Γ.Αντετονκούμπο: «Είμαι Αφρικανός και μεγάλωσα με νιγηριανή κουλτούρα από μαύρους γονείς»…

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Marc J. Spears και στην αμερικάνικη αθλητική ιστοσελίδα theundefeated.com, που ανήκει στο ESPN, με τίτλο «Το Greek Freak θέλει να επιστρέψει στις
νιγηριανές του ρίζες», ο παίκτης του μπάσκετ (Μιλγουόκι Μπακς) Γιάννης Αντετονκούμπο, αναφέρει ότι είναι Νιγηριανός, πολιτογραφημένος Ελληνας:

«Προφανώς πολλοί δεν γνωρίζουν από πού κατάγομαι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η μητέρα μου και ο πατέρας μου προέρχονται από την Ελλάδα, όμως όχι. Οι δύο γονείς μου είναι μαύροι. Και οι δύο γονείς μου κατάγονται από τη Νιγηρία».

Και συνεχίζει : «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι νιγηριανό… Γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα στο σχολείο στην Ελλάδα. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν πήγαινα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Είναι μια γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών», λέει.

Προφανώς εννοεί ότι η ελληνική κουλτούρα δεν έχει καμία σχέση με «πειθαρχία, σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».

Παρακάτω γίνεται αναφορά τον Νιγηριανό μπασκετμπολίστα του NBA Χακίμ Ολάζουον, ο οποίος δηλώνει ότι αυτός και ο Αντετοκούνμπο είναι από την ίδια φυλή, τη φυλή Yoruba.

«Είμαι βέβαιος ότι οι Νιγηριανοί είναι πολύ υπερήφανοι γι’ αυτόν», λέει.

Όταν ρωτήθηκε γιατί απέκτησε διαβατήριο της Νιγηρίας, ο Αντετοκούνμπο απάντησε: «Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μέρος της “ταυτότητάς” μου. Οι δυο γονείς μου είναι Νιγηριανοί και ήθελαν να το αποκτήσω. Ήθελα να το αποκτήσω και το πήρα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους λέω ότι είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο “Greek Freak”.

Δεν έχει σημασία τι πιστεύει ο κόσμος για το επώνυμό μου. Υπήρχαν στιγμές που ήμουν στην Ελλάδα και μου έλεγαν “δεν είσαι Έλληνας, είσαι Νιγηριανός επειδή είσαι μαύρος”.

Συνέβη βέβαια και το αντίθετο, όταν ο κόσμος μου έλεγε “δεν είσαι Αφρικανός, είσαι Έλληνας, είσαι ο Greek Freak”. Δεν με ενδιαφέρει!

Κατά βάθος ξέρω ποιος είμαι και από που προέρχομαι. Αυτό έχει σημασία για εμένα».

loading...

10 thoughts on “Γ.Αντετονκούμπο: «Είμαι Αφρικανός και μεγάλωσα με νιγηριανή κουλτούρα από μαύρους γονείς»…

  1. ΕΤΣΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ!!!

  2. ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΕΣ ΤΑ ΠΟΡΔΟΦΥΛΛΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΜΑΥΡΟ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟ….ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ….ΑΛΑ ΑΜΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ LAGOS Η ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠOΤΑΜΙΟΥ ΣTΟ APAPA
    (apapa) ΑΣ ΕΛΕΙ ΜΕΤΑ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ…..

  3. ΑΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΦΥΓΗ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΓΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ C.D ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΔΩ ΣTΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΣΙ? ΠΑΡΣIΜΟ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ …ΠΙΣΩ ΣΤΟ LAGOS ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ UAGANTUNGU….

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΤΟΠ[Α ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ''ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΣΘΗΣ ΓΕΝΙΚΑ'' ΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΡΑΓΕΣ?….ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΑΓΕΣ??……

  4. Τελικά το ελληνάκι μας, το αντετοκούμπο μας, δεν ήταν Greek Freak ωρε συντρόφια;

    ήταν πάντα Nigerian Freak;
    δλδ τζάμπα χαρήκαμαν;

  5. Μετάφραση προς αριστερόστροφους αλληλέγγυους χρήσιμους ηλίθιους:
    «Είμαι Αφρικανός Και Μεγάλωσα Με Νιγηριανή Κουλτούρα Από Μαύρους Γονείς, και τώρα σας γράφω στα ρια-παπά μου, αφου πιά δεν σας έχω ανάγκη καμία»…
    χοχοχοχοχο!!!!!

  6. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ,ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΡΑΣΤΙΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ,ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ

  7. Μπράβο στο Αφρικανόπουλο!… καί ξαναμπράβο του!…., διότι αποδεικνύεται πολύ ανώτερος από πολλούς δήθενέλληνες!…….. Φαγώθηκαν οι ψευτοφίλαθλοι-μπασκετάδες-οπαδοί, οι λαθρολάγνοι αριστερούληδες καί οι αλληλέγγυοι κουνιστούληδες, να τον κάνουν ντε καί καλά, με το ζόρι Έλληνα!…. Πολύ μου άρεσε που όλους αυτούς τους φτύνει στα τσιμπλιασμένα τους μάτια καί αρνείται να απαρνηθεί την Πατρίδα του!…… Μπράβο!… διότι δεν μοιάζει με πολλούς ''συμπατριώτες'' μας, που για ένα δίφραγκο θα άλλαζαν δώδεκα φορές Ιθαγένεια καί υπηκοότητα!……… Κοιμισμένοι Ραγιάδες, ως προς την αγάπη για την Πατρίδα, αφού δεν μπορείτε να παραδειγματιστείτε από τους Προγόνους σας…, παραδειγματιστείτε από κανέναν Αφρικανό, Ζουλού ή Κάφρο…,ας είναι καί της φυλής Yoruba!!…….
    Πόσο θα ξεφτιλιστούμε ακόμα Θεέ μου!!!……………… …Λ.

  8. RICO ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΓΙΑΣΜΟ ΗΠΙΕΣ???
    ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ??
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΛΕΓΕ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ?

    ΒΛΑΜΕΝΑΚΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ
    ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ NBA ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΤΑ ΑΡΑΠΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΥΚΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΝΙΓΗΡΙΑ!!

    ΧΑΖΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΤΡΩΓΕΣ ΡΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟ?

  9. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ'ΓΩ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΗΔΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ

    ΧΑΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΟΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙΣ ΕΣΥ
    ΠΡΟΣΕΧΕ'ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΠΙΕΣΗ ΤΟ ΑΛΑΤΙ
    ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ

  10. ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ?….

    RICO KAMIA!! MA KAMIA! ΣΧΕΣΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ!!
    ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ!!!!!!

Comments are closed.