Κ. Γαβρόγλου: «Από τη νέα χρονιά όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν σε Πανεπιστήμια»

Σε εκδήλωση σε σχολείο μίλησε ο Κώστας Γαβρόγλου και αναφέρθηκε στο νέο σύστημα που προωθείται για την εκπαίδευση.

Μόνο σε Πανεπιστήμια θα εισαχθούν οι υποψήφιοι από του χρόνου, είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το χθες στο 1ο ΓΕΛ Γλυφάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου, αναφερόμενος στο νέο εξεταστικό σύστημα και τη νέα δομή του λυκείου σημείωσε ότι με το νόμο που θα ψηφιστεί πριν το Πάσχα, ολοκληρώνεται η νέα αρχιτεκτονική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από του χρόνου τα ΤΕΙ μπαίνουν σε μια μεταβατική περίοδο, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια.

Η ανοιχτή συνάντηση έγινε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Α’ Λυκείου, στην οποία ο Υπουργός ανταποκρίθηκε.

Ο κ. Γαβρόγλου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση «εξήγησε τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική της νέας Γ’ Λυκείου και του νέου συστήματος πρόσβασης, δίνοντας έμφαση στη δυνατότητα -για πρώτη φορά- ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και στην ευκαιρία που δίνει το νέο σύστημα στους μαθητές για εμβάθυνση σε καθορισμένα γνωστικά αντικείμενα, χωρίς την ανάγκη της αποστήθισης και της παραπαιδείας. Ο Υπουργός εξήγησε ότι στόχος του σχολείου και ιδίως της Γ’ Λυκείου θα πρέπει να είναι η προετοιμασία μελλοντικών επιστημόνων και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με το νέο σύστημα. Στη συνέχεια απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.».

loading...