ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ή «ΝΑΖΙΣΤΟΛΟΓΙΟ»;

                             
             


Του Ηλία Σιαμέλα


Δοσίλογη Αθήνα που «εκσυγχρονίζεσαι»,
κάτω από το ικανοποιημένο βλέμμα
του Τσολάκογλου και το ανασηκωμένο
φρύδι του Χίτλερ.

                                   
             

Ποιος είν’ αυτός που από πείσμα θ’ αντισταθεί σε τούτο τον κόσμο της αρπαγής και της απάτης; Ποια ηχώ και ποια κραυγή θα σκίσουν το μαύρο σκοτάδι της αθλιότητας; Ποιος βόγκος θα υψωθεί πάνω απ’ τον μαύρο ορίζοντα της χαμοζωής μας;
«Και σαν η ζωή  μας έχει φθαρεί ως την ύστατη όχθη»,* ποιος βράχος θα κατρακυλήσει μια και καλή για να μας κάνει λιώμα, να μας σβήσει;
 «Δες το ψωμί σου, δες τη γη σου, το φαγωμένο λαό σου, το ρημαγμένο γένος σου»**  και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Είμαστε κυκλωμένοι από το πιο ύπουλο και το πιο αποκρουστικό βλέμμα του κάθε εξουσιαστή λεηλάτη. Ζούμε ανάμεσα σ’ ένα πρόστυχο ναζισμό που έχει βαθιές ρίζες και δαιδαλώδη μονοπάτια. Το σημερινό ελληνικό κράτος, είναι η ακραία μορφή του πιο  σιχαμερού και ύπουλου πολιτικού εποικοδομήματος που γνώρισε ο τόπος μας. Είναι το εξάνθημα μιας παρανοϊκής τραβεστί, που έχει προσβληθεί από κόρυζα και πολυεθνική πανούκλα. Το ελληνικό κράτος είναι το τερατούργημα μιας δοσίλογης πολιτικής κάστας, που παράγει αδιάλειπτα φασισμό και υποκρισία.
Το λεγόμενο «Εθνικό Κτηματολόγιο», είναι ο τελευταίος «καρπός» και η πιο επίκαιρη γκριμάτσα του πολιτικού πικρόβαλτου. Είναι το προϊόν μιας εκβιαστικής αρπαχτικής μηχανής, που τη συναρμολόγησαν κτηνάνθρωποι και φριχτοβρωμερές συμμορίες. Είναι η συφοριασμένη μηχανή, που μέσα απ’ το θόρυβο των  γραναζιών της, ακούγεται καθαρά  το ύπουλο γέλιο της πολυεθνικής ύαινας και το γεμάτο με ικανοποίηση παραλήρημα του πολιτικού προδότη.
Ξύπνησα νωρίς σήμερα και μια κατάρα κι ένα παράπονο μαζεύτηκαν γύρω μου. Αχ αυτή η χώρα. Αχ αυτός ο περίγυρος. Αχ αυτός ο λαός ο θεομπαίχτης.
Ποιος έκανε Ναζίμ, τούτη τη χώρα «εχθρική, σαν κάμαρα νοσοκομείου»;*** Ποιος μας έκανε ξένους στην ίδια την πατρίδα μας; Ποιος μετάγγισε στο αίμα μας την ψύχρα του ευρωπαίου;  Ποιος μας έβαλε σαν το μπουλούκι με τις αγελάδες να τρέχουμε κατακαλόκαιρα να «δηλώσουμε» τα κοτέτσια μας και τις καλύβες μας, στο λεγόμενο «κτηματολόγιο»;
 Ποιος κανίβαλος «υπουργός» έχει σειρά να ξεπουλήσει τη γη μας στις πολυεθνικές;  Ποιος κερατάς μας απειλεί με πρόστιμα; Ποιος θέλει να μας τρομοκρατεί;
Η ιστορία λέει ότι στην αρχαία Σπάρτη, τα παιδιά γυμνάζονταν από πολύ μικρά στο δρόμο, στην πάλη, στην δισκοβολία και στον ακοντισμό. Τα παιδιά συγκροτούσαν ομάδες με έφηβους αρχηγούς. Όμως συχνά πυκνά οι ομάδες αυτές έκαναν νυκτερινές εφόδους (τις κρυπτείες) στους είλωτες για να τους τρομοκρατούν και να προλαβαίνουν τις εξεγέρσεις τους.
Σήμερα Ναζίμ, το ναζιστικό πολιτικό σύστημα της πατρίδας μου,  συνεχίζει το ίδιο βιολί. Οι «κουκουλοφόροι» που καίνε το κέντρο της πόλης κάνουν την ίδια δουλειά που έκαναν και τα παιδιά των σπαρτιατών. Οι ληστές που έφεραν από την Αλβανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και αλλαχού το ίδιο κάνουν.  Πάντα οι είλωτες πρέπει να τρομοκρατούνται. Στην τρομοκρατία καταφεύγουν και τώρα με το κτηματολόγιο. Απειλούν με πρόστιμα. Όποιος δε θα δηλώσει το ακίνητό του θα το χάσει. Θα το πάρει λέει το κράτος! Έτσι ο φτωχός ανθρωπάκος, που δε θα έχει χρήματα για να πληρώσει το χαράτσι της δήλωσης, θα χάσει το σπίτι του και θα πληρώσει και … πρόστιμο!
Όμως γιατί τούτο το κράτος Ναζίμ, παράλληλα με το «κτηματολόγιο» δεν κάνει και  «Γαϊδουρολόγιο», «Μιζολόγιο», «Κλεφτολόγιο»;
Θα ήταν ενδιαφέρον Ναζίμ να μαθαίναμε, πόσα γαϊδούρια, πόσους μιζαδόρους, πόσους κλέφτες και πόσους απατεώνες. πολιτικούς έχουμε στην Ελλάδα. Να δούμε πόσα κόμματα πουτάνες της Siemens έχουμε και πόσοι ακόμη λιγούρηδες και ξεφωνημένες γρυλίζουν και περιμένουν. 
 Δυστυχώς, έχουμε μια νέα μορφή κατοχής στην Ελλάδα Ναζίμ. Ζούμε το άλλο ύπουλο πρόσωπο του Ναζισμού, το δήθεν «δημοκρατικό». Η οικονομική υποδούλωση είναι πλέον γεγονός.  Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Σήμερα μπορεί να μην ακούμε τα πολυβόλα του Χίτλερ, όμως νιώθουμε να περνάει από πάνω μας ο  οδοστρωτήρας του ατσάλινου κράτους. Έχουμε δίπλα μας τις πολυεθνικές, τους μαυραγορίτες, τους πολιτικούς, τους ντόπιους εκμεταλλευτές, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους μεγαλοδημοσιογράφους, που έχουν ζωστεί  με του σκορπιού το ακρόνουρο κι έχουν για στέμμα τους, το πολύβουο θράσος του αρχιλωποδύτη.  Οι άνεργοι, οι πεινασμένοι, οι νεόπτωχοι πληθαίνουν και τα σιδερένια φτερά των «στούκας» που τρομοκρατούσαν την κατεχόμενη Ελλάδα, έχουν αντικατασταθεί απ’ τις «εκσυγχρονισμένες» «κρυπτείες» των κουκουλοφόρων  και των ροπαλοφόρων του κράτους. Κάθε μέρα που περνάει μπαίνουμε και πιο βαθιά στο λάκκο της απελπισίας. Οι φορατζήδες οργιάζουν. Οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι κι εμείς μέσα σ’ αυτή την καταιγίδα, σαν ανήμπορα στάχυα έχουμε γείρει βαθιά κάτω στο χώμα και ούτε ένα κιχ δεν ακούγεται. 
Αχ Ναζίμ, «μας έκαψαν τα χέρια και τα μάτια, μόνο μια χουφτίτσα στάχτη απόμεινε» κι αυτή με τα «κτηματολόγια» κοιτάζουν να μας την πάρουν. 
Αχ, Ναζίμ, αχ βασανισμένε αδερφέ, που μας φλογίζεις παρακινώντας μας γι’ αντίσταση, ακόμη και μέσα απ’ τις στράτες τ’ Άδη: «Η γης δεν είναι πια παρά σαπούνι και μας γλιστρά απ’ τα χέρια… / Μέχρι τώρα ο καθένας μέσα στο ντουνιά είχε κάπου  να κουρνιάσει /  Μόνο ο λύκος δεν κουρνιάζει πουθενά / Όταν γλιστρήσει η γης  μες απ’ τα χέρια μας /  θα γίνουμε λύκοι…»* ***
Ναι, στο τέλος Ναζίμ, όλοι θα γίνουμε λύκοι και τότε το «πονόψυχο» κράτος και οι πολυεθνικές, ξεχειλισμένοι από «ανθρωπιά», θα κάνουν αυτό που πάντα ονειρεύονταν: Θα στήσουν πάρκα τύπου «Αρκτούρου», εκεί θα μας μαντρώσουν  και με συσσίτια και άλλες «προσφορές», το είδος μας θα προσπαθήσουν να «διασώσουν»…

* Λουί Αραγκόν
** Πάμπλο Νερούντα
*** Ναζίμ  Χικμέτ (1901 – 1963.
**** Ναζίμ Χικμέτ (Παράφραση)

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2008
Και η συνέχεια…


«Κοίτα Αδόλφε! Τον έκανα να τρέχει!!»  {Γελοιογραφία του Τζώρτζ Ουάιτλω, δημοσιευθείσα στο Daily Herald, μετά την ήττα του Μουσσολίνι στην Αλβανία}

Ο ΝΕΟΣ ΝΤΟΥΤΣΕ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ…

 «Κι ο αϊτός σε βατεύει κι ο σάλιαγκας!
Κατάντησες σταυροδρόμι και σε πηδούν οι τέσσερεις ανέμοι
και γιόμισες τη γης μούλους και μούλες!»
                                             Νίκος ΚαζαντζάκηςΜας  βατεύουν οι αετοί του Βερολίνου
Μας βατεύουν και οι σαλιάγκοι του Μαξίμου.

     Πέρασαν χρόνια και χρόνια από τότε που γράφτηκε το προηγούμενο άρθρο και διαβάζοντάς το σήμερα νόμισα ότι το έγραψα χτες.  Το κράτος των υπανθρώπων, «τούτο το παγερό κράτος, το πιο παγερό απ’ όλα τα παγερά τέρατα», που έγραφε ο Νίτσε, τούτο το ναζιστικό κράτος των κουκουλοφόρων και των ληστών, έχει  συνέχεια και συνέπεια , ειδικά όταν διαχειρίζεται θέματα παρακολούθησης των πολιτών μέσα από το μάτι του μεγάλου αδερφού.
     Από εδώ και πέρα δε θα υπάρχει τίποτα στη ζωή μας που να μην απεικονίζεται και να  μη διαθλάται πάνω στις πρόστυχες οθόνες του συστήματος. Αν τους αφήσουμε στο τέλος δε θα ζητάνε μόνο περιουσιολόγια, κτηματολόγια και δασολόγια, αλλά θα ζητάνε και τοπογραφικά σκαριφήματα της google,για να δούνε πόσες τρίχες έχει η κεφαλή μας!
     Όμως πέραν από τα κάθε είδους «Ναζιστολόγια» που τρέχουν ή άλλα που είναι σε εκκόλαψη και έχουν σκοπό να ελέγχουν, να τρομοκρατούν, και να αρπάζουν ότι μπορούν,   έχουμε και την «δημιουργική» ικανότητα του Τσίπρα να στήνει πολιτικές επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού.
     Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, τούτος ο από άποψη γελοιότητας και οβιδιακών μεταμορφώσεων νέος  Ντούτσε της Μεσογείου και σάλιαγκας της Μέρκελ, που ξεπούλησε το όνομα της Μακεδονίας, βλέποντας την οργή των πολιτών να θεριεύει, άνοιξε διαύλους αποσυμπίεσης δίνοντας εντολή να ανοίξει το «κτηματολόγιο» ταυτόχρονα στις περισσότερες περιοχές της χώρας!  Ήδη, μετά την ιταμή φοβέρα, ότι όποιος δεν δηλώσει την περιουσία του θα την χάσει, μετά απ’ αυτόν τον ψυχρό καταναγκασμό,  χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται στα κτηματολογικά γραφεία, άλλοι ψάχνουν αγωνιωδώς στα συρτάρια τους για να βρουν φαγωμένα από το χρόνο συμβόλαια, άλλοι τρέχουν στους ειδικούς για να τυπώσουν χάρτες και σκαριφήματα της ιδιοκτησίας τους και όλοι μαζί, ειδικότερα οι άνθρωποι της υπαίθρου αναρωτιούνται που θα βρουν τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να πληρώσουν.
     Στο μεταξύ αυτά τα ονομαζόμενα «υποθηκοφυλακεία», μέχρι χθες αραχνών και     κατσαρίδων αποικίες, άρχισαν να «δουλεύουν»  χωρίς μια κάποια στοιχειώδη οργάνωση. Έτσι κανείς δε μπορεί να βρει ένα χαμένο συμβόλαιο, αν δεν ξέρει τον αριθμό, αφού δεν υπάρχουν αλφαβητικά ευρετήρια.
     Τούτοι λοιπόν οι θορυβοποιοί σημερινοί Πραίτορες του 4ου Ράιχ, αυτοί οι τύραννοι που μας κυβερνούν, αν δεν ήθελαν να βασανίζουν τους πολίτες, θα έπρεπε πριν από το άνοιγμα του κτηματολογίου να φροντίσουν ώστε να εκσυγχρονιστούν οι ναοί της γραφειοκρατίας ή αλλιώς τα μουσειοποιημένα υποθηκοφυλακεία, κάνοντας ψηφιοποίηση των αρχείων τους κλπ.
     Όμως η κυριαρχούσα ναζιστική και ψυχρόαιμη λειτουργία του κράτους βολεύει άριστα τους εκάστοτε Τσίπρηδες, για να παίζουν άνετα  τα παιχνίδια του αποπροσανατολισμού και  βασανισμού των πολιτών.
      Πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον, αν διαταχθούν από τον Σόρος και τους Γερμανούς να «επιλύσουν» με τον ίδιο τρόπο και τ’ άλλα εθνικά μας θέματα, θα βγάλουν απ’ τη φαρέτρα τους το περίφημο «Περιουσιολόγιο», ή καλύτερα το  «Ναζιστολόγιο  Τύπου Βήτα»! Αυτό υποθέτω θα είναι το αποπροσανατολιστικό υπερόπλο του Τσίπρα, και της μιγαδοποιημένης φάρας του Μαξίμου. Εξ άλλου, ένα γνήσιο και δοκιμασμένο προϊόν παρμένο απ’ ευθείας από τα ναζιστικά αρχεία του Χίτλερ, που ήθελε να ξέρει τον πλούτο που κατείχαν οι εβραίοι, θα είναι ένα πρώτης τάξεως εργαλείο για να περάσει η περιουσία των Ελλήνων, μέσω της υπερφορολόγησης, στο «Υπερταμείο» και συνακόλουθα στο 4ο Ράιχ και τους λοιπούς τοκογλύφους. 
      Όμως, όπως η ιστορία μας διδάσκει, είναι κοινή η μοίρα όλων των προδοτών και των  κουίσλιγκς.  Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι και τούτος εδώ ο  γελωτοποιός  σάλιαγκας με τ’ όνομα Τσίπρας, θα έχει την ίδια τύχη. Περιμένω τη μέρα και την ώρα που θα  αφυπνιστεί τούτος ο «χιλιοβατεμένος» λαός  και θα τον πάρει στο κυνήγι και θα τρέχει να κρυφτεί, όπως κάνει κι ο Ντούτσε στην παραπάνω γελοιογραφία, ενώ τ’ αφεντικά του στο 4ο Ράιχ θα επαίρονται και θα πανηγυρίζουν για τη …δική τους νίκη!

Ηλίας Σιαμέλας
Υψάριον Αρκαδίας, 20.3.2019 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μια χαρα λειτουργουσαν τα υποθηκοφυλακια. ΟΚ θελανε μηχανογραφηση, θελανε διασυνδεση με το δημοσιο, θελανε τοπογραφικο γεωγραφικο προσδιορισμο.Θυμιζω οτι ο μακαριτης ο Βγενοπουλος ειχε προσφερθει να τα μηχανογραφησει δωρεαν αλλα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν δεχτηκε!!!! ΑΝΕΤΑ ολα αυτα θα μπορουσαν να γινουν και να εκσυχρονιστει ετσι η καταγραφη των εμπραγματων δικαιωματων ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, και με ελαχιστη ταλαιπωρια για τους πολιτες.Το συστημα των υποθηκοφυλακιων των πατεραδων μας κουτσα στραβα δουλευε και ηταν σχετικα αξιοπιστο.Σταδιακα μπορουσε να χτιστει (μεταρρυθμιση το λενε οι κακοι Ευρωπαιοι) περαιτερω ηλεκτρονικα δορυφορικα και τοπογραφικα. Το καθεστως μας ομως προτιμησε το κτηματολογιο με κοστος ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ για τις δυνατοτητες της καθημαγμενης οικονομιας! Διαφαινεται οτι ο σκοπος του κατευθυνομενου απο την ΝΤΠ διαχρονικου μεταπολιτευτικου καθεστωτος μας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, η τσαλαβουτα, οι αργομισθιες, η η θεσπιση μηχανισμων παραγωγης χρεους. Χρεους για την εν συνεχεια επαχθεστατη  δανειοδοτηση της οικονομιας απο τους γνωστους αγνωστους διεθνεις τραπεζιτες. Αυτο αλλωστε ειναι το βασικο και απλουστατο τρικ της καταχρεωσης!  ! Στοχος ηταν και ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΣΑΕΙ ΟΜΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Και ουσιαστικα η κρατικη αμφισβητηση του δικαιωματος της ιδιοκτησιας που ισχυει τουλαχιστον απο το Ρωμαικο Δικαιο!! Για να τρεφεται η φρουρα του καθεστωτος και για να ειναι οι πολιτες συνεχως απασχολημενοι κατα τον Αριστοτελη. Στην πραγματικοτητα κανιβαλιζουν ολα τα οποια Συνταγματικα Δικαιωματα ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΝΤΑΣ ΤΑ! ! Προσχημα η φοροδιαφυγη η οτιδηποτε αλλο θα σερβιρει ο καθεστωτικος τυπος που σιγουρα κατι θα βρει!! Επιδιωκουν εν προκειμενω την ΔΗΜΕΥΣΗ των περιουσιακων στοιχειων των πολιτων με εφαλτηριο το ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ,ΤΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟ, ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟ ΕΝΦΙΑ, ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ κλπ κλπ. Η κρατικη διοικηση προκειμενου  να ΒΙΟΠΟΡΙΖΕΤΑΙ εις βαρος των παραγωγικων πολιτων και να ΜΗΧΑΝΟΡΑΦΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Μην εχουμε καμμια αμφιβολια!! Τα παντα ωστε να εφαρμοσει με δουλικη συνεπεια τα οποια αντισυνταγματικα τερτιπια που εφευρισκει ο Νεοταξικος Παραγων. Διοτι το εφευρημα των ΕΛΙΤ ειναι ακριβως αυτο. Αυτος που διωκει τον ελευθερο πολιτη το Ελληνικο δηλαδη εκτελεστικο οργανο ειναι αυτος που για να βιοποριστει θα πρεπει να εφαρμοσει τα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΚΕΠ(αλλος αχρηστος μηχανισμος), τις υπεραριθμες υπηρεσιες καθε ειδους, την υποδοχη των λαθρομεταναστων, και, και, και, και!!!!....!!Α και κατι τελευταιο. Το κτηματολογιο στο τελος θα γινει ενα κουβαρι χειροτερο και απο το υποθηκοφυλακιο. Και συνεχως θα ζητανε χαρτια!! Ποτε δεν θα ολοκληρωθει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...