Πως εξελίχθηκε η συνάντηση Κικίλια-Αποστολάκη;- Όλα όσα έγιναν

Η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια, διήρκησε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Συζήτησαν τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Τουρκία, Συρία, Κύπρο, Βαλκάνια και Ιράν καθώς επηρεάζουν τη χώρα μας, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στην κατάρρευση που βιώνει ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Ο κ. Αποστολάκη ενημέρωσε τον κ. Κικίλια ότι εξετάζει τρόπους για την αναζωογόνηση της.

Η είδηση ωστόσο είναι ότι από το ραντεβού προκύπτει η διάθεση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας να επανακαταθέσει την τροπολογία για την αναβάθμιση των F-16 που είχε φέρει ο προκάτοχος του, Πάνος Καμμένος, στη Βουλή, λίγο πριν την αποχώρηση του από την κυβέρνηση και την απέσυρε μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την έξοδο του, μετά από λίγες ημέρες, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σύμβαση αφορούσε στην υλοποίηση προγραμμάτων από την πλευρά της Lockheed Martin Corporation, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας ύψους 230 εκατ. Ευρώ.

Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε την επιστροφή από το παράθυρο των αμαρτωλών, όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο κ. Τσίπρας στο παρελθόν, αντισταθμιστικών ωφελημάτων στις αμυντικές προμήθειες. Μάλιστα ο κ. Κικίλιας είχε κατηγορήσει τον Πάνο Καμμένο ότι «έχτισε την πολιτική του καριέρα κατακεραυνώνοντας πρώην πολιτικούς, αμαρτίες του ΥΠΕΘΑ εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντισταθμιστικών ωφελημάτων και φέρνει στη Βουλή τροπολογία που στηρίζεται σε σύμβαση του 2000, δηλαδή του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου».

Ο κ. Αποστολάκης δεν διευκρίνισε αν θα επανακαταθέσει την τροπολογία με το ίδιο περιεχόμενο που είχε ο προκάτοχος του ή τροποποιημένη.

loading...