Απο τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Σέργιο στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χρύσανθο Φιλιππίδη

Οταν βρίσκονται στην ηγεσία της εκκλησίας πραγματικοί Ελληνες, τότε το έθνος μεγαλουργεί, επιβιώνει. 
Ο Ηράκλειος ηταν καλλιεργημένος και εξασκούσε την αστρονομία. 

Hταν ο πρώτος που πήρε τον αρχαιότατο Ελληνικό τίτλο βασιλεύς αντί για Αύγουστος, Καίσαρ, αυτοκράτορας κλπ, που ονομαζοταν όλοι οι προκατοχοί  του. 

Επίσης καθιέρωσε τα Ελληνικά σαν επίσημη γλώσσα στην θέση των Λατινικών και άνοιξε εκ νέου την άνωτατη φιλοσοφική σχολή το πανδιδακτήριον.

Για να αναβαθμiσει την φιλοσοφική σχολή έφερε ως δάσκαλο τον Στέφανο τον Αλεξανδρινό. 

Η αυτοκρατορία εκείνη την εποχή περνούσε βαθειά κρίση. Κάποιοι τομείς της πολιτικής ζωής ήταν υπό κατάρευση όπως η διοίκηση, το δημοσιονομικό σύστημα κλπ.
Επίσης εiχαμε εκκλησιαστικές έριδες, κοινωνικές αναταραχές, ενω είχε ήδη καταρεύσει η οικονομία, και η άμυνα. 

Ο Ηράκλειος μέσα από την πορεία ανέλιξής του στον Ελληνικό-Ρωμαϊκό θρόνο, είχε δώσει δείγματα των στρατηγικών, των διοικητικών και των διπλωματικών του ικανοτήτων. 

Εναν χρόνο μετά την άνοδο του Ηράκλειου στον θρόνο, εισέβαλαν οι Πέρσες και κατέκτησαν την μισή Ελληνική- Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία  (Imperium Rōmānum).
Οι Πέρσες είχαν φτάσει απέναντι απο την βασιλεύουσα 
Κωνσταντινούπολη. 

Οι συνέπειες της κατακτήσεως ήταν δυσβάστακτες. 

Η αυτοκρατορία απώλεσε σημαντικά εδάφη και μαζί με αυτά ανθρώπινο δυναμικό και έσοδα. 

Οι σιτοβολώνες της Αιγύπτου και της Συρίας πέρασαν σε περσικό έλεγχο. 

Η διανομή του άρτου στην Κωνσταντινούπολη σταμάτησε, η διακυβέρνηση του Ηρακλείου τέθηκε υπό αμφισβήτηση. 

Παράλληλα οι Πέρσες είχαν κόψει όλους τους εμπορικούς δρόμους της Ανατολής από καιρό. 

Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία στερούνταν χρυσού, μετάλλων και πρώτων υλών για την βιοτεχνία. 

Το 615 μ.Χ. κόπηκαν νέα αργυρά νομίσματα, των οποίων η πραγματική αξία ήταν το μισό της ονομαστικής. 

Η κοπή χρυσών νομισμάτων περιορίσθηκε και εν συνεχεiα σταματησε. Επίσης τα βιοτεχνικά κέντρα της Ανατολής χάθηκα, με αποτέλεσμα τον κλονισμό του εμπορίου και την αύξηση της ανεργίας. 

Ο βασιλιάς ίδρυσε νέες βιοτεχνίες και μετέβαλλε την λειτουργία των συντεχνιών, για να αντιμετωπίσει την καινούργια κατάσταση. Στην ανεργία και τη σιτοδεία προστέθηκε θανατηφόρος λοιμός με πολλά θύματα. 
Εάν δεν υπηρχε ο Ηράκλειος παρα τα χρηστα ηθη των προγονων μας η Ελλαδα θα ειχε σκλαβωθεί στους Περσες.
Η αρχαια περσικη αυτοκρατορια των Αχαιμενιδων ειχε αναστηθεί από την δυναστεια των Σασσανιδών. 
 
Η Περσια βρισκοταν ξανα στο απογειο της δυναμης της, ισαξια ισως και ανωτερη από την Περσικη αυτοκρατορια των Αχαιμενιδων.
 
Ολα αυτα την ωρα που καθοταν ενας Ελληνας, γαια πρωτη φορα στον Αυτοκρατορικο θρονο της Κωνσταντινουπόλεως
Την χρονικη στιγμη που η Σασσανσδικη-Περσικη αυτοκρατορια βρισκεται στο απογειο της δυνάμεως της από την ημερα που δημιουργηθκε το Ελληνικο-Ρωμαικο κρατος βρισκοταν στο απογειο της αδυναμίας της, εξαιτιας της μεγαλύτερης χρεοκοπιας στην ιστορια του Ελληνικου εθνους.

 
Ο βασιλιας χωρις καθολου κρατικα εσοδα,με ένα χρεοκοπημενο κρατος, χωρις στρατο,ειχε παρει την αποφαση να παρει την πρωτευουσα του Ελληνικου-Ρωμαικου κρατους και να την παει στην Καρχηδονα, παραδιδοντας με αυτόν τον τροπο το 80% του κρατους, αμαχητί χωρις πολεμο, χωρις αντισταση.

Ενδεικτικο είναι ότι όταν ανοιξε τους στρατιωτικούς καταλογους, διαπιστωσε ότι από τις πολλες χιλιαδες στρατου που ειχαν αναγορευσει αυτοκρατορα τον συντοπιτη του από την αγιοτοκο Καππαδοκια τον Μαυρικιο, ειχαν απομεινει μονον δυο εν ενεργεια στρατιωτες.
Οι ελάχιστοι στρατιώτες που υπηρχαν ηταν απληρωτοι και σε αθλια κατασταση.
 
Πολύ σημαντικότατο ρολο σε αυτην την οικονομικη καταστροφή επαιξαν, οι ασκοποι επεκτατικοι πολεμοι του Ιουστινιανού. 

Δεν υπηρχε ουτε ένα χρυσο νομισμα, μεσα στα αυτοκρατορικα ταμεια.
 
ΟΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
 
Την μεγαλη  επιθετικοτητα των Μηδων ενισχυσε,η απαραδεκτη ενεργεια των προηγουμενων αλλοδαπών αυτοκρατορων και ειδικα του Ιουστινιανού, οι οποιοι με τις διωξεις που εκαναν σε οσους κατοικους της αυτοκρατοριας, δεν ηταν Χριστιανοι τους ανάγκασαν να καταφυγουν στην περσικη αυτοκρατορια, για να γλυτωσουν. 
 
Οι εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες που εφυγαν για να σωθουν, διδαξαν στους Περσες πολιτισμο, τεχνες, βιοτεχνια, αλλα και πολεμικες τακτικες. 
 
Ολα αυτά θα τα βρει μπροστα του μισο αιωνα αργοτερα ο πρωτος Ελληνας αυτοκρατορας που ανεβηκε στον Ρωμαικο θρονο, ο Ηράκλειος. 
 
Η Ελλαδα θα κληθει να αντιμετωπισει την πιο θανασιμη απειλη στην ιστορια της, χωρις καθολου, στρατο, και χρηματα. 
Μεσα σε ολη αυτην την απελπιστικη οικονομικη κατασταση ηρθε ο μεγας πατριαρχης Σεργιος με την πανισχυρη Ελληνικη ορθοδοξη Εκκλησια η οποια βοηθησε τα μεγιστα στην οικονομικη ενισχυση το πτωχευμενο Ελληνικο-ρωμαικο κρατους, καθως εθεσε ολους τους πολυτιμους Εκκλησιαστικους θησαυρους στην διαθεση του Ελληνα αυτοκρατορα Ηράκλειου.
.
Ο αυτοκρατορας επετυχε σε συνδυασμο με τις πολυ σημαντικες οικονομικες-διοικητικες μεταρρυθμισεις να ειναι ετοιμη πλεον η Ελλαδα να περασει στην Μικρα Ασια για να δωσει την μαχη ζωης και θανατου,καθως οποιος κερδιζε οπως αποδειχτηκε θα εμενε για παντα
.
Ειχε ερθε πλεον η μεγιστη Ελληνικη ιστορικη στιγμη, επειτα από την Αρχαια Σπαρτη και την Αθηνα, ηταν πλεον, η σειρα της Κωνσταντινουπολεως να δωσει
την μαχη ζωης και θανατου εναντιον των Περσσων, για να αποτρεψει το παγκοσμιο Πεσρσικο κρατος.
Εόρτασε το Πάσχα στις 4 Απριλίου του 622 στην Κωνσταντινούπολη και κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων. 

Την Δευτέρα 5 Απριλίου, εισήλθε στην Αγία Σοφία ντυμένος ως απλός στρατιώτης και έπεσε γονατιστός μπροστά στο ιερό, προσευχήθηκε, ενώπιον της συγκλήτου, της Εκκλησιαστικής ιεραρχίας και των εκπροσώπων των Δήμων. 

Στην συνέχεια στράφηκε προς τον Πατριάρχη και του είπε: “Στα χέρια του Θεού, της Μητέρας Του και τα δικά σου αφήνω αυτήν την πόλη και τον γιο μου”. 

Η Χαλκηδόνα και η απέναντι ακτή του Βοσπόρου βρισκόταν ήδη στα χέρια των Περσών. 
Ο Ηράκλειος επεβλεπε αυτορποσώπος την εκπαίδευση του στρατού, για 10 μήνες ώστε να καταστεί ετοιμοπόλεμος. 
Στο διάστημα αυτό εφάρμοσε νέες καινοτόμες στρατηγικές τις οποίες είχε δημιουργήσει ο ίδιος, όταν ηταν ακόμη στρατηγός.
Επίσης συμμετείχε ο ίδιος στα γυμνάσια και τις κακουχίες, εμψυχώνοντας τους άνδρες του και δημιουργώντας δεσμούς φιλίας, εμπιστοσύνης, αφοσίωσης.
Ο Ηράκλειος με βάση το ιερό αξiωμα του Θησέα ηταν ο πρώτος Ελληνας στρατηγός -αυτοκράτορας που ηγήθηκε προσωπικά του Ελληνικού-Ρωμαικού στρατού. (1) 

Αναδιοργάνωσε το στράτευμα με την οικονομική συμπαράσταση της εκκλησίας, και επιχείρησε συνεχείς εκστρατείες κατά των Περσών (622-628 μ.Χ.). 

Ο Ελληνικός στρατός ξεκίνησε την πορεία του πιθανότατα το Φθινόπωρο του 622 με κατεύθυνση ανατολικά προς τον Πόντο. 

Στην συνέχεια ο αυτοκράτορας επέτυχε να υπερφαλαγγίσει τις οχυρωμένες Περσικές θέσεις και να βρεθεί πίσω από τις γραμμές τους. 

Οι Πέρσες έμειναν άναυδοι όταν αντίκρυσαν τους Έλληνες στα νώτα τους. 

Προσπαθώντας να αναγκάσουν τον Ηράκλειο να αναστρέψει, οι Πέρσες κατευθύνθηκαν εναντίον της Καισάρειας. 

Δεν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τους Έλληνες σε ανοιχτό πεδίο. 

Τελικά αναγκάστηκαν να αναστρέψουν οι iδιοι όταν είδαν ότι ο Ηράκλειος συνέχιζε ακάθεκτος την πορεία του, μέσω Αρμενίας για να εισβάλει στην Περσία. 

Ο Ηράκλειος εφάρμοσε ένα ευφυές στρατήγημα, προκειμένου να αναγκάσει τους Πέρσες να πολεμήσουν, όπου και όπως αυτός ήθελε. 

Οι δύο στρατοί παρατάχθηκαν σε τριμερή διάταξη, κατά τις υποδείξεις του στρατηγικού. 

Παράλληλα οι Πέρσες είχαν στήσει ενέδρα κρύβοντας μέρος απο τις δυνάμεις τους, κατά την προσφιλή τακτική τους να πολεμούν σε ανώμαλα εδάφη. 

Ο Ηράκλειος σκηνοθέτησε εικονική φυγή τμήματος του στρατού του, προκειμένου να ξετρυπώσει τους Πέρσες και να τους φέρει σε ανοικτό πεδίο. 

Όταν τους ακολούθησαν, οι πρόγονοι μας έπεστρεψαν και με προεξέχοντες τους Οπτιμάτους (επίλεκτη μονάδα), τους κατατρόπωσαν. 

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, οι Πέρσες εγκλωβίστηκαν στις ίδιες θέσεις που θα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια και αποδεκατίστηκαν. 
Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, την εικονική υποχώρηση την εφάρμοσαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας.

Ο Πέρσης στρατηγός Σαρβαραζάς διασώθηκε μετά βίας. 

Με αυτήν την σημαντική νίκη απαλλάχθηκε η Μικρά Ασία από την Περσική κατάκτηση, ανακουφίζοντας εν μέρει την αυτοκρατορία. Μετά από 20 χρόνια ήττες, οι “Βυζαντινοί” κατόρθωσαν να ανακάμψουν προτείνοντας αξιόμαχο στράτευμα. 

Οι Έλληνες αξιωματικοί επαλήθευσαν στην πράξη αυτά που είχαν μάθει στην θεωρεία και στις πολεμικές ασκήσεις, απο τον Ηράκλειο και παράλληλα αποκόμιζαν σημαντικές πολεμικές εμπειρίες και πληροφορίες για τον εχθρό.

Οι απελπισμένοι Πέρσες, θέλοντας να ανακόψουν την προέλαση των Ελληνικών στρατευμάτων επιτέθηκαν σε συνεργασία με τους Αβάρους, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μέγας Ηράκλειος έδειξε για πολλοστή φορά το πόσο μεγάλος στρατηγός ηταν καθως δεν παρασύρθηκε απο τον αντιπερισπασμό και παρέμεινε στη θέση του.

Μετα την επιτυχή αντιμετώπιση των Αβάρων και των Περσών, ο Βασιλιάς συνέχισε ακάθεκτος την αντεπίθεση του.
Η ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ
627 Μ.Χ. 
Στην μάχη της Νινευί, κοντά στα Γαυγάμηλα, επέτυχαν οι Έλληνες να συντρίψουν τους Πέρσες και να ανακτήσουν όλες τις Ελλνικες επαρχίες στην Ανατολή. 
Η αποφασιστική μάχη, έγινε στις 12 Δεκεμβρίου του 627, και έκρινε το τέλος του πολέμου. 

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

«Αλλ’ εξυμνούσι μόνον άπαντες την προσωπικήν του Ηρακλείου ανδρείαν, ήτις κατά την αείμνηστον ταύτην ημέραν ανεδείχθη φαίνεται ενάμιλλος της ακατασχέτου ορμής του Αλεξάνδρου» (Κ. Παπαρρηγόπουλος). 

Πριν απο την καθοριστική μάχη οι “σύμμαχοί ” μας, οι Χαζάροι μας εγκατέλειψαν,για αυτο και ο Ηράκλειος στην ομιλία του, εiπε οτι.όλοι μας εγκατέλειψαν, εκτός απο τον Ιησού Χριστό και την τεκούσαν Θεοτόκον.

Οταν έδωσε εντολή, ολόκληρο το στράτευμα δiστασε εξαιτίας του τεράστιου αριθμού των Περσών. 

Τοτε ο Ηράκλειος επιτέθηκε ολομόναχος ενάντια στους Περσες. 
Ηταν επάνω στο άλογό του, τον Δόρκωνα, παρ’ ότι πληγωμένος στο χείλος και στο πόδι, σκότωσε τρεις από τους κυριότερους στρατηγούς των Περσών καθώς επίσης και τον επικεφαλή στρατηγό των Περσών Ραζάτη .

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ-ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ 
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ 
ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ 
ΠΕΡΣΗ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΡΑΖΑΤΗ. 

Αμέσως τότε εκστασιασμένοι επιτέθηκαν οι Έλληνες στους Πέρσες και κερδiσαμε την καθοριστική μάχη.

Οι απώλειες των Περσών ήταν πολύ μεγάλες. Οσοι γλίτωσαν τον θάνατο ή δεν πιάστηκαν αιχμάλωτοι τράπηκαν σε φυγή. 

Το αποτέλεσμα της μάχης ήταν μία κατά κράτος επικράτηση του Ελληνικού στρατού και η κατάκτηση της Περσικής αυτοκρατορiας.

Επειδή οι Πέρσες είχαν αρπάξει τον Τίμιο Σταυρό, το ιερότερο κειμήλιο του Χριστιανισμού, οι εκστρατείες του Ηρακλείου προσέλαβαν έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα. 

Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο “μυστικο ” επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια. 

Ο βασιλιας Ηράκλειος ξεπερασε σε αρκετους τομεις τον M. Αλεξανδρο και κρατησε ζωντανη την Ελλαδα στην πιο κρισιμη ιστορικη καμπη ολων των εποχων.
Εάν δεν υπηρχε ο Ηράκλειος παρα τα χρηστα ηθη των προγονων μας η Ελλαδα θα ειχε σκλαβωθεί στους περσες.

Ο Ελληνας Ηρακλειος από την Καππαδοκια της Μικρας Ασιας μολις ανεβηκε στον Ελληνικο- Ρωμαικο θρονο, το κρατος ηταν τελειως χρεοκοπημενο. 

Ταυτόχρονα για πρωτη φορα στην παγκοσμια ιστορια, ειχαμε την εισβολή , την κατακτηση της μισης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας, από τους Περσες. 

Υπηρξαν πολλες χιλιαδες σφαγμενων Ελλήνων, ειχαμε κλοπες, εμπρησμους, βιασμους, σκλαβωμα γυναικων κλπ. 

Επισης για πρωτη φορα στα παγκοσμια χρονικα εγινε εισβολή από τους περσες στα Ιεροσόλυμα.
Στους αγιους τοπους εγιναν αγριες σφαγες, κλοπες, εμπρησμοι, βιασμοι ,και σκλαβωμα χριστιανων. 

Αναμεσα σε όλα αυτά εκαψαν τον ναο του Παναγιου ταφου,εκλεψαν τον Τιμιο Σταυρο, και πηραν μαζι τους αιχμαλωτο τον πατριαρχη Ζαχαρια. 

Εντούτοις εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας, μεσα σε επτα μονον χρονια , οι Ελληνες ανεκαμψαν, με αποτέλεσμα να παρουν πισω όλα τα κατεκτημένα εδάφη από τους Περσες. 

Οι προγονοι μας δεν σταματησαν εκει αλλα περασαν στην αντεπιθεση, κατακτώντας ολοκληρη την περσικη αυτοκρατορια.

Αυτό το εκανε ο Ηράκλειος με έναν τελειως απειροπολεμο στρατο.
Εναν Ελληνικο στρατο τον οποιο δημιουργησε εκ του μηδενος μεσα σε δεκα μηνες. 
Ειδατε τι μπορει να πετυχουν οι Ελληνες εξαιτιας των χρηστων ηθων, και της σωστης παιδειας.

Ακομη και ο Μ. Αλεξανδρος, με πολύ εμπειρους και περισσοτερους στρατιώτες σε σχεση με τον Ηρακλειο, καθως και ένα πολυ ισχυρο Ελληνικο Μακεδονικο βασιλειο σε ολους τους τομεις, χρειαστηκε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα να κατακτησει την περσικη αυτοκρατορια, σε σχεση με τον Ηρακλειο.

Επισης την εποχη που εγινε ο Μ. Αλεξανδρος βασιλεας στην Ελληνικη Μακεδονια δεν ηταν η μιση Ελληνικη επικρατεια κατεκτημενη απο την ισχυροτερη αυτοκρατορια του κοσμου την Περσικη. 

Φυσικα ενα ακομη σημαντικο στοιχειο ειναι οτι το Ελληνικο Μακεδονικο Βασιλειο δεν ηταν χρεωκοπημενο.

Οταν ξεκινησε ο Αλεξανδρος την εκστρατεια του η Ελλαδα ηταν ελευθερη και ισχυρη.

Στον αντιποδα κατα την βασιλεια του Ηρακλειου επικρατουσε χαος και ολεθρος. 

Κατά την εποχη του Ιουστινιανού του α, όπως και στην εποχη του Θεοδοσιου, του Αρκαδιου, του Θεοδοσιου του β, του Ιουστινου του α, του Ιουστινου του β, είχαμε μονον συνοριακους πολεμους, και περιοδους ειρηνης με τους Περσες.

Μονον όταν ανεβηκε στον θρονο, ο πρωτος Ελληνας χριστιανος βασιλιας, ο Ηράκλειος απο την Καππαδοκια εκαναν οι περσες ολα αυτά τα τρομερα πραγματα εις βαρος των Ελλήνων, τα οποια, δεν ειχαν ξαναγινει ποτε από μερος των Μηδων. 

Ειχαμε δηλαδή εισβολή , και κατακτηση της μισης Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το απογειον της Ελληνορθοδοξιας ηταν οταν ο Ελληνας Αυτοκρατορας Ηράκλειος πηρε πισω από τους Περσες τον Τιμιο Σταυρο, τον οποιο πηγε ο ιδιος πισω στα Ιεροσόλυμα.

Ο θριαμβος των Ελλήνων ήταν ολοκληρωτικος. 

Δεκατεσσερα χρονια πριν, το 614 μ.Χ., το Ελληνικο-Ρωμαικο κρατος, είχε βρεθει κατακτημενο κατά το ημισυ από τους Περσες, ενω ήταν και για πρωτη φορα στην ιστορια του σκοπιμα χρεωκοπημενο, εξαιτιας των αλλοδαπών βασιλεων-αυτοκρατορων.

Ηταν η εποχη που εδωσαν οι εωσφοριστες Περσες το τελεσιγραφο στους προγονους μας, ότι ή θα εγκαταλείψουν ολοι τον Ιησου Χριστο, η δεν θα ξαναδουν ποτε τον ηλιο.

Τελικα ο υπεροπτης εωσφοριστης Χοσροης ο οποιος αποκαλουσε τον Ηρακλειο, δουλο του, εχασε την ζωη του, και ο γιος του εκανε κηδεμονα-δουλο του το παιδι στον Ελληνα αυτοκρατορα Ηρακλειο. 
Αυτο ειναι το απολυτο απογειο της Ορθοδοξιας και του Ελληνισμου. 

Ο Χριστος και η Ελληνικη-ρωμαικη αυτοκρατορια ειχαν κερδισει κατα κρατος τον εωσφορο και την αυτοκρατορια του. 

ΕΔΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ 
ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 
ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η Περσικη εωσφορικη αυτοκρατορια επι 1228 χρονια προσπαθουσε να αφανισει δια παντως τον Ελληνισμο. 

Τελικα εξαιτιας της γενναιοτητας, του ηθους, της πιστης, των χρηστων ηθων, και της βοηθειας του Ιησου Χριστου, οι προγονοι μας κατεβαλαν δια παντως τον προαιωνιο εχθρο του Ελληνικου εθνους. 
To Eλληνικό  έθνος  έφτασε στο στρατιωτικό απόγειο του με τις δύο κατακτήσεις της Περσικής αυτοκρατορίας (Μ. Αλέξανδρος, Μ. Ηράκλειος).  

Αυτά εiναι τα δυο μεγαλύτερα στρατιωτικά  επιτεύγματα όλων των εποχών.(1) 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Πάντοτε σας αναφέρω οτι όλοι οι μεγάλοι ηγέτες απο την αρχαιότητα μεχρι και το 1974 μ.Χ.  

Το 1941 η πατρίδα είχε καταληφθεί από τους Γερμανούς. 

Τοτε διοριζοταν οι πρωθυπουργοί από τους Γερμανούς, δεν τους επέλεγε ο λαός.  

Ήταν πειθήνια όργανα τους, οι όποιες αποφάσεις τους δεν είχαν καμιά αξiα.  
Προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται. 

Ο Τσολάκογλου με παράσημα ανδρείας στους Βαλκανικούς πολέμους και στην Μ. Ασία, κατάντησε συνεργάτης-προδότης στους Γερμανούς

Απεβiωσε το 1948, καταδικασμένος σε θάνατο.

Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια δεσμά. 
Ο Λογοθετόπουλος ηταν καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, παρασημοφορήθηκε στους Βαλκανικούς Πολέμους υπηρετώντας ως χειρουργός στην πρώτη γραμμή.  

Καταδικάστηκε και αυτός ως συνεργάτης των εχθρών και πέθανε  το 1961.

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ηταν μέγας πατριώτης Χρύσανθος Φιλιππίδης.  
Ο κατακτητές ζήτησαν από τον αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο να ορκίσει την κυβέρνηση Τσολάκογλου.
 Εκεiνος ως Ελληνας τους απαντησε τα εξης : 
“Εις τοιαύτας υπόπτους και αντεθνικάς ενεργείας δεν είναι δυνατόν να δώση η Εκκλησία τον όρκον και την ευλογίαν της. Το έργον του Αρχιεπισκόπου είναι όχι να υποδουλώνη, αλλά να ελευθερώνη”.
Αμεσως αποχώρησε από τον θρόνου του ο πλήρης πνεύματος ιεροπρεπείας και ελληνοπρεπείας, αλύγιστος αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος, δίνοντας και το σύνθημα της αντιστάσεως.  
Παντοτε σας αναφερω ότι ολοι οι λαοι, ολοι οι ανθρωποι, εχουν δικαιωμα να πιστευουν οπου θελουν .

Όλα αυτά με την απαραιτητη προυποθεση να μην επιβαλλουν τα πιστευω τους σε τριτους ,ειτε δια της βιας, ειτε με πλαγιους τροπους.

Τι γινεται όμως στην περιπτωση που η άλλη πλευρα δεν συναινει;

Τι γινεται όταν η άλλη πλευρα ζητα παση θυσια τον αδικο αφανισμο αθωων Ελλήνων; 
Θα πρεπει να καθησουμε να αφανιστουμε ολοι οι Ελληνες χωρις να εχουμε πειραξει κανεναν απολυτως ; 

Όλα αυτά διοτι από τα αρχαια χρονια ο πολιτισμος μας, και η ιδεολογια μας, είναι εμποδιο στην δημιουργια παγκοσμιου εωσφορικου κρατους.

Από ολους τους προαναφερομενους, εξαιρείται ένα μικρο μερος, βαση των παγκοσμιων μαθηματικων σταθερων, μετρον αριστον και μηδεν αγαν. 

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

                 ΓΡΑΦΕΙ Ο
                  
ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ





Μόνον ο Χριστός θέλει τους Έλληνες














ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ

         ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ








(1) ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΕΡΓΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ    

loading...