Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Αλβανίας στα δελτία τους δείχνουν μια υπέρμετρη ανησυχία για την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα, που αυξάνει ρυθμούς με απρόβλεπτες συνέπειες! Κάνουν λόγο, πως η γειτονική μας χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πολέμου!

Μια υπέρμετρη εσωτερική αναταραχή που ξεκίνησε με τις διαδηλώσεις – για πολλές εβδομάδες – φοιτητών, οι οποίοι αντιδρούσαν στις μεταρρυθμίσεις της κυβερνήσεως Έντι Ράμα στο εκπαιδευτικό σύστημα! Ακολούθως, η αντιπολίτευση πήρε την σκυτάλη της ακραίας αντιπαράθεσης των φοιτητών με την κυβέρνηση, αντιπαραβάλλοντας και άλλα ζητήματα και στα οποία είναι απέναντι από τον Ράμα! Καταλογίζοντάς του και στοιχεία διαφθοράς του ίδιου και της κυβέρνησής του! Έτσι, η παραίτηση αρκετών βουλευτών της αντιπολιτεύσεως έχει δημιουργήσει στην Αλβανία ένα ανησυχητικό περιβάλλον, έτοιμο να εκραγεί! Και όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Λουλζίμ Μπάσα: “Ο Έντι Ράμα δεν είναι πια πρωθυπουργός! Το κοινοβούλιο δεν είναι νόμιμο”!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζιτών – κερδοσκόπων, η οποία ενδιαφέρεται να βάλλει στους κόλπους της την Αλβανία, μετά την επιτυχή για εκείνη έκβαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ανησύχησε υπέρμετρα! Έτσι απέστειλε αντιπροσωπία, για να δει την κατάσταση και να προσπαθήσει να την ελέγξει, πριν ξεφύγει τελείως!

Αλλά, από τη μια η ανικανότητα της ΕΕ στο χειρισμό τέτοιων ακραίων γεγονότων κι από την άλλη, η αδιαλλαξία της αντιπολιτεύσεως της Αλβανίας, βυθίζει τη χώρα σε βαθιά κρίση και στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου!

Στο ίδιο έργο θεατές…

Είμαστε λοιπόν, στην επανάληψη των γεγονότων του 1997! Τότε, που ο διοικητικός ιστός της Αλβανίας κατέρρευσε και η γειτονική χώρα μετατράπηκε – σε μια νύχτα – σε ένα ακυβέρνητο γεωγραφικό μόρφωμα, χωρίς Σύνταγμα, χωρίς στρατό, χωρίς αστυνομία! Τότε, που χιλιάδες όπλα και πυρομαχικά πέρασαν στα χέρια χιλιάδων άτακτων Αλβανών κατσαπλιάδων συμμοριτών, πολλοί εκ των οποίων ήταν σκληροί εγκληματίες – βαρυποινίτες, από τις λεηλατημένες αποθήκες του αλβανικού στρατού! Αρκετοί εκ των οποίων πέρασαν στην Ελλάδα και στο Κόσσοβο! Το αποτέλεσμα αυτής της κατάρρευσης, ήταν τα επόμενα χρόνια να γιγαντωθεί στην Ελλάδα η αλβανική μαφία!

Άλλωστε, η δράση αυτών των ομάδων έφερε τον πόλεμο στο Κόσσοβο κατά των Σέρβων, μαζί με τον Απελευθερωτικό Στρατό του Κοσσόβου (UCK) και την αεροπορική υποστήριξη του ΝΑΤΟ, βεβαίως – βεβαίως! Που στη συνέχεια ήλθε η ανακήρυξη του Κοσσόβου σε ανεξάρτητο κράτος!

Εμείς ως χώρα, είμαστε προετοιμασμένοι να αντικρούσουμε την νέα κολοσσιαία κρίση στην Αλβανία; Είμαστε έτοιμοι να προστατέψουμε τον ελληνικό πληθυσμό της Ηπείρου μας, αλλά και τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας, που είναι στον πυρήνα των γεγονότων; Είμαστε έτοιμοι να θωρακίσουμε τα σύνορά μας και να μην εισέρθει ένας Αλβανός στην Ελλάδα, χωρίς να υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο;

Πλημμύρησαν τα νησιά μας Αλβανοί…

Ωστόσο, το “σφράγισμα” των συνόρων μας με την Αλβανία και η εγρήγορση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος μας, δεν πρέπει να μας κάνει να αδυνατήσουμε το Μέτωπο Ασφαλείας των συνόρων μας με την Τουρκία στα Δωδεκάνησα!

Από τη στιγμή που η Τουρκία με έργα και λόγια, καθημερινώς μας τονίζει την “όρεξή” της για το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου Πελάγους! Ανησυχία που με σειρά άρθρων μας, έχουμε εκδηλώσει για τα Δωδεκάνησα! Στα οποία κατοικούν με ευθύνη μας – αφού ουδέποτε η Ελλάς είχε εθνική μεταναστευτική πολιτική – πολλοί μόνιμοι Αλβανοί και πολλοί άλλοι που πάνε και έρχονται! Αλβανοί, που οι περισσότεροι είναι φίλοι με τους Τούρκους και εχθροί με τους Έλληνες! Που δεν γνωρίζουμε, αν έχουμε ακραία γεγονότα στην ελληνοαλβανική μεθόριο, πως ακριβώς θα αντιδράσουν οι Αλβανοί των νησιών μας! Ποιος μπορεί να μας εξασφαλίσει τη συμπεριφορά τους; Θα είναι αμέτοχη και ειρηνική; Θα συνταχθούν με την Τουρκία σε περίπτωση ακραίων γεγονότων, επί παραδείγματι ενός θερμού επεισοδίου, που γίνεται όλο και περισσότερο πιο έντονο από πολιτικούς και στρατιωτικούς αναλυτές;

Αλλά εκτός των Αλβανών, σύμφωνα με πληροφορίες που μας έρχονται από Ρόδο και Κω, είναι εξόχως ανησυχητικές και περίεργες κινήσεις μελών διαφόρων ΜΚΟ, καθώς επίσης και της πολυεθνικής δυνάμεως της Frontex!

Η κυβέρνηση με τους υψηλούς μηχανισμούς της, ελέγχει τις κινήσεις όλων αυτών ή ευρίσκονται οι Νησιώτες στο έλεος του Θεού και μόνο;

“Έλαμψαν” διά της απουσίας τους οι πολιτικάντηδες…

Αυτή η ανησυχία μας εκφράζεται και από το γεγονός της πλήρους αδιαφορίας – απουσίας της κυβερνήσεως, αλλά και των άλλων κομμάτων στις εορταστικές εκδηλώσεις της 71ης επετείου ενσωματώσεως των Δωδεκανήσων στον κορμό της Μητέρας Ελλάδος!

Και όπως έγραψε ο κ. Δημήτρης Καλλούδης στο Aegeanews:

«Στην κατάθεση στεφάνων, ούτε ένας βουλευτής. Καταθέσανε δι’ αντιπροσώπων. Πόσο ντρέπομαι για την κατάντια και τη μιζέρια μας»!

Ναι παρακαλώ! Ούτε ένας επίσημος στην Ρόδο και την Κω! Έτσι τιμούν οι πολιτικάντηδες του Τόπου μας την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στη Μητέρα Ελλάδα! Αλλά, καλά οι νεοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι άθεοι και απάτριδες! Της ΝΔ που ήταν; Τι πιο σοβαρό είχε να κάνει εκείνη την ημέρα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης; Για να δακτυλοδείξει τις διεθνιστικές – αντεθνικές απόψεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα Δωδεκάνησα, όπως άλλωστε εκφράστηκαν από του βήματος της Βουλής, την ημέρα ψηφίσεως της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, από τον Δωδεκανήσιο Βουλευτή του διεθνιστικού μορφώματος Ηλία Καματερού, πως τα Δωδεκάνησα χρειάζονται μια παρόμοια Συμφωνία με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλείφοντας έτσι, το “ψωμί” του αλυτρωτισμού του Ρ. Τ. Ερντογάν με βούτυρο και μέλι!

Πρέπει να μην ανησυχούμε;

Εξ ίσου όμως ανησυχητική είναι και η έξαρση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, με στοιχεία πάθους, των Πακιστανών κατοικούντων στα Δωδεκάνησα μετά την ανάφλεξη των σχέσεων του Πακιστάν (κατεξοχήν Μουσουλμανική χώρα) με την Ινδία! Μετά από αυτήν την εμπλοκή, μας μετέφεραν, ότι επιφανή μέλη της πακιστανικής παροικίας της Κω, δηλώνουν με φανατισμό ότι, ένας Πακιστανός κάνει με δέκα Ινδούς! Θα μπορούσαν να πουν το ίδιο, αύριο – μεθαύριο και για τους Έλληνες; Λειτουργώντας το μίσος τους κατά της Ορθόδοξης Χριστιανικής Ελλάδος, που όμως τους φιλοξενεί, δίνοντάς τους ζωή που απώλεσαν στο Πακιστάν;

Έτσι όλα αυτά τα ανησυχητικά γεγονότα , παράλληλα με τις εξελίξεις στην Αλβανία, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για γενική εξέγερση ανθελληνικών στοιχείων στην ελληνική Επικράτεια!

Ευχόμαστε και ελπίζουμε, η ελληνική Πολιτεία να τα γνωρίζει όλα αυτά και να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας των συνόρων μας και του ελληνικού λαού!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...