Ηλεία: Κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά για τη δολοφονία του συζύγου της- Την έκαψε ο εραστής της

Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, που της επέβαλε ισόβια κάθειρξη, ζήτησε η παπαδιά που καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του
ιερέα συζύγου της στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν έπεισε τον εραστή της να πατήσει τη σκανδάλη.

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε η αίτηση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που – όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο – δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά.

Ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψη της. “Η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη”, ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας:

“Αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση των ελαφρυντικών στην κατηγορούμενη”. Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς λέγοντας ότι “το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορούμενου της”.

Ο εραστής της παπαδιάς είχε ομολογήσει στο δικαστήριο ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά.

“Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της φάει την περιουσία, και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα.

Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. ‘Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν”, είχε πει την άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής, ο οποίος είχε προσφύγει επίσης στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δεν παραστάθηκε ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήριχτη.

Η παπαδιά, η οποία παραστάθηκε μέσω του συνηγόρου της, εμμένει στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 54χρονου ιερέα. Στο Εφετείο είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τον δολοφόνο του συζύγου της, αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να τελέσει το στυγερό έγκλημα.

Πηγή: Εφημερίδα Espresso, ilialive.gr

loading...