Διχασμένη η Ευρώπη για Τσίπρα – Μητσοτάκη

Σε δύο μέτωπα είναι μοιρασμένοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, που ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν θέση ενόψει των ευρωεκλογών στην κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρόοδος ή συντήρηση; Κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά; Λαϊκισμός ή μεταρρυθμίσεις;

Νεοφιλελευθερισμός, σοσιαλδημοκρατία, αριστερά και ακροδεξιά: αυτά είναι μερικά από τα διλήμματα που τίθενται και τα συνθήματα των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο καθένας τους διαθέτει τις δικές του αναγωγές στην Ευρώπη και την ξεχωριστή υποστήριξη από τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Με το προφίλ που διαθέτει στην Ευρώπη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας –δηλαδή του ανθρώπου που κατάφερε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει και εκείνος ένα με δυσβάστακτα μέτρα και πρωτογενή πλεονάσματα στα ύψη- αναδεικνύεται ως ο ηγέτης που έχει προοδευτικό προφίλ αντίθετα με τους ξένους ομολόγους του, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν στο χώρο της κεντροδεξιάς ή ακόμη και στην άκρα δεξιά. Έτσι, ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, προσπαθεί να εισάγει τις διαφορές αυτές σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αναγκάζοντας τους ξένους να πάρουν θέση.

Ο κ. Τσίπρας παρομοιάζει την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, επίσης μέλος του ΕΛΚ. Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί από το ΕΛΚ που κρατούν αποστάσεις από τις πολιτικές του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Νέο άνοιγμα προς το ΚΙΝΑΛ
Από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός επέμεινε στη διεύρυνση του κόμματός του προς το ΚΙΝΑΛ.

Και αυτό παρότι το ίδιο το ΚΙΝΑΛ αντιστέκεται στις συνεχείς προκλήσεις του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο πως δεν διαθέτει τίποτε κοινό μαζί του.

loading...

2 thoughts on “Διχασμένη η Ευρώπη για Τσίπρα – Μητσοτάκη

  1. Οι Ευρωπαίοι προβληματίζονται και σωστά , σου λένε από την μια μεριά ο ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ σίγουρος και σταθερός , ποτέ δεν μας φέρνει αντίρρηση , πάντα πρόθυμος να τους εκπληρώσει τις όποιες επιθυμίες έχουμε , από την άλλη ο Μητσοτάκης σου λένε, τι θα μας βγει αυτός , αν αρχίσει και κλωτσάει , αν αρχίσει και μας φέρνει αντιρρήσεις τότε τι κάνουμε , λένε τότε άσε το σίγουρο, μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε , μια χαρά είμαστε έτσι

  2. Πάρτε το χαμπάρι. Ο κόσμος έχει εξαθλιωθεί,και όσα λιγοστά αποθέματα υπήρχαν,εξανεμίστηκαν όλα στον βωμό του ΕΝΦΙΑ,του κουρέματος των μισθών και των συντάξεων,της ανεξέλεγκτης ακρίβειας,της ανύπαρκτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,των πανάκριβων καυσίμων και πετρελαίου θέρμανσης,και…και…και.Πόσα να γράψω. Μια σελίδα δεν φτάνει.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι τους Ελληνες πλέον εδώ που έφτασε η κατάσταση,δεν τους ενδιαφέρει ποιός θα κυβερνήσει,αλλά ποιός θα τους δώσει τις χαμένες ζωές τους πίσω. Τα ψαλιδισμένα έως ανύπαρκτα όνειρα και ελπίδες για ένα ανθρώπινο "αύριο". Απ τους μέχρι τώρα κυβερνήσαντες την τελευταία δεκαετία,κανείς δεν στάθηκε στο πλευρό της χώρας. Ολοι δούλεψαν για το συμφέρον ξένων δυνάμεων,ξεπουλώντας εντελώς δημόσια περιουσία,που ήταν πηγή εσόδων για την χώρα. Ολες οι κερδοφόρες εποχειρήσεις και τα καλύτερα φιλέτα της χώρας,παραχωρούνται στους ξένους,στο όνομα κάποιας ανάπτυξης,που ανάπτυξη δυστυχώς δεν βλέπει ο απλός λαός στις τσέπες του. Ισως για κάποιους μόνο που είναι της "δουλειάς".
    Ο κόσμος ζει μόνο για να πληρώνει λογαριασμούς και δόσεις. Ολος ο μισθός,και όλη η σύνταξη,έγινε πλέον μια τεράστια ρύθμιση,για να πληρώνουμε αυτά που…δεν χρωστάμε. Να ξαναπληρώνουμε αυτά που εντέχνως μας κλέψατε,για να επωφεληθουν οι τραπεζίτες,των οποίων τα χρέη προς το δημόσιο επωμιστήκαμε εμείς ο αθώος λαός.
    Φτάνει πια. Δώστε πίσω αυτά; που δουλέψαμε τόσα χρόνια. Δώστε μας πίσω αυτά που μας κλέψατε από μισθους και συντάξεις,χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουμε στα δικαστήρια.
    Η λιτότητα δεν ήταν η σωστή συνταγή. Ηταν ένα τέχνασμα για να τα οικονομήσουν οι Γερμανοί και οι παρατρεχάμενοί τους.

Comments are closed.