Συνεχίζεται η κόντρα ΓΣΕΕ-ΠΑΜΕ ενόψει του νέου συνεδρίου (βίντεο)

Η σύγκρουση στη ΓΣΕΕ με το ΠΑΜΕ που μεταφέρθηκε από την Καλαμάτα στην Αθήνα με καβγάδες και «ξύλο» κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της διοίκησης δεν φαίνεται να αποκλιμακώνεται .

Η ακύρωση του 37ου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου στην Καλαμάτα , για πρώτη φορά στην 100χρονη ιστορία της ΓΣΕΕ ρίχνει βαριά τη σκιά της στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η Ολομέλεια της Διοίκησης με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες αποφάσισε τελικά την επανάληψη του 37ου Συνεδρίου και των εκλογών την Πέμπτη 4 Απριλίου με τους ίδιους συνέδρους  «σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του», το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε μια μέρα. Στην ίδια ανακοίνωση η πλειοψηφία της Διοίκησης κάνει λόγο για παράνομη βία, σωματικές βλάβες και απειλές κατά συνέδρων στην Καλαμάτα και προαναγγέλλει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τα ποινικά αδικήματα (πράξεις και παραλείψεις) που διαπράχθηκαν στην μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Επιπλέον, θα ασκηθούν και όλες οι αστικές αξιώσεις για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υπέστη η ΓΣΕΕ.

Χθες ο  πρόεδρος της απερχόμενης Διοίκησης, Γιάννης Παναγόπουλος, κατηγόρησε τους προσκείμενους στο Κομμουνιστικό Κόμμα συνδικαλιστές για τραμπουκισμούς, ο Γ.Γ. Νίκος Κιουτσούκης τους αποκάλεσε φασίστες, ενώ ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ Γιώργος Πέρρος απάντησε κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστική μαφία».

Ακολούθησε βροχή ανακοινώσεων. «Συνέδριο στα κλεφτά με πρακτικές μαφίας, με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα σωματεία να ξεχάσουν ότι μπορεί να γίνει», προειδοποίησε χθες με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, καλώντας την πλειοψηφία της Διοίκησης να παραδώσει εδώ και τώρα τα κλειδιά και το κτίριο της ΓΣΕΕ καθώς «δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διαχειρίζεται τις τύχες των εργαζομένων».  Από την πλευρά τους οι δυνάμεις της πλειοψηφίας κατηγόρησαν το ΠΑΜΕ πως «αγωνίζεται για διορισμένη Διοίκηση στη ΓΣΕΕ» και επανέλαβαν πως «συνέδριο θα γίνει όσο κι αν κάποιοι αγωνίζονται για διορισμένη Διοίκηση.

Αν οδηγηθεί σε ναυάγιο και το νέο συνέδριο ,υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο  τα ηνία να αναλάβει  διοίκηση διορισμένη από τα δικαστήρια.  Διορισμένη διοίκηση είχε προκύψει ξανά το 1985, λόγω  διάσπασης της ΠΑΣΚΕ. Ο τότε πρόεδρος της διορισμένης διοίκησης Γιώργος Ραφτόπουλος λίγα χρόνια μετά είχε δεχθεί την επίθεση της 17 Νοέμβρη.

loading...