ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η “ΠΥΘΙΑ” ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Σε ένα περίπου μήνα από σήμερα θα ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών η Δίκη του Αιώνα, η Δίκη στην οποία η Ελληνική Πολιτεία κατηγορεί τις ΗΠΑ και τις υπηρεσίες της για Κατασκοπεία, υποκλοπές Ελλήνων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων αλλά και για αποσταθεροποίηση της ελληνικής κυβέρνησης επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ακόμα και για απόπειρα δολοφονίας του…

Με την ευκαιρία λοιπόν δύο γεγονότων της επικαιρότητας, κατά πρώτον των πρόσφατων εξελίξεων στα ενεργειακά ζητήματα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και στα οποία οι ΗΠΑ δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, καθότι στις σχετικές διεργασίες συμμετέχει ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών και τέως Αρχηγός της CIA Μάικ Πομπέο, προωθώντας προφανώς τα συμφέροντα των ΗΠΑ αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι οι ΗΠΑ, δεν θα άφηναν ποτέ την Ελλάδα να κάνει του κεφαλιού της και κυρίως να συνεργαστεί με την Ρωσία στα ενεργειακά και κατά δεύτερον της εισβολής παράνομων μεταναστών από τα σύνορα του Έβρου, ακόμα και με τη βάρκα τους επ΄ ώμου, όπως άναυδοι διαπιστώσαμε στα δελτία ειδήσεων των Συστημικών ΜΜΕ, θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα σε κάποιους συστημικούς “έγκριτους” δημοσιογράφους, που αμφισβητούν την υπόθεση “Πυθία” και στάζουν χολή για τον Κώστα Καραμανλή.

Και θα επαναλάβω σε αυτό το σημείο, ότι είναι γνωστή σε όλους η πολιτική στάση μου απέναντι στον σημερινό Κώστα Καραμανλή, αλλά όμως δεν μπορώ να μη δεχθώ το γεγονός ότι στα Εθνικά θέματα τήρησε απόλυτη πατριωτική στάση, όσο κανείς άλλος Έλληνας Πρωθυπουργός, Μεταπολιτευτικά τουλάχιστον και ότι προσπάθησε να ανοίξει και άλλους δρόμους στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας πέρα από αυτές με τη Δύση…

Ας διαβάσουν προσεχτικά οι ξερόλες Συστημικοί δημοσιογράφοι των ΜΜΕ…

Αν και τόσο το Βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, όσο και το Πόρισμα του Ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα είναι άκρως διαφωτιστικά και δίνουν όλες τις απαντήσεις στους αμφισβητίες, ας τους θυμίσουμε κι εμείς μερικά γεγονότα…

Και δεν θα σταθούμε σήμερα αναλυτικά στα γνωστά θέματα για την πατριωτική στάση του Κώστα Καραμανλή στο ζήτημα ΝΑΤΟ – Σκοπίων, ούτε στο Κυπριακό ζήτημα – Σχέδιο Ανάν και τα οποία τόσο πολύ στεναχώρησαν τους “φίλους” και “συμμάχους” Αμερικανούς…

Θα θυμίσουμε μόνο στους αμφισβητίες, ότι τον Απρίλη του 2008 ο Κώστας Καραμανλής εκφράζοντας το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού είπε το μεγάλο ΟΧΙ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Είχε βέβαια προειδοποιήσει μήνες πριν τον αμερικανικό παράγοντα για την στάση του αυτή (Νίμιτς και ΣΙΑ) και οι οποίοι (Αμερικανοί) ήσαν ήδη έξαλλοι από τις αρχές του έτους (2008) όταν υπεγράφη στο προεδρικό μέγαρο της Σόφιας η συμφωνία των μετόχων και το καταστατικό της διεθνούς εταιρείας για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ εθεωρείτο και τότε “λίαν σημαντικό” ζήτημα για την πολιτική παρακαταθήκη του Μπους Τζούνιορ, όπως άλλωστε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέφερε και ο Έλληνας Πρέσβης στις ΗΠΑ κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς σε τηλεγράφημά του προς το ΥΠΕΞ. Λέγεται μάλιστα, ότι ο έμπειρος διπλωμάτης δέχθηκε “συμβουλές” από την τότε αναπληρώτρια σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζούντυ Άσλευ, ότι Ελληνική αρνησικυρία “θα σήμαινε ατυχή επιλογή με συνέπειες” και προανήγγειλε την αναβολή κάθε εξέλιξης στο πρόγραμμα Visa Waiver!

Υπενθυμίζω ότι, τελικά οι Αμερικανοί αρνήθηκαν τη χορήγηση Βίζας μόνο στους Έλληνες πολίτες από όλους τους άλλους πολίτες χωρών της Ε.Ε. Βέβαια, ότι δεν κατάφεραν τότε, το κατάφεραν εύκολα τώρα με την κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών (πρώτη φορά αριστερά – εδώ φυσικά γελάμε) με ολίγη από δεξιά, την κυβέρνηση των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου…

Το μεγάλο ΟΧΙ στο Βουκουρέστι σε συνδυασμό με την επίσκεψη Καραμανλή αργότερα τον ίδιο μήνα στη Μόσχα για να συζητήσει με τον Βλαδιμίρ Πούτιν τον αγωγό “South Stream” έκανε έξαλλους τους Αμερικανούς (που προωθούσαν τον αγωγό της “Nabucco”), αλλά και κάποιους Ευρωπαίους “συμμάχους” που θυμούνται την Ελλάδα μόνο όταν βλάπτονται τα συμφέροντά τους…

Αυτοί δεν συγχώρησαν ποτέ την πατριωτική στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό είναι έγγραφο που διέρρευσε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο στις 23/4/2008 στα περίφημα WikiLeaks και που αναφέρει πως, η Γερμανία αντιλαμβάνεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το βέτο της Ελλάδος προς την ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα οι συντάκτες του εγγράφου υπογράμμισαν ότι προσωπικώς η Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα τις ημέρες πριν από τη Σύνοδο, για να πείσει τον Καραμανλή να βάλει νερό στο κρασί του. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι στο έγγραφο αυτό υπάρχει και μια έμμεση αναφορά για το Σκοπιανό και την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993.

«Τουλάχιστον μία κυβέρνηση έχει καταρρεύσει εξαιτίας του ονόματος» αναφέρει και προσθέτει «και έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική…»!

Όπως αναφέρουν σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης στις καταθέσεις τους στον Ανακριτή από όλα τα ζητήματα εκείνης της περιόδου το σημαντικότερο για την έντονη δυσαρέσκεια των Αμερικανών, ήταν οι συμφωνίες και τα ανοίγματα Καραμανλή προς Ρωσία και Κίνα. Άλλωστε τα τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρέσβεων της Αθήνας προς την Ουάσιγκτον που αποκάλυψαν τα WikiLeaks, αλλά και οι δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων εκείνης της εποχής, είναι χαρακτηριστικά της έντονης δυσαρέσκειάς τους… Ιδιαίτερα τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής, οι αμυντικές συμφωνίες για την προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων, το Δορυφορικό “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών” της Ε.Υ.Π. με το ρώσικο λογισμικό, το αποκαλούμενο και ως GIS και η παραχώρηση των μεγάλων λιμανιών της χώρας στους Κινέζους, πρέπει να πείραξαν πάρα πολύ τους Αμερικανούς!

Ο τρόμος των ΗΠΑ από τα ανοίγματα Καραμανλή, έφερε την ανατροπή…

Γιατί οι κινήσεις Καραμανλή και της κυβέρνησής του, που εξυπηρετούσαν άριστα τα Εθνικά μας συμφέροντα, άλλαζαν δραματικά τη γεωπολιτική ισορροπία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αποδυνάμωναν τη στρατηγική σημασία των Δαρδανελίων και της Τουρκίας, περιόριζαν την εξάρτηση της Πατρίδας μας από το πετρέλαιο, καθιστούσαν τη χώρα μας “ελεγκτή” της ροής του φυσικού αερίου προς Αλβανία και Σκόπια και το κυριότερο καθιστούσαν την Πατρίδα μας χώρα με ειδικό γεωπολιτικό βάρος στην Ε.Ε. και στην ευρύτερη περιοχή γενικότερα.

Αυτό δηλαδή, που φοβήθηκαν οι Αμερικανοί, ήταν ότι με αυτόν τον τρόπο η Ρωσία καθίστατο και πάλι ένας δυνατός παίκτης στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή. Σημειωτέον, ότι ο αγωγός “South Stream” θα συνέδεε την Ρωσία με την Ιταλία παρακάμπτοντας την Τουρκία. Θα ξεκίναγε από την Ν. Ρωσία και μέσω της Μαύρης Θάλασσας, της Βουλγαρίας (Μπουργκάς) και Ελλάδας (Αλεξανδρούπολη) θα κατέληγε στην Ιταλία, αφού θα τροφοδοτούσε μέσω Ελλάδας και τις Βαλκανικές χώρες. Ο ύποπτος ρόλος συγκεκριμένων Αμερικανών αξιωματούχων, όπως του προξένου Θεσσαλονίκης κ. Μπράιαν Χόι Λι με την “έντονη” δραστηριότητα σε όλη τη Β. Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη και στην Β.Δ Μακεδονία (την αληθινή Μακεδονία και όχι την ψευτοβορειομακεδονία των Σκοπίων), αλλά κυρίως του τότε βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μπράιζα και της τουρκικής καταγωγής συζύγου του Ζεϊνό Μπαράν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις.

Για παράδειγμα η Μπαράν “εκπόνησε” το 2008 μια “μελέτη” υπό την αιγίδα του γνωστού Αμερικανικού “HudsonInstitute” που κοινοποιήθηκε στα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και ήταν ένας λίβελος κατά του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του. Η “μελέτη” αυτή διοχετεύθηκε σε όλα τα Δυτικά Κέντρα λήψης αποφάσεων. Η Τουρκάλα δημοσιογράφος και σύζυγος του Μπράιζα ανέφερε μεταξύ άλλων στην “μελέτη” της αυτή για τις συχνές συναντήσεις Καραμανλή – Πούτιν, χαρακτήριζε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης ως “αντιδραστικό” έργο που θα λειτουργούσε ως “γέφυρα” επιρροής της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή, ότι η Ρωσία μέσω του τερματικού σταθμού στην Αυστρία θα αποκτούσε σημαντικές πληροφορίες για τα ενεργειακά αποθέματα της Ε.Ε. και ότι η πολιτική και οικονομική της επιρροή θα αυξανόταν κατακόρυφα, ενώ θα είχε και τη δυνατότητα να διαθέτει τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση των τιμών παγκοσμίως.

Οι Αμερικάνοι, που μάλλον είχαν αιφνιδιαστεί με τον Γερμανορωσικό “Nord Stream” πανικοβλήθηκαν στην ιδέα και ενός αντίστοιχου, του “South Stream”. Χαρακτηριστικό του πανικού των Αμερικανών ήταν και η έκφραση της δυσφορίας τους αυτής και δημοσίως. Ο Μπράιζα από το καλοκαίρι του 2007 σε μια προσπάθειά του να υποβαθμίσει τον Νότιο αγωγό δήλωσε ότι: “περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Ε.Ε. με όρους πολιτικής ανταγωνισμού”, ενώ σε τηλεγράφημά του στις 17/12/2007 προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσινγκτον κ. Μάλια ανέφερε με τον γνωστό αμερικανικό υπεροπτικό τρόπο:

«Πρόκειται για μια ολέθρια ενέργεια του Πρωθυπουργού Καραμανλή. Δεν συνεργαζόμαστε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας. Αν ναι, τότε δεν έπρεπε τουλάχιστον να μας είχατε στείλει μια προειδοποίηση; Τι συμβαίνει; Αποφάσισε η Ελλάδα να ρίξει λευκή πετσέτα ως προς τον TGI και να σφυρηλατήσει στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο, με συνέπεια το μερίδιο της Gazprom στην αγορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα να συνεχίσει να είναι 100%; Βρισκόμαστε σε σύγχυση»!

Ενώ η υπεύθυνη εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα σε τηλεγράφημά της προς την Ουάσιγκτον στις 22/8/2008 ανέφερε:

«Μια ομάδα Ρώσων, στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα για να συζητήσει με Έλληνες αξιωματούχους την προμήθεια ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού. Τον Σεπτέμβριο η Ελληνική Βουλή αναμένεται να επικυρώσει τη συμφωνία για τον αγωγό “South Stream”. Έχουμε εργαστεί ώστε να ανατρέψουμε και τις δύο αυτές αρρωστημένες κινήσεις, όμως περαιτέρω συζητήσεις με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον για το θέμα θα βοηθούσαν.».

Κυβερνητικά στελέχη της εποχής εκείνης έκαναν σχετικές αποκαλύψεις στον Τύπο για τις πιέσεις και τις νουθεσίες που εδέχθησαν από Αμερικανούς αξιωματούχους της εποχής εκείνης ενώ όλοι ζήσαμε τις δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων τους για το θέμα της πώλησης της ΔΕΠΑ σε ρωσική εταιρεία…

Αυτά όλα λοιπόν δεν είναι σημαντικά ζητήματα – ερωτήματα για τους “έγκριτους” ερευνητικούς δημοσιογράφους των ελληνικών συστημικών ΜΜΕ…;;;

Μάλλον τους ενδιαφέρει περισσότερο η άποψη των επιχειρηματιών – εκδοτών τους και η άποψη της γνωστής πρεσβείας…

Και μετά ήλθαν οι εθνολετήρες Παπανδρέου και Τσίπρας…

Μία άλλη σημαντική απόφαση της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, που ενόχλησε σφόδρα τους “συμμάχους” μας, ήταν και η προμήθεια από την Ε.Υ.Π. της κυβερνήσεως Καραμανλή του δορυφορικού συστήματος GIS με το ρώσικο λογισμικό, που αν λειτουργούσε σήμερα, σύμφωνα με την άποψη όλων των ειδικών δεν θα είχαμε τα φαινόμενα των παράνομων εισβολέων μέρα μεσημέρι στον Έβρο με τη βάρκα επ΄ ώμου… Αν και έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε αυτό το θέμα από αυτό εδώ το βήμα, να θυμίσουμε ότι το σύστημα αυτό παραγγέλθηκε από την Ε.Υ.Π. επί διοικήσεως του Πρέσβη κ. Ιωάννη Κοραντή και παραλείφθηκε προσωρινά τον Αύγουστο του 2009 επί διοικήσεως του τότε Αντιεισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, νυν Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης. Πολιτικοί προϊστάμενοι της Ε.Υ.Π. εκείνη την περίοδο ήταν τα πρωτοκλασάτα καραμανλικά στελέχη της ΝΔ κ.κ. Γιώργος Βουλγαράκης, Βύρων Πολύδωρας και Προκόπης Παυλόπουλος (νυν ΠτΔ). Άρα τα έμπειρα αυτά πολιτικά, διπλωματικά και δικαστικά στελέχη της ΝΔ δεν μπορεί να έκαναν του κεφαλιού τους και να ενήργησαν αυτοβούλως χωρίς να έχουν ενημερώσει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για το σπουδαίο αυτό Σύστημα, που θα έλυνε μια και καλά το παράνομο μεταναστευτικό πρόβλημα της Ελλάδας… Άρα για ένα ακόμα θέμα ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνησή του, στοχοποιήθηκαν από τους “συμμάχους” μας.

Με την κατάληψη της Εξουσίας από τον εθνολετήρα Γιώργο Παπανδρέου, το Σύστημα που ήταν συγχρηματοδοτούμενο κατά 75% από κονδύλια της Ε.Ε. όχι μόνο μπήκε στον πάγο από την τότε διοίκηση του κ. Κώστα Μπίκα, όπου και παραμένει και από τη σημερινή κυβέρνηση του έτερου εθνολετήρα Αλέξη Τσίπρα, αλλά και όσα στελέχη της ΕΥΠ είχαν εμπλακεί σε αυτό εδιώχθησαν ανηλεώς με γελοίες κατηγορίες και από τις επόμενες διοικήσεις, τόσο του κ. Θεόδωρου Δραβίλλα επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, όσο και του κ. Ιωάννη Ρουμπάτη.

Όπως σας έχουμε αποκαλύψει κατά το παρελθόν όλα τα στελέχη που εδιώχθησαν και γι΄ αυτή την υπόθεση απαλλάχτηκαν με αμετάκλητο Βούλευμα και το Πόρισμα της Πραγματογνωμοσύνης που διεξήχθη με εντολή του Δικαστικού Συμβουλίου για το Σύστημα αποτελεί κόλαφο για τις διοικήσεις Μπίκα, Δραβίλλα και Ρουμπάτη και τους πολιτικούς προϊσταμένους της Ε.Υ.Π. από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για το όλο θέμα – μέχρι και την Όλγα Γεροβασίλη σήμερα…

Αλλά ούτε αυτή η υπόθεση εγείρει ζητήματα και ερωτήματα για τους γνωστούς “έγκριτους” συστημικούς δημοσιογράφους…

Κατ αυτούς όλα έγιναν υποδειγματικά από τους διαδόχους του Κώστα Καραμανλή..

Ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου…

Γενικά λοιπόν όλα τα παραπάνω όπως και άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο 2004 – 2009 έπαιξαν το δικό τους ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας… Γεγονότα, όπως η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω και απαγωγών μεγαλοεπιχειρηματιών όπως του Μυλωνά τον Ιούνιο του 2008 και του Παναγόπουλου τον Ιανουάριο του 2009, όπως η κοινωνική – εκκλησιαστική αναταραχή με την κρίση στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που παραλίγο να εκθρονίσει και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριστό Χριστόδουλο, δημιουργώντας έτσι τεράστια προβλήματα σε Εκκλησία και Πολιτεία.

Ιδιαίτερη δε εντύπωση προξενεί και το γεγονός της πτώσης του ελικοπτέρου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας την 11η Σεπτεμβρίου 2004 κοντά στο Άγιον Όρος και αυτό γιατί δύο ημέρες μετά ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο του Καΐρου το αυτοκίνητο δύο λογιστών του Πατριαρχείου.

Και αν όντως ήταν εγκληματική – δολοφονική ενέργεια, μήπως επελέγη το Άγιον Όρος ως στόχος για να περαστεί και ένα μήνυμα προς την πλευρά Πούτιν που τότε το επισκεπτόταν συχνά;

Επίσης, δεν μπορεί να μην ληφθούν σοβαρά υπόψη γεγονότα όπως οι φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουνίου και του Αυγούστου του 2007 που δεν μπορεί να έγιναν χωρίς καλά οργανωμένο σχέδιο και που όπως φημολογείται οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να παράσχουν βοήθεια μέσω των δορυφόρων τους με γελοία επιχειρήματα, όπως δολοφονικές τρομοκρατικές επιθέσεις και κτυπήματα κατά της αμερικανικής πρεσβείας με εντυπωσιακό τρόπο, όπως ο σχεδιασμός από την Τουρκία πρόκλησης “θερμού” επεισοδίου τύπου Ιμίων στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, στην προσπάθειά της δημιουργίας “γκρίζων ζωνών”, όπως η στάση της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Γ.Α.Π.) με την εμμονή της σε θέματα όπως της περιβόητης “υπόθεσης” Πακιστανών, της προμήθειας συστημάτων υψηλής τεχνολογίας από την Ε.Υ.Π. κλπ, αλλά και οι αποκαλύψεις των WikiLeaks για το ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, που δήλωνε ευθαρσώς στους Αμερικανούς:

«Νιώθω πολύ κοντά σας, κάντε με μεσολαβητή σας…», αλλά και η στάση του ίδιου και στελεχών της Κυβέρνησής του, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους που έσπευσαν να δώσουν “αναφορά” στον Αμερικανό πρέσβη της Αθήνας (Μ. Χρυσοχοΐδης – Κ. Μπίκας) για τα συμβαίνοντα στο Υπουργείο και την Ε.Υ.Π., αλλά και η στάση, του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου στη συνάντησή του, τον Φεβρουάριο του 2010, με τον Πούτιν στην Μόσχα σύμφωνα με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επιστολή, του τότε Βουλευτή της Ρωσικής Δούμας και επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ιβάν Σαββίδη! Aλλά και σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναλύσεις έγκυρων ξένων αναλυτών, όπως του Γερμανού “γκουρού” επί των Χρηματιστηριακών Ντιρκ Μιούλερ, γνωστού και ως “Mr Dax”, που στο βιβλίο του, με τίτλο “Showdown”, αλλά και σε συνεντεύξεις του εκείνη την εποχή αναφέρει ότι:

«Ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη … Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου; Για λογαριασμό ποιου έδρασε;»

Αμερική για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τα κάνεις όλα…

Ενώ ισχυρίζεται, ότι το θέμα με τα ελληνικά κοιτάσματα πλούσια σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, είναι γνωστό, και ότι το ΔΝΤ θέλει να στύψει την Ελλάδα πριν την ξεπουλήσει για τα κοιτάσματά της, εξηγεί το πώς οι ΗΠΑ έσπειραν τη διχόνοια μαζί με την κρίση στην Ευρώπη, για να θερίσουν… πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ότι ακριβώς στη φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Καραμανλή, η κατάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων, όλα αυτά συνηγορούν, ότι το εγκληματικό σχέδιο σε βάρος των συμφερόντων της Πατρίδας μας ήταν πολυεπίπεδο και η προσπάθεια Καραμανλή με τα ανοίγματα στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να σταματήσει με κάθε τρόπο… Με κάθε τρόπο, επαναλαμβάνω…

Η δυσαρέσκεια λοιπόν, των “συμμάχων” μας ήταν δεδομένη, όπως δεδομένη ήταν και η παρέμβασή τους στην αποσταθεροποίηση της τότε Κυβέρνησης και της χώρας γενικότερα και πιστεύω δεδομένη και τη συμμετοχή στο σχέδιο αυτό “πρόθυμων” ντόπιων συνεργατών.

Άλλωστε, όπως αποκάλυψαν πάλι τα WikiLeaks, ο Αμερικανός πρέσβης κ. Ρις δεν ήταν, που κυνικά παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυσαρεστημένοι Πασόκοι υπάλληλοι των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που είναι επιρρεπείς στις διαρροές προς την πρεσβεία…;;;

Αλλά ούτε αυτό φαίνεται να ευαισθητοποίησε κανέναν από τις ελληνικές κυβερνήσεις, κανέναν από την ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια κανέναν Συστημικό “έγκριτο” δημοσιογράφο, αφού μάλλον οι ίδιοι υπάλληλοι που “κελαηδούσαν” και πιθανόν να κελαηδούν ακόμα στην πρεσβεία, ήταν και μάλλον είναι και αυτοί, που διέρρεαν και διαρρέουν τα απόρρητα και σε αυτούς…

Αντίθετα ήταν αυτοί οι “έγκριτοι” Συστημικοί δημοσιογράφοι, που εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο εξόντωσης προσωπικοτήτων και ίσως όχι μόνο, λοιδόρησαν και διαπόμπευσαν τα στελέχη εκείνα της Ε.Υ.Π. που παραμένοντας πιστά στο καθήκον τους τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα σχέδια ντόπιων και ξένων συμφερόντων, κατά των συμφερόντων της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας τους…

Στελέχη όπως, ο Κώστας Αγγελάκης και ο Θανάσης Χαϊκάλης, αλλά και πολλοί άλλοι έντιμοι υπάλληλοι, που από το 2009 και μετά βρέθηκαν στο στόχαστρο των προσκυνημένων διοικήσεων της Ε.Υ.Π. και των πολιτικών της προϊσταμένων και υπέστησαν – κάποια υφίστανται ακόμα – πρωτοφανείς διώξεις, επειδή τόλμησαν να πουν την αλήθεια και επειδή δεν ενέδωσαν στα μύχια σχέδια συγκεκριμένων κομματόσκυλων…

Πολλά από αυτά που τα ακούσαμε στις αίθουσες των ελληνικών Δικαστηρίων, τα έχουμε αποκαλύψει εδώ και για όσα ακόμα μάθουμε στα Δικαστήρια που ακολουθούν, θα σας κρατάμε ενήμερους…

Γιατί εμείς δεν εξαγοραζόμαστε…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...