Ο ενεργός άνθρακας στην περιποίησή μας

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα φυσικό συστατικό, που αν και
η χρήση του μετράει πολλά χρόνια, τον τελευταίο χρόνο έχει… αποτελέσει ένα νέο beauty trend και τείνει να αποκτήσει πιστούς οπαδούς! Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα δραστικό συστατικό, που έχει φυσική προέλευση και στις περισσότερες περιπτώσεις παράγεται από κοκκοφοίνικα. Η ευεργετική του δράση έγκειται στην ιδιότητά του να απορροφάει τις τοξίνες και κατ’ επέκταση τις βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται ακόμη και στη σύγχρονη ιατρική, καθώς απορροφάει άμεσα τις βλαβερές και δηλητηριώδεις ουσίες έως και 60%! Ένα λοιπόν τόσο χρήσιμο συστατικό, δεν θα μπορούσε να λείπει από την περιποίησή μας και το χώρο της ομορφιάς!

Πώς να εφαρμόσουμε τον άνθρακα στην καθημερινή μας περιποίηση

1. Λεύκανση Δοντιών

Όσο αντιφατικό κι αν σας φανεί, αυτή η μαύρη σκόνη έχει τη δύναμη να λευκάνει τα δόντια μας! Ο ενεργός άνθρακας εξαφανίζει τους λεκέδες που προκαλούνται στα δόντια από το τσιγάρο, τον καφέ ή το κρασί! Λευκαίνει τα δόντια και συμβάλλει στην καλύτερη στοματική υγιεινή, καθώς ρυθμίζει το pH του στόματος, δίνοντάς μας πιο δροσερή αναπνοή και φωτεινό χαμόγελο!

2. Σπιτική Μάσκα

Συνδυάστε τον ενεργό άνθρακα με τον άργιλο, παρασκευάζοντας εύκολα την πιο φυσική μάσκα ομορφιάς! Ο ενεργός άνθρακας απορροφάει τα περιττά έλαια του προσώπου και απομακρύνει τις τοξίνες, οι οποίες επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Η χρήση του είναι ιδανική για ακνεϊκές επιδερμίδες ή για όλες όσες θέλουν να απαλλαγούν από την έκκριση σμήγματος και τη λιπαρότητα!

3. Φυσικό Scrub

O ενεργός άνθρακας μπορεί να εφαρμοστεί και για την απολέπιση του προσώπου σας! Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, “κλειδώνει” τους ρύπους και απομακρύνει τη βρωμιά, χάρη στις εξαιρετικές απορροφητικές του ικανότητες! Επίσης, προσφέρει μία ήπια απολέπιση, χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Η αίσθηση του λαμπερού και στιλπνού προσώπου θα σας εντυπωσιάσει!

4. Βαθύς Καθαρισμός

Ένα σαπούνι που έχει ως βάση του τον ενεργό άνθρακα, είναι ιδανικό για να καθαρίσετε πρωί και βράδυ το πρόσωπό σας! Θα απομακρύνει το υπερβολικό σμήγμα και θα αποφράξει τους πόρους. Στα θετικά του χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι δεν προκαλεί ξηρότητα, οπότε μπορούμε άφοβα να το εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης!

loading...