶ φανταστικῶν δυνάμει σφετεριστῶν στὸ θέατρο τῆς Σκυθοπόλεως σὲ βασανιστήρια, ἐξορία καὶ θανάτωσι, ἀλλὰ σὲ κανένα σημεῖο δὲν λέει ὁ Ἀμμιανὸς Μαρκελλῖνος ὅτι τοῦτο εἶχε ὅποιο δήποτε θρησκευτικὸ ὑπόβαθρο. Ὁ πρῴην ἐκπαιδευτὴς μονομάχων αἱμοδιψὴς Παῦλος Ταρταρεὺς ποὺ ἀναφέρεται ὡς καταδότης τῶν ὑποδίκων εἰς Σκυθόπολιν, πουθενὰ δὲν ἀναφέρεται ὡς Χριστιανός. Μάλιστα, πιθανώτερο εἶναι πὼς ἦταν εἰδωλολάτρης, γι' αὐτὸ καὶ εἶχε πρόσβασι στὰ παλῃὰ αἰτήματα τῶν πιθανῶν ἀντιπάλων τοῦ Αὐτοκράτορος στὸ ἱερὸ τῆς Ἀβύδου ἐν Θηβαΐδι τῆς Αἰγύπτου, τὰ ὁποῖα παρουσίαζε ὡς τεκμήρια τῆς ἐνοχῆς ἐσχάτης προδοσίας τῶν κατηγορουμένων. Πουθενά, ὁ εἰδωλολάτρης Ἀμμιανός, ὀ ὀποῖος αἰσθανόταν περιφρόνησι γιὰ τὸν Χριστιανισμό, δὲν ἀποδίδει τὶς αὐθαιρεσίες τοῦ Κωνσταντίου Β΄ στὸ θρήσκευμά του ἢ στὴν προσπάθειά του νὰ ἐξολοθρεύσῃ τοὺς ἐθνικούς. Χαρακτηριστικὸ εἶναι ὅτι ὁ κατηγορούμενος ποιητὴς καὶ φιλόσοφος Ἀνδρόνικος ἀθωώνεται ἀπὸ τὴν κατηγορία τῆς ἐσχάτης προδοσίας χωρὶς καμμία ἀναφορὰ στὸ θρήσκευμά του. Τὸ ἴδιο ἀθωώνεται καὶ ὁ Δημήτριος Κύθρας (Demetrius Cythras), ὁ ὁποῖος δὲν ἀρνεῖται ὅτι θυσίασε στὰ εἴδωλα, ἀλλὰ ὄχι μὲ αἴτημα ν' ἀποκτήσῃ αὐτοκρατορικὴ ἐξουσία (πρᾶγμα ποὺ θὰ ἀποτελοῦσε ἐπιβαρυντικὸ στοιχεῖο ὄχι λόγῳ εἰδωλολατρίας, ἀλλὰ λόγῳ συνωμοσίας) ἀλλὰ γιὰ νὰ ἐξευμενίσῃ τοὺς θεοὺς ποὺ πίστευε, καί του δίδεται ἄδεια νὰ ἐπιστρέψῃ στὴν γενέτειρά του Ἀλεξάνδρεια – "Demetrius itidem Cythras cognomento philosophus, grandaevus quidem sed corpore durus et animo, sacrificasse aliquotiens confutatus, infitiari non potuit, adserens propitiandi causa numinis haec a prima adulescentia factitasse, non temptandi sublimiora scrutatis; nec enim quemquam id noverat adfectare. diu itaque adhaerens eculeo cum fiducia gravi fundatus nequaquam varians eadem oraret intrepidus, Alexandriam, unde oriebatur, innoxius abire permissus est." Ἂν κάνετε τὸν κόπο καὶ διαβάσετε καὶ παρακάτω θὰ διαπιστώσετε ὅτι καὶ οἱ κατηγορίες περὶ «φυλακτῶν» καὶ κλοπῆς λειψάνων νεκρῶν χρησιμοποιοῦνται καὶ χαλκεύονται ὄχι γιὰ νὰ ἀποδειχθῇ ὅτι οἱ κατηγορούμενοι εἶναι ἐθνικοί, τέτοιο πρᾶγμα δὲν μνημονεύεται πουθενὰ ὅτι στοιχειοθετεῖ ἀδίκημα, ἀλλὰ γιὰ νὰ τονισθοῦν οἱ ὑποψίες γιὰ τὴν ἀκεραιότητά τους. Κἄτι παρόμοιο (μὲ τὴν καταστροφὴ τῶν ἐρμειῶν στηλῶν) εἶχαν σκαρώσει πολὺ παλῃότερα καὶ οἱ ἀντίπαλοι τοῦ Ἀλκιβιάδη πρὸ τῆς σικελικῆς ἐκστρατείας τῶν Ἀθηναίων.

    Συμπέρασμα: ὁ Ἀμμιανὸς Μαρκελλῖνος εἶναι εἰδωλολάτρης ἀλλὰ δὲν εἶναι ψεύτης. Δὲν κατηγορεῖ τοὺς Χριστιανοὺς γιὰ κἄτι ποὺ δὲν ἔπραξαν. Ἀπεναντίας , π.χ. τὸν Χριστιανὸ ἀντίπαλο τοῦ Κωνσταντίου Σιλβάνο, τὸν ὀποίο δολοφονοῦν τὴν ὤρα ποὺ βρισκόταν σ' ἕνα παρεκκλήσι (ὅπως οἱ δολοφόνοι τοῦ Καποδίστρια), τον ἐπαινεῖ ὁ Ἀμμιανός, βλ. "Silvanum extractum aedicula, quo exanimatus confugerat, ad conventiculum ritus trucidarunt, Christiani tendentem, densis gladiorum ictibus" (Liber XV, chapter V, par. 32 κ. ἐ.). Τοὐναντίον, ὀ Ῥοΐδης, ποὺ ξεκίνησε πρῶτος τὴν συκοφαντία περὶ Σκυθουπόλεως καὶ (ἄθελά του, ἐλπίζω) ὁ Λυκόφρων στὴν σελίδα http://hellanionamar.wordpress.com/2011/02/12/%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1/ ψεύδονται. Διαλέγετε καὶ παίρνετε ποιὸν πιστεύετε. Σημειωτέον ὅτι τὸ νεοπαγανισταριό, ὡς ψεῦτες ποὺ εἶναι, δὲν παραθέτουν ποτὲ τὶς πρωτογενεῖς πηγές, ἀλλὰ μόνον τὶς μεταφράσεις-παραφράσεις τους._

  14. Aπό τα αρχαία χρόνια η ανθρωπότητα προσπάθησε μέσα από τη δίνη των μεταφυσικών της ανησυχιών να βρει ορισμένες ικανοποιητικές απαντήσεις στο μυστήριο της ύπαρξης. Οι άνθρωποι, μέσα από το ενδεχόμενο του προσωπικού μας ναυαγίου καλέσαμε σε βοήθεια , άλλοτε στενάζοντας και ποτίζοντας την αφιλόξενη γη με δάκρυα, και άλλοτε στέλνοντας ένα αμήχανο S.O.S προς τον απέραντο και αινιγματικό ουρανό. Ζητήσαμε την συνδρομή μιας υπερβατικής αρχής, δύναμης και εξουσίας που να εμπεριέχει όλες τις δυνάμεις, αρχές και εξουσίες. Για μας τους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ το χαμένο πρόσωπο και ο ξανακερδισμένος εαυτός είναι Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Που λατρεύουμε Το Άλφα και το Ωμέγα. ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΣ. ΤΑΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΣ Για αυτό μας βεβαιώνει και η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Απ.κεφ.1:7-8).

    Όσο πολεμάτε ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ εσείς οι ελάχιστοι,οι ασήμαντοι,
    τόσο πιο πολύ μας κάνετε ευτυχισμένους
    διότι, πολλαπλασιαζόμαστε όπως οι κόκκοι της άμμου και κατακυριεύουμε τη γή με οδηγό μας την αγάπη που ΕΚΕΙΝΟΣ κύρηξε.

  15. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΜΥΡΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

    Ελληνοκεντρικές απάτες: Σκυθόπολη: σφαγή Ελλήνων “Εθνικών”; Τι άλλο θ' ακούσουμε…

    Όποιος ασχολείται σοβαρά με την Ελληνική Μυθολογία, γνωρίζει τον Αθανάσιο Σταγειρίτη [περ. 1780, Μακεδονία – περ. 1840] και την “Ωγυγία ή Αρχαιολογία” του. Είναι η πληρέστερη συλλογή των σχετικών Μύθων και αφηγήσεων. (δες εδώ)

    Μιλώντας για τον Αιγυπτιακό θεό Βήσσο, ο Σταγειρίτης αναφέρεται στην αποκαλούμενη από ένα σωρό σημερινούς διαδικτυακούς απατεώνες: “Σφαγή των Ελλήνων Εθνικών κατά μυριάδες από τους Χριστιανούς στο στρατόπεδο εξόντωσης της Σκυθόπολης”.

    Στην ουσία, βέβαια, ο Σταγειρίτης δεν κάνει παρά μια περίληψη των όσων αναφέρουν οι πηγές, χωρίς καν να φαντάζεται πως έτσι ξεσκεπάζει τα ψεύδη που σήμερα λέγονται γι αυτό το γεγονός:

    “Κατά τινάς δε, ήτον και τις θεός Βήσος ονομαζόμενος, και εις την Άβυδον πόλιν της Αιγυπτιακής Θηβαΐδος λατρευόμενος, ένθα έδιδε και χρησμούς εσφραγισμένους. Εκ τούτων ούν των χρησμών έπεμψαν τινάς προς τον Αυτοκράτορα Κωνστάντιον, και φαίνεται ότι έγραφον ενάντια [προς τον Αυτοκράτορα] τινά. Επειδή, εξετάσας το πράγμα, εξώρισε και φυλάκωσε πολλούς.”

    Στην πηγή του, το κείμενο του Αμμιανού Μαρκελλίνου, αναφέρεται πως κάποιοι, πράγματι, είχαν ζητήσει από το μαντείο προβλέψεις για το αν θα γίνουν Αυτοκράτορες (!!!) (παράγραφος 9 του κειμένου του Αμμιανού Μαρκελλίνου που παραθέτουμε στο τέλος) και ο Κωνστάντιος θεώρησε -παράλογα ίσως- ύποπτους εξέγερσης και σφετερισμού του θρόνου, (: Υψηλή Προδοσία) όλους όσους είχαν ζητήσει χρησμό σε αυτό το Μαντείο.
    Καμιά σχέση δεν είχε το γεγονός, πάντως, με θρησκευτικούς λόγους ή θρησκευτικό διωγμό.
    Αφορούσε τους πιστούς και τους επισκέπτες του συγκεκριμένου μαντείου του θεού Βήσσου, που δεν ήταν καν Ελληνικός θεός…
    Ο διωγμός επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια γιατί πολλοί είχαν στείλει από παντού γραπτές ερωτήσεις στο Μαντείο αυτό.
    Ναι μεν άτομα καταδιώχθηκαν σε όλη την Αυτοκρατορία, αλλά μόνο όσοι περιλαμβάνοταν στην λίστα του Μαντείου ή όσοι σύχναζαν εκεί.
    Ετσι κι αλλιώς, οι λόγοι ήταν καθαρά πολιτικοί, και όταν η κατηγορία δεν μπορούσε να αποδειχθεί, οι κρατούμενοι αφήνοταν ελεύθεροι… (Παράγραφος 11)
    Αν ο διωγμός ήταν πράγματι θρησκευτικός, δεν θα υπήρχε περίπτωση αθώωσης ορισμένων από αυτούς, όπως μαρτυρά ο ιστορικός, ούτε και αναφέρει πουθενά πως ζητήθηκε από τους υπόπτους να αλλάξουν θρησκεία.

    Να σημειώσουμε πως όλα αυτά καταγγέλλονται και αναφέρονται μόνο από έναν παγανιστή ιστορικό, τον Μαρκελλίνο, ενώ δεν έχουμε αντίστοιχη Χριστιανική πηγή για να διασταυρώσουμε τα γεγονότα.
    Επίσης ξεχνά (…) να μας πει το κυριότερο: Τι απέγινε το μαντείο του Βήσσου; Άραγε έκλεισε, άραγε εκτελέστηκαν πρώτοι – πρώτοι οι ιερείς του; Όχι βέβαια… Θα το έγραφε πρώτο – πρώτο…

    Έτσι, το κείμενο του εχθρού αυτού του Χριστιανισμού, αρκεί για να διαψεύσει όσα σήμερα λέγονται για τον δήθεν διωγμό των Ελλήνων "Εθνικών" από τον Κωνστάντιο, που δήθεν εξόντωσε …μυριάδες.
    Άλλωστε, στην παράγραφο 17 (δες παρακάτω), ο Μαρκελλίνος, αν και χαρακτηρίζει υπερβολική τη δίωξη, αναγνωρίζει πως έγινε για λόγους Κρατικής Ασφάλειας, αναγνωρίζει επίσης την νομιμότητα της δίωξης αυτής, αναφέρει μάλιστα και τον νόμο στον οποίο βασίστηκε, έναν νόμο αρχαίο, και όχι Χριστιανικό!
    Πρόκειται για τον Lex Cornelia (εδώ) έναν νόμο που πέρασε από τον Σύλλα το 80 π.Χ.
    Επίσης, στην παράγραφο 14, αναφέρεται πως διώχθηκε όποιος "…βάσει της μαρτυρίας των κακώς διακείμενων ότι περνούσε από έναν τάφο το απόγευμα, επειδή ήταν έμπορος στα δηλητήρια ή ότι συγκέντρωνε όλα τα φρικτά των τάφων και τις μάταιες παραισθήσεις των φαντασμάτων που περπατούν εκεί." Αυτά είναι Μαύρη Μαγεία, η οποία τιμωρούταν με θάνατο τόσο στην Αρχαία Ρώμη όσο και στην Αρχαία Ελλάδα. Βέβαια, ο συγγραφέας υπονοεί πως οι κατηγορίες αυτές ήταν συκοφαντικές, αλλά και πάλι, όλες βασίζοταν σε αρχαίους και όχι Χριστιανικούς νόμους… Όσο για τα "φυλαχτά" που αναφέρει, ένας Θεός ξέρει τι περιείχαν…

    http://skourtdim.blogspot.com/search/label/%CE%A3%CE%BA%CF%85%CE%B8%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82

  16. Οι αρχαιοι εγιναν χριστιανοι..εσεις σκλαβουνοι βλαχοαρβανιτες αν δεν βαπτιζοσταν ελληνες δεν θα εισασταν και μιλατε για ελληνισμο.. Ελλην απο την αγιοτοκο μικρασια και οχι απο την γιδοφωλια σκλαβουνια.

  17. Andreas Malis Mavromichalis
    Και ποιός μας λέει ότι ήταν Έλληνες και όχι Ιουδαίοι από την Ελλάδα που πήγαν λόγω των εορτών στην πατρίδα τους;
    Ο Ιησούς ήταν Εβραίος, απόγονος του Αβραάμ και του Μωυσή, που είναι γνωστοί για τα διεστραμμένα και εγκληματικά μυαλά τους, και διερωτώμαι γιατί να τον δεχόμαστε σαν υιό του Θεού και Θεό όταν τα μόνα καλά που είπε προέρχονται από τους Έλληνες φιλόσοφους.
    Ας μην ξεχνούμε ότι ο Θεός πατέρας του, δημιούργημα του Αβραάμ, ήταν μεταξύ άλλων, ο πρώτος γενοκτόνος.
    Διαβάστε επιτέλους την Αγία Γραφή, εκεί βρήκα αυτές τις πληροφορίες.

  18. ΠΟΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΡΕ ΖΩΟ;
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗ ΑΙΜΟΜΙΚΤΗ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;
    ΑΥΤΟΙ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΕΜΠΟΦΑΛΑΓΓΙΤΕΣ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΝΙΣΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ.
    ΚΑΙ ΛΥΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΘΕΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΤΙΖΕΙ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑΣ ΣΟΥ;

  19. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΨΑΡΩΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ!!
    ΣΑΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΘΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΟΤΩΝΕΣΤΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΗΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ!!

    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΖΕΣΟΥΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΝΩΜΑΛΑ ΨΥΧΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ…

    ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΤΑΚΙ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ!!!

    ΟΠΟΤΕ
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΩΡΑ ΤΟ 2019!

    ΞΕΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑΤΙ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ-ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑ

    ΜΗΝ ΤΣΑΚΩΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΤΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ

    ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ

    ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΡΙΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΣΑΣ Η ΠΕΙΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Η ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΡΙΜΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ…

  20. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΣΟΥ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΠΟΛΛΩ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ 12ΘΕΪΣΤΕΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΙ )ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ…ΣΚΑΤΟΓΥΦΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΞΕΠΕΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΠΑΠΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΝΟΧΛΟΥΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ. ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΙΛΑΜΕ…

  21. Ποιός θα μου πει για το Άγιο φως ?
    Γιατί όλοι έχουν λυσσάξει με αυτό.

    Ορθόδοξος στη θρησκεία Αλλά και στη λογική.

    Τι γίνεται στα αλήθεια?????

  22. Πολύ κοπτεσε εσύ δεν είσαι που φωναζες τον βαραβα τον βαραβα τσανακογλυφτης!

  23. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΣΟΥ??????

    ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΨΑΡΑΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΙΡΕΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ 4.500 ΧΡΟΝΩΝ ΕΤΣΙ??

    ΚΑΙ ΒΛΑΚΑΚΟ!..ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΙΠΟΤΑ…
    ΑΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

  24. ΤΙΣ ΠΟΙΕΣ ΒΛΑΚΑΚΟ?
    ΣΤΗΝ ΚΕΡΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΙΕΡΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 4.500 ΧΡΟΝΩΝ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΜΥΞΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ…
    ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΑΚΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΨΥΧΑΝΟΜΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ…

    Ο ΤΖΕΣΟΥΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΑΓΕΩΓΡΑΦΙΤΟΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ..
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ..

    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΠΑΠΠΟΥΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΦΑΖΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΕΛΕΕΙΝΕ..
    ΓΙΑΥΤΟ ΘΑΥΜΑΣΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΤΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΑ
    ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ
    ΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ
    ΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ
    ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΩΝ
    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΒΛΑΚΑΚΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
    ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΙΟΥΔΑΙΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

    ΣΕ ΧΑΛΑΣΕ ΒΛΑΚΑΚΟ…….

  25. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Demetrios Hadjinicolaou ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΙΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

    Γράφει ο Εμανουήλ Ροίδης στην “Πάπισσα Ιωάννα” γι΄ αυτή τη Μακρόνησο ή
    Νταχάου των Χριστιανών φασιστών:
    Και ου μόνον κατά των λίθων επέδειξαν τον χριστιανικόν ζήλον των οι ακάματοι
    εκείνοι ειδωλοθραύσται, αλλά και κατά των δυστυχών εκείνων, όσους υπωπτεύοντο
    εμμένοντας εις των πατέρων των την θρησκείαν. Ο σφάζων πρόβατον προς
    οικογενειακήν ευωχίαν, ο προσφέρων άνθη εις του πατρός του τον τάφον, ο
    συλλέγων χαμαίμηλα εις το φως της σελήνης, ο αρωματίζων την οικίαν του ή φέρων
    ανηρτημένον περί τον τράχηλον φυλακτήριον κατά του πυρετού κατεμηνύετο υπό
    κουκουλοφόρων κατασκόπων ως μάγος ή ειδωλολάτρης, κατεβαρύνετο δι αλύσεων
    και εστέλλετο εις Σκυθούπολιν, όπου είχε στηθεί το χριστιανικόν κρεουργείον. Εκεί
    συνεδρίαζον ευσεβείς δικασταί, αμιλλώμενοι τις πλείονας ειδωλολάτρας να οπτήσει
    επί εσχάρας, να βράση εντός ζέοντος ελαίου ή να κατακόψη μεληδόν. Μυριάδες
    μαρτυρολογίων διηγούνται τας αθλήσεις των χριστιανών ομολογητών, εκ των πληγών
    των οποίων έσταζε γάλα, και τους εδρόσιζον αι φλόγες, αλλ’ ουδείς έγραψεν ακόμη
    το αψευδές συναξάριον των μαρτύρων εκείνων, οίτινες αντί μυθώδους γάλακτος
    έχυσαν αίμα αληθές και αντί να δροσίσει κατέκαυσε το πυρ της χριστιανικής
    ανεπιεικίας, καυστικότερον όν, φαίνεται, του πυρός της πολυθεϊκής ωμότητος.

    ΒΑΛΕΝΤΙΑΝΟΣ
    Οι διωγμοί συνεχίζονται επί Βαλεντιανού, οπότε εκτελούνται οι ιερείς Ιλάριος και
    Πατρίκιος. Χιλιάδες άτομα επίσης εξορίζονται, βασανίζονται ή θανατώνονται και
    δημεύεται η περιουσια τους ή δίνεται στην Εκκλησία. Ο φιλόσοφος Σιμωνίδης
    καίγεται ζωντανός και ο φιλόσοφος Μάξιμος αποκεφαλίζεται μετά από φριχτά
    βασανιστήρια. Θύματα ήσαν και οι επιφανείς συνεργάτες του Ιουλιανού
    Ορειβάσιος, Σαλλούστιος Πηγάσιος κ.α. Χιλιάδες επίσης τόμοι βιβλίων
    φιλοσοφίας, μαθηματικών, ιστορίας και λογοτεχνίας πυρπολούνται σαν αντικείμενα
    μαγείας! Ο Βαλεντιανός διατάζει τον αφανισμό όλων των εθνικών και των έργων
    τους και έντρομοι οι άνθρωποι αρχίζουν και καίνε μόνοι τους τις βιβλιοθήκες τους
    για να γλυτώσουν. Όσοι συλλαμβάνονται εκτελούνται..
    Σημειώνει ο Εμμανουήλ Ροϊδης στην “Πάπισσα Ιωάννα”:
    Κατά τας αρχάς του Μεσαίωνος επί Ουάλεντος, Ουαλεντινιανού και Θεοδοσίου
    συνεστήθη εν Ανατολή αληθής «Ιερά Εξέτασις», ής αι θηριωδίαι, αι καταπιέσεις και
    αι σφαγαί δεν έχουσι τι να φθονήσωσιν εις τους Ιεροδικαστάς της Ισπανίας, οίτινες
    άτομα μόνον κατεδίωκον επί κακοδοξία, ενώ οι Ορθόδοξοι «σωφρονισταί» της
    Ανατολής προυτίθεντο να εξαλείψωσιν αθρόους από του προσώπου της γης πάντας
    τους ελληνίζοντας ή φιλοσοφούντας. Τα περί τούτων χωρία των συγχρόνων
    ιστορικών εξαλείφουσι παν ίχνος αμφιβολίας, διεγείροντα αγανάκτησιν και φρίκην
    κατά των ελθόντων «βαλείν μάχαιραν και ουχί ειρήνην…
    Ο Dean Milman (”Ιστορία του Χριστιανισμού) εξιστορεί:
    Σύντομα μετά τη διαδοχή του Θεοδοσίου οι εθνικοί, ιδιαίτερα στην Ανατολή, είδαν
    τη θύελλα να έρχεται καταπάνω τους. Οι μοναχοί, με πλήρη ατιμωρησία, διέσχιζαν
    τις αγροτικές περιοχές, κατεδαφίζοντας όλα τα μη προστατευμένα κτίρια. Μάταια οι
    εθνικοί έκαναν έκκληση στην επισκοπική αρχή. Οι επίσκοποι αρνήθηκαν να
    καταστείλουν τον υπερδραστήριο μεν, αλλά ευσεβή όχλο των υποστηρικτών τους…
    Παρόμοια στη Γαλατία ο “άγιος” Μαρτίνος κάνει εκστρατείες από μέρος σε μέρος
    με μια ομάδα πιστών μοναχών, καίγοντας τους ναούς και καταστρέφοντας τους
    ιερούς τόπους. Σύμφωνα με τον Tillemont “είχε πειστεί, όπως άλλωστε όλοι σχεδόν
    οι άγιοι, ότι πλησίαζε το τέλος του κόσμου". Η ζωή του θεωρήθηκε γρήγορα σαν
    ένα πρότυπο μίμησης για όλους τους αφοιωμένους Χριστιανούς.
    Η παρατήρηση αυτή του Tillemont μας δίνει μια άλλη επίσης διάσταση για τον
    άρρωστο ψυχισμό αυτών των “θεομανών” ρασοφόρων: Πίστευαν ότι πλησίαζε η
    Συντέλεια του Κόσμου και η “Tευτέρα Παρουσία του Κυρίου” και βιαζόντουσαν
    να εξασφαλίσουν με τους φόνους ένα σίγουρο εισητήριο για τον παράδεισο! Ο
    “Θεός” θα έβλεπε όλες αυτές τις φιλότιμες προσπάθειές τους για χάρη του και για
    την “αληθινή πίστη” και θα τους αντάμοιβε αναλόγως! Ήσαν τελείως μωροί όσο
    και μεγάλοι εγωιστές και θεοκόλακες, αλλά πιο πολύ “πληρωμένοι δολοφόνοι”,

  26. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟΣ ΝΑ ΛΕΕΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ…

    Ο “άγιος” Αυγουστίνος, ο πιο διάσημος θεολόγος αυτής της περιόδου, ενώ στην
    αρχή καταδίκασε τη δίωξη, σύντομα την ενστερνίσθηκε και την υποστήριξε θερμά
    θεολογικά πάνω στο δόγμα της αποκλειστικής σωτηρίας. Υποστήριξε ότι ήταν
    φιλεύσπλαχνο να τιμωρηθούν οι αιρετικοί, ακόμη και με θάνατο, εάν αυτό
    μπορούσε να σώσει τους ίδιους ή άλλους από το αιώνιο βάσανο που ανέμενε τους
    απίστους. Η αίρεση θεωρήθηκε σαν ένα είδος μοιχείας, σαν το χειρότερο είδος
    δολοφονίας: η δολοφονία ψυχών! Ήταν μια μορφή βλασφημίας, και πάνω σε όλες
    αυτές τις βάσεις μπορεί δίκαια να τιμωρηθεί! Θαυμάστε την απαράμιλλη μωρία
    του “αγίου’ Χριστιανού θεολόγου! Ο “άγιος” Ιερώνυμος, που μετέφρασε την
    Βουλγκάτα, είχε τις ίδιες ακριβώς αντιλήψεις. Σίγουρα αυτοί οι ιεροί διώκτες και
    βασανιστές για τη σωτηρία της προσωπικής τους ψυχής είναι άξιοι για τα πιο
    καφτερά καζάνια της κολάσεως!
    Κι ερχόμαστε στη μαζική δολοφονία 7.000 εθνικών Ελλήνων από τον Θεοδόσιο
    στη Θεσσαλονίκη το 390 μ.Χ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν εξεγερθεί εναντίον της
    Γοτθικής Βυζαντικής Φρουράς της πόλης και του αρχηγού της Βοθέριχου που
    προσπαθούσε επίμονα να τους εκχριστιανίσει. Πολλοί στρτιώτες τότε και
    αξιωματικοί σκοτώθηκαν. Για να εκδικηθεί ο Θεοδόσιος κάλεσε το λαό στον
    ιππόδρομο της πόλης, δήθεν για συναίνεση, και για να παρακολουθήσουν τάχα μια
    ιπποδρομία. Όταν ο λαός εγκλείστηκε στον ιππόδρομο, κετέπεσαν πάνω τους οι
    Γότθοι κατασφάζοντάς τους. Πώνω από 7.000 Ελληνες και κατ’ άλλους 15.000
    Έλληνες σφαγιάστηκαν γιατί δεν ήθελαν να βαπτισθούν. Η εκκλησία αναγκάστηκε
    να καταδικάσει το Θεοδόσιο γι’ αυτή τη γενοκτονία για να προλάβει μια νέα
    γενικειμένη εξέγερση στις Ελληνικές επαρχίες της Αυτοκρατορίας. Τον “τιμώρησε”
    ο ίδιος ο Αμβρόσιος με το να μην μπορεί να μπει για ένα ορισμένο διάστημα στην
    εκκλησία και να μετανοήσει για την πράξη του. Μια πραγματικά πολύ σκληρή
    τιμωρία, δε νομίζετε;

    Κι ερχόμαστε τώρα σε έναν από τους μεγαλύτερους διώκτες του Ελληνισμού: τον
    ανθέλληνα σλαβοχριστιανό αυτοκράτορα Γιουπτράδα ή ελληνιστί Ιουστινιανό. Οι
    πρώτες καλές πράξεις του είναι τα διατάγματά του για θανάτωση με κατασπαραγμό
    από θηρία, θάνατο στην πυρά, σταύρωση ή ξέσκισμα με σιδερόνυχα όλων όσων
    καταγίνονται με τη μαγεία, τη μαντική, τη γοητεία και την ειδωλολατρία.
    Απαγορεύει επίσης να διδάσκουν οι εθνικοί (με άλλα λόγια οι μορφωμένοι και οι
    επιστήμονες. Και ποιοι τότε θα δίδασκαν; Οι παπάδες και τα τελώνια;).
    Προχωρώντας ακόμα πιο πέρα κλείνει το 529 μ.χ. την Ακαδημία των Αθηνών και
    δημεύει την περιουσία της. Οι επτά τελευταίοι διδάσκαλοι (Tαμάσκιος ο Σύριος,
    Σιμπλίκιος ο Κίλιξ, Ευλάμπιος ο Φρύζος, Πρισκιανός ο Λυδός, Ερμείας και
    Tιογένης από τήν Φοινίκη καί Ισίδωρος ο Γαζαίος) καταφεύγουν στήν Αυλή τού
    Πέρση βασιλέα Χοσρόη που τους δίνει έδρες στο Πανεπιστήμιο του Jundishapur
    Ακολούθως διατάσσεται η θανάτωση όλων όσων αρνούνται τη βάπτιση, εκτός πάλι
    των Ιουδαίων!

  27. ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΛΕΣ ΣΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ??

    1. Ετι τοις φρονούσι και λέγουσι, κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν
    της τρισυποστάτου Θεότητος ως κτιστήν εκ τούτου πάντως, και αυτήν την θείαν
    ουσίαν αναγκαζομένοις δοξάζειν κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια , κτιστήν
    δηλώσει και φύσιν. Άκτιστον δε, άκτιστον χαρακτηρίσει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη
    κινδυνεύουσιν εις αθείαν παντελή περιπίπτειν, και την Ελληνικήν μυθολογίαν, και
    των κτισμάτων λατρείαν τη καθαρά και αμώμω των Χριστιανών Πίστει
    προστριβομένοις, μη ομολογούσι δε κατά τας Αγίων θεοπνεύστου θεολογίας και το
    της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν
    της τρισυποστάτου Θεότητος ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    2. Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ΄εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν
    μεταπλάττουσι, και τας Πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις, και αυθυπόστατον
    την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το
    αυτεξούσιον του 'ημιουργού, του από του μη όντος ει το είναι παραγάγοντος τα
    πάντα, και ως Ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξουσιαστικώς και
    δεσποτικώς ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ
    3. Τοις τα Ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα
    παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίας επομένοις, και ως αληθέσι
    πιστεύουσι, και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσας εγκειμένοις ώστε και ετέρους
    ποτε μεν λάθρα, ποτέ δε νοερώς ενάγειν αυταίς και διδάσκειν ανενδοιάστως
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    4. Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε
    προϋπαρξις εστι των ψυχών και εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν,
    ότι τέλος εστί της κολάσεως, ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των
    ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν Των Ουρανών
    λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε
    ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο, και δια πάσης της παλαιάς και νέας
    Γραφής ημείς παρελάβομε, ότι και η Κόλασις ατελεύτητος και η Βασιλεία αίδιος, δια
    δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύασι, και ετέροις αιωνίας προξένοις
    γινομένοις ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    5. Τοις ευσεβείν μεν επαγγελομένοις, τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη και
    Καθολική Εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γής, και των
    άλλων κτισμάτων αναιδώς, ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    6. Τοις την μωράν των έξωθεν ( = Ελλήνων) φιλοσόφων λεγομένην σοφίαν
    προτιμώσι, και τοις καθηγηταίς αυτών επομένοις, και τας τε μετεμψυχώσεις των
    ανθρωπίνων ψυχών, ή και ομοίως τοις αλόγοις ζώοις ταύτας απόλλυσθαι, και εις το
    μηδέν χωρείν δεχομένοις και δια τούτο ανάστασιν και κρίσιν και την τελευταίαν των
    βεβιωμένων ανταπόδοσιν αθετούσιν ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.
    7. Τοις λέγουσιν, ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά
    των επτά Αγίων και Καθολικών Συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία
    λαμψάντων Πατέρων αναθέματι καθυποβλήθέντας, ως αλλότριοι της Καθολικής
    Εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισί
    κατά πολύ, και ενταύθα, και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και
    ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΡΙΣ.

  28. ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Η ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΗΝ ΝΤΡΑΠΕΙΣ ΣΤΗΛΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΩ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΝΑΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
    ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΦΛΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΕΣΥ

    ΟΠΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑΙΩΝΑ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΑΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΛΟΓΟ!!!

  29. ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ ?ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΖΕΨΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ?ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΑΣ ΠΑΠΑΣ..ΞΕΡΕΙΣ ΦΙΚΙ ΦΙΚΙ!ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΕΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΣΑΟΥΛ ΠΡΙΝ 1.500 ΧΡΟΝΙΑ!
    ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΖΕΙ ΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ! ΕΚΕΙ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙΣ!!
    ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…
    1.ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΥΙΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΙ???? ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    2.ΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ?ΚΑΠΟΙΑ ΕΞΩΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΗΓΗ?ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?
    3.ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ?ΑΦΟΥ Ο ΤΖΕΣΟΥΑ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ?
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΟΔΙ ΘΑ ΣΤΟ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΕ?
    4.ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΙΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΡΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ?ΞΕΡΕΙΣ Τ ΕΙΝΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ? Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ-ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ-ΣΤΗΝ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ!ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ?
    5.ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ!ΑΡΑ ΑΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΤΙ ΕΞΟΝΤΩΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!
    6.Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ!!!!!!ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΒΕΙ!!!!
    ΑΡΑ ΝΑΙ ΡΕ ΒΛΑΧΟ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΡΑΤΑΜΕ?ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΠΕΤΑΤΕ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΑΣΕΙ!!
    7.ΕΔΩ ΘΑ ΣΕ ΠΩ ΓΕΛΟΙΟ ΓΙΑΤΙ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ-ΛΑΤΡΕΥΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΦΑΠΕΣ!
    8.ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΕΤΕ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΑΜΑΙΚΑ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΗΞΕΡΕ,ΟΠΟΤΕ ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΚΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ!
    9.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ 5!!!!ΛΕΠΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΧΑΖΟΥΛΗ!
    ΠΑΝΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ Μ@Λ@ΚΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ.
    9.ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΠΙΘΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΕΥΕΡΓΕΤΙΣΕ?????????
    10.ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΠΙΠΑ Κ@ΛΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥ ΚΛΑΝΕΤΕ ΤΑ Π@Π@ΡΙΑ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ,ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ?

    …ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ……….

Comments are closed.