Προληπτικές συλλήψεις έκανε μόνον η χούντα ή ήρθαν οι χαφιέδες της Αριστεράς

Στα βήματα της Χούντας…

Είναι σε πανικό και δεν ξέρουν πως να αντιδράσουν, οπότε καταφεύγουν στη βία, στα συλλαλητήρια, σε ομιλίες…

Αυτοί που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ, τα χρησιμοποιούν όσο κανείς άλλος.

Του Σάκη Μουμτζή

Ως γνωστόν συνελήφθησαν προληπτικά προχθές 16 πολίτες των Γιαννιτσών γιατί επροτίθεντο να αποδοκιμάσουν τον Φ.Κουβέλη και την κυρία Louboutin.
Την κυρία που έχει ρεκόρ ψήφισης μνημονίων. Ο,τι μνημόνιο κυκλοφορεί στην «πιάτσα» το έχει ψηφίσει η κυρία Τζάκρη. Για τον μοιραίο άνδρα της Μεταπολίτευσης, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Φωτάρας και πάσης Ελλάδος.

Δηλαδή, για να μην ενοχληθούν οι δύο αυτές σημαίνουσες πολιτικές προσωπικότητες συνελήφθησαν προληπτικά 16 Έλληνες πολίτες. Δεν γνωρίζω αν αυτοί που θα παρακολουθούσαν την ομιλία των δύο Συριζαίων θα ήταν περισσότεροι, αλλά αυτό ενδιαφέρει μόνον την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ανησυχητικό δεν είναι μόνον οι προληπτικές συλλήψεις. Το ανησυχητικότερο είναι πως σε δημοκρατικό πολίτευμα γίνονται παρακολουθήσεις. Γιατί πώς αλλιώς θα γνώριζε η Κρατική Ασφάλεια τι σκόπευαν να πράξουν οι συλληφθέντες; Μόνον μέσα από ένα δίκτυο παρακολουθήσεων θα μπορούσαν να γίνουν γνωστές οι προθέσεις τους.

Καλά διάβασε ο αναγνώστης. Μιλούμε για δίωξη προθέσεων. Όχι για δίωξη παράνομων πράξεων. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, συνελήφθησαν προληπτικά για πιθανή διαμαρτυρία, που είναι όμως απολύτως επιτρεπτή από το Σύνταγμα μας. Η επιδοκιμασία, όπως και η αποδοκιμασία, είναι μορφές έκφρασης γνώμης. Η αποδοκιμασία δεν απαγορεύεται, εφ όσον είναι ειρηνική. Και 16 πολίτες των Γιαννιτσών ήθελαν απλώς να αποδοκιμάσουν, αν οι πληροφορίες των χαφιέδων της Αριστεράς ήταν σωστές.

Η κατάσταση γίνεται ανησυχητική, καθώς φαίνεται πως οι συγκεκριμένες προληπτικές συλλήψεις αποτελούν μια κυβερνητική γραμμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τα στελέχη του να αποδοκιμάζονται. Γιατί; Γιατί μόνον αυτοί έχουν αυτό το δικαίωμα. Μόνον αυτοί μπορούν όχι μόνον να αποδοκιμάζουν, αλλά και να προπηλακίζουν και να ξυλοκοπούν. Ας θυμηθούμε τον Χατζηδάκη, τον Λοβέρδο, τον Πάγκαλο κ.ά.

Το θέμα γίνεται ανησυχητικότερο για δύο επί πλέον λόγους:

1.Εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο, όπου η εκδήλωση του φρονήματος δημιουργεί και το ανάλογο κλίμα. Συνεπώς, το θέαμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν αποδοκιμαζόμενοι δεν είναι ό,τι το καλύτερο για το κόμμα. Και ας σκεφτεί ο αναγνώστης τι θα συμβεί αν επισκεφθεί την Μακεδονία ο Α.Τσίπρας. Την δική μας την Μακεδονία. Στην δική του θα τον αποθεώσουν.

Για να αποφευχθούν όλα αυτά έχει δημιουργηθεί ένας μηχανισμός παρακολουθήσεων και προληπτικών συλλήψεων. Αυτό το λέγαμε χαφιεδιλίκι. Επί ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν μας ξανάρθαν οι χαφιέδες.

2.Είναι δεδομένος ο θαυμασμός των Συριζαίων για το καθεστώς Μαδούρο. Προχθές η υπουργός προστασίας του Ρουβίκωνα, η κυρία Γεροβασίλη, δήλωσε πως για τα όσα γίνονται στην Βενεζουέλα δεν ευθύνεται ο Μαδούρο, αλλά οι επενδυτές.

Το πήραμε το μήνυμα κυρία μου.

Με τέτοιες αντιλήψεις εξηγείται εύκολα η δράση της Κρατικής Ασφάλειας. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας. Το γνωρίζουμε από παλιά.

Φαίνεται, πως τα όργανα που παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα, αγνοούν πως υπέχουν εξατομικευμένα ποινικές ευθύνες. Δεν καλύπτονται πίσω από το «εντολές εκτελούσα». Και άριστα έπραξαν οι 16 που υπέβαλαν μηνύσεις.

Συμπερασματικά: μπαίνουμε σε μια σκοτεινή περίοδο. Το καθεστώς θα πράξει τα πάντα για να αποφύγει την ήττα. Είμαι σίγουρος πως στην Νέα Δημοκρατία έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν θα πρόκειται για μια προεκλογική περίοδο, όπως συνήθως.

Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν πιστεύουν στην εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία, γιατί πιστεύουν πως αυτοί είναι το καθεστώς.

Ας το εμπεδώσουμε όλοι αυτό.

liberal.gr

loading...

2 thoughts on “Προληπτικές συλλήψεις έκανε μόνον η χούντα ή ήρθαν οι χαφιέδες της Αριστεράς

  1. ΑΧΧΧ ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΑΝΩ ….

  2. ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΧΕΙ, ΜΙΑ ΔΕΞΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
    [ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑΝ ΑΝΑΣΑ]

Comments are closed.