Ο Τσίπρας, ο Καβάφης και οι προδότες – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Εντελώς ατυχής η χρησιμοποίηση ενός στίχου του ποιητού Κωνσταντίνου Καβάφη από τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα με τον στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις,
δεν θα βρεις άλλες θάλασσες…» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος. Εάν ήξερε κανείς ολόκληρο το ποίημα, πραγματικά θα γελούσε, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ χρησιμοποιώντας αυτόν τον στίχο ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πολιτικό συνοδοιπόρο του μέχρι τώρα (;) Πάνο Καμμένο, στην ουσία καθύβριζε όχι μόνον αυτόν, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό!

Ας δούμε λοιπόν τι λέει το ποίημα: “Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θά βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς· και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ’ ασπρίζεις. Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -μη ελπίζεις- δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό. Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.”

Διαβάζοντάς το λοιπόν, διαπιστώνει κανείς ότι ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο του είπε ότι δεν θα βρει καινούργιους τόπους και άλλες θάλασσες γιατί η “πόλις” θα τον ακολουθεί. Ποία όμως είναι η “πόλις”; Απαντά σε αυτό το τελευταίο μέρος του ποιήματος, που λέει ότι “Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ, στην κώχη τούτη την μικρή, σ’ όλην την γη την χάλασες.” Ποια είναι λοιπόν η “κώχη” στην οποία ρήμαξε την ζωή του ο Πάνος Καμμένος; Ποια είναι η “πόλις” που θα τον ακολουθεί και που εξ αιτίας της σ’ όλη τη γη χάλασε τη ζωή του; Η απάντηση προφανής!

Ποια άλλη από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτή είναι η “πόλις” που θα τον ακολουθεί και επί της ουσίας ο πρωθυπουργός του λέει αν διαβάσουμε ολόκληρο το ποίημα, ότι η συνοδοιπορία του με τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατέστρεψε πολιτικά, πράγμα το οποίο είναι δυστυχώς γι’ αυτόν ακριβές!

Δεν τελείωσε όμως εδώ με το “ρημάδι” του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταστρέφει σ’ όλη τη γη όσους το ακολουθούν, ο Αλέξης Τσίπρας. Από κοντά και όσοι με οποιονδήποτε τρόπο στέκονται στο πλευρό του σε αυτήν την “ωραία ατμόσφαιρα” μίας πλειοψηφίας, η οποία αποτελείται από βουλευτές που εκλέχτηκαν από την Νέα Δημοκρατία, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ και από την Ένωση Κεντρώων! Κάτι σαν οικουμενική κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πούμε, και κοντά σε όλους αυτούς δυνάμεις βαθιές του κατεστημένου τόσο του εγχωρίου, όσο και του διεθνούς, δυνάμεις της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς, του σκληρού τραπεζικού κεφαλαίου και των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Όλοι αυτοί συναποτελούν αυτήν την πλειοψηφία “Φρανκεστάιν” η οποία ευθύνεται και για την συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό όμως που εξοργίζει κυριολεκτικά αυτήν την αριστεροκεντροδεξιά πλειοψηφία είναι έστω και η απλή αναφορά της λέξεως προδότες. Το ερώτημα το οποίο τίθεται είναι εάν υπήρξε προδοσία. Είναι προδοσία επί παραδείγματι για να θυμηθούμε τα πολιτικά ζητήματα και όχι τα εθνικά, το γεγονός ότι εξελέγη μία κυβέρνηση με σύνθημα ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και έφερε νέο μνημόνιο;

Είναι προδοσία ότι παραδώσανε το όνομα Μακεδονία (και αυτό αφορά και την Νέα Δημοκρατία που είναι και αυτή υπέρ της σύνθετης ονομασίας) στους ξένους; Είναι προδοσία ότι παραδώσανε το όνομά μας, την ψυχή μας; Εάν όλα αυτά είναι προδοσία, τότε υπάρχουν και προδότες!

loading...

2 thoughts on “Ο Τσίπρας, ο Καβάφης και οι προδότες – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

  1. Μόνο ο πατριωτισμός αντιστέκεται στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

  2. Το παράδοξο της εποχής μας.
    Η συντριπτική πλειοψηφία εξακολουθεί να ψηφίζει τους πολιτικούς που λένε ψέματα και τους εξαθλιώνουν οικονομικά !

Comments are closed.