Ο Ισοκράτης και οι «ελληνοποιήσεις» – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

«Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του». ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ανέρχονται τα τελευταία χρόνια και επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, οι πολιτογραφήσεις αλλοδαπών και γράφω πολιτογραφήσεις και όχι “ελληνοποιήσεις” (εντός πολλών εισαγωγικών!) γιατί Έλληνας γεννιέσαι και δεν γίνεσαι!

Βασικό στοιχείο αυτής της “ελληνοποιήσεως” των πάσης φύσεως και φυλής αλλοδαπών, το περίφημο ιδεολόγημα, η διαστρέβλωση του λόγου του Ισοκράτους στον “Πανηγυρικό” περί Ελληνικής παιδείας . Φυσικά και δεν εννοούσε ποτέ αυτήν την “αντιρατσιστική” ανοησία ο Ισοκράτης στον περίφημο “Πανηγυρικό” του.

Οι αρνητές της Ελληνικής Φυλής, αυτοί που απορρίπτουν την Συνέχεια του Ελληνισμού, ακόμη και κάποιοι “πατριώτες, οι οποίοι πιστεύουν σε μια αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ “πολιτιστική” ουσία του Ελληνισμού χρησιμοποιούν μιαν ρήση του Ισοκράτους από τον περίφημο “Πανηγυρικό”, η οποία ρήση έχει ως εξής: “Και μάλλον Έλληνες καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας”. Βασιζόμενοι λοιπόν στην φράση αυτή λένε: Μα τι λέτε περί Ελληνικής Φυλής, Έλληνες ήσαν όχι αυτοί που ήταν Έλληνες στην καταγωγή, αλλά αυτοί που είχαν Ελληνική παιδεία. Επομένως και οι βάρβαροι που είχαν Ελληνική παιδεία ήταν Έλληνες!

Αυτοί που χρησιμοποιούν τα λόγια αυτά του Ισοκράτους για να στηρίζουν αυτόν τον συλλογισμό είτε είναι αμόρφωτοι, είτε σκοπίμως διαστρεβλώνουν την Σκέψη και το Πνεύμα του Μεγάλου αυτού Έλληνα. Ας δούμε τι λέει για την περίφημη αυτή φράση του Ισοκράτους ο μεγάλος και έγκριτος Γερμανός ιστορικός ULRICH WILCKEN: “Ο Ισοκράτης αναφέρει βέβαια στον “Πανηγυρικό” του (380 π.Χ.) ότι η Αθήνα υπερέχει τόσο πολύ στην σκέψη και τον λόγο ώστε “οι ταύτης μαθηταί των άλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, και το των Ελλήνων όνομα πεποίηκε μηκέτι του γένους αλλά της διανοίας δοκείν είναι, και μάλλον Έλληνας καλείσθαι τους της παιδεύσεως της ημετέρας ή τους της κοινής φύσεως μετέχοντας” (παρ. 50).

Ωστόσο με την φράση αυτή ο Ισοκράτης δεν θέλει να συμπεριλάβει (όπως υποστηρίχθηκε συχνά) στους Έλληνες και τους εξελληνισμένους αυτούς βαρβάρους, γιατί γι’ αυτόν οι βάρβαροι, ιδιαίτερα οι Πέρσες, εξακολουθούσαν να είναι οι “φυσικοί” εχθροί των Ελλήνων (Πανηγ. παρ. 158, πρβλ. Παναθ. παρ. 163). Το νόημα της φράσεως είναι μάλλον ότι ο Ισοκράτης θεωρεί πραγματικούς Έλληνες μόνο τους Έλληνες εκείνους που είχαν λάβει Αττική μόρφωση. Όσον αφορά τους βαρβάρους, ο Ισοκράτης βρίσκεται σε αντίθεση με τον σοφιστή Αντιφώντα, ο οποίος, σύμφωνα με απόσπασμα έργου του που σώθηκε σε πάπυρο, είχε διακηρύξει από την άποψη του φυσικού δικαίου την φυσική ομοιότητα Ελλήνων και βαρβάρων”. (ULRICH WILCKEN – ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ – ΑΘΗΝΑ 1976 Μετάφραση του Καθηγητού κ. Ι. Τουλουμάκου)

Δεν υπήρξε λοιπόν “αντιρατσιστής” ο Ισοκράτης, ούτε είπε ποτέ αυτά τα οποία ισχυρίζονται και με τα οποία νομοθετούν οι “προοδευτικοί” αυτής της χώρας με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου σχεδόν του πολιτικού κόσμου. Ενός πολιτικού κόσμου εθνικά επικίνδυνου, ο οποίος ανοίγει την Κερκόπορτα για τη νέα Άλωση του Ελληνισμού. Θέλουν μια Ελλάδα με τους Έλληνες μειονότητα και δεν το κρύβουν.

loading...

4 thoughts on “Ο Ισοκράτης και οι «ελληνοποιήσεις» – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. 1) Ο Ισοκράτης δεν έγραψε πουθενά στα κείμενά του ότι
    ''οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας ε ί ν α ι Έλληνες''.
    Αυτή η φράση δεν είναι του Ισοκράτη, αλλά κάποιων νεοελλήνων.

    2) Ο Ισοκράτης είναι πεντακάθαρος, σαφέστατος και υπερήφανος, όταν ομιλεί για το ελληνικό γένος:
    Κατοικούμε αυτή τη χώρα, δεν εκδιώξαμε άλλους από αυτήν, δεν την καταλάβαμε έρημη, και δεν εγκατασταθήκαμε σ' αυτήν όπως οι ανάμεικτες ομάδες από διάφορα ανόμοια φύλλα,
    αντιθέτως το γ έ ν ο ς μας είναι ευγενές και γνήσιο.
    (Ισοκράτους Πανηγυρικός)

    3) Οι γενίτσαροι, μολονότι έτυχαν της Τουρκικής παιδείας, δεν έπαυσαν να είναι Έλληνες στην καταγωγή.

    4) Ο Έλληνας που γεννιέται στην Γερμανία και μετέχει στην γερμανική παιδεία δεν παύει να είναι Έλληνας στην καταγωγή.

  2. ΝΑ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΑΠΟ ΝΙΓΗΡΙΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ (YURUBO). ΔΗΛΩΣΕΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ EINAI KATOXΟΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΓΕΝΝΘΗΚΕ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΠΟΡΤΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΑΒΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ''ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ''

  3. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;
    Αν έλθουν να ζήσουν στην Ελλάδα 2.000.000 Κινέζοι, αυτοί οι Κινέζοι αυτομάτως θα γίνουν, θα είναι Έλληνες;

    Αν τοποθετήσουμε χαλκό σε ένα μέρος, όπου υπάρχει σίδηρος, αυτός ο χαλκός αυτομάτως θα γίνει, θα είναι σίδηρος;

  4. Ορθοδοξία, Πατρίδα, Οικογένεια.
    Στηρίζουμε αυτά τα οποία δεν αρέσουν στην αριστεροδεξιά παγκοσμιοποίηση.

Comments are closed.