Γεροβασίλη: Ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής

«Είναι απολύτως ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής. Είναι ένας μύθος που εκπορεύεται για μικροπολιτικούς λόγους. Τα στοιχεία μας δεν λένε αυτά», τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η αστυνομία», προσέθεσε, «κάνει οργανωμένη και μεθοδική δουλειά. Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν 138 μέλη εγκληματικής οργάνωσης, άλλοι 21 είναι έγκλειστοι και 50 αναζητούνται».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ότι «έχει σημασία πότε επιλέγονται, ως πρώτο θέμα, ειδήσεις περί ανομίας» εξηγώντας: «Επιλέγονται, όταν έχουμε βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και όταν πλήττεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως με την εμπλοκή συνεργάτη της ΝΔ, σε ζητήματα παιδεραστίας. Τότε γίνεται πρώτο θέμα η βία. Υπηρετώ το δόγμα “νόμος και τάξη” για να φοβίσω τους πολίτες και να υποβαθμίσω το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η υπουργός έκανε λόγο και «για συνδικαλιστές που υπηρετούν αυτή την λογική», με αφορμή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, στην οποία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να δώσει όλα εκείνα τα εφόδια στην ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί να κάνει την δουλειά της», ενώ υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. σε εποχές “παχέων αγελάδων”, ενώ ούτε το κτιριακό ζήτημα είχε λύσει».

Σχετικά με την κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ανέφερε ότι «προκαλούσε προβλήματα με τον τρόπο δράσης της και δρούσε τυφλά».

Η κ. Γεροβασίλη παρέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, την τελευταία τριετία οι ανθρωποκτονίες έχουν μειωθεί κατά 43%, οι ληστείες κατά 17% και οι κλοπές – διαρρήξεις κατά 9%. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα θεωρείται από τις ασφαλέστερες χώρες.

loading...

3 thoughts on “Γεροβασίλη: Ψευδές ότι επικρατεί κλίμα ανομίας και ανοχής

  1. Με τόσους αστυνομικούς γύρω να την φυλάνε που να δει την ανομία

  2. "ΜΩΡΑΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ", ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΣΑΝ ΜΩΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΟΜΠΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΤΥΣΙΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΙΑ ΚΟΥΣΤΟΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.

  3. ειμαι περιεργος τι χορτο καπνιζει αυτη η δημαγωγος. Τι θα λεει σε λιγο καιρο……………..

Comments are closed.