Σία Αναγνωστοπούλου: Η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή

Η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, αρκετά πριν από το Πάσχα, διαβεβαιώνει τον δήμαρχο Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και την τοπική κοινωνία,
η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

Ανταποδίδοντας την επιστολή του δημάρχου Πρεσπών, στην οποία εκφράζει τη «μεγάλη ικανοποίηση των Πρεσπωτιών για την υπογραφή της συμφωνίας για τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στον Λαιμό Πρεσπών», η κ. Αναγνωστοπούλου επισημαίνει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει εκτός των άλλων έμπρακτα οικονομικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα. «Η ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Πρεσπών, την οποία ανταποδίδω, αποδεικνύει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις τοπικές κοινωνίες, για την ελληνική κοινωνία εν γένει» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, η κ. Αναγνωστοπούλου κάνει γνωστό πως θα υπογραφεί άμεσα και η συμφωνία για τη συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας, με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία, όπως σημειώνει.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει καταληκτικά πως «πέρα από τις κραυγές που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση, το εθνικό συμφέρον το αντιλαμβάνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους οποίους η φιλία και η οικονομική συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς προάγει τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη, επομένως την οικονομική ευημερία».

Δήμαρχος Πρεσπών: Η άμεση έναρξη της λειτουργίας της νέας συνοριακής διάβασης είναι εφικτή

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Πρεσπών αναφέρει στη χθεσινή επιστολή του, την οποία επισυνάπτει στη σημερινή ανακοίνωσή της η κ. Αναγνωστοπούλου, πως η λειτουργία αυτής της διασυνοριακής διάβασης είναι παλιό αίτημα της περιοχής από την εποχή της κατάργησης της τον Μάιο του 1967 και η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών ήταν ένα «χαρμόσυνο γεγονός για όλους μας». Στην ίδια επιστολή, ο κ. Πασχαλίδης απευθύνει έκκληση στην αναπληρώτρια υπουργό να εξασφαλίσει ότι η υπογραφή που έβαλε δεν θα μείνει κενό γράμμα και να μεριμνήσει για την, όσο το δυνατόν συντομότερα, υποβολή του κειμένου της συμφωνίας προς κύρωση στο Κοινοβούλιο, σε κάθε περίπτωση στη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο δήμος Πρεσπών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον στρατό προχωρά στη διάνοιξη του δρόμου και αναδεικνύει πως είναι εξαιρετικά σημαντικά να «προσανατολιστούμε στην ταχεία έναρξη της συνοριακής διάβασης».

Επίσης, ο δήμαρχος Πρεσπών αναδεικνύει τη σημασία της συμφωνίας και υπογραμμίζει πως η έναρξη της λειτουργίας της θα έχει τεράστια συμβολική σημασία για την τοπική ανάπτυξη, αλλά και για «τη φροντίδα του κράτους για την απομακρυσμένη περιοχή μας».

Απευθυνόμενος προσωπικά στην κ. Αναγνωστοπούλου, ο κ. Πασχαλίδης εκφράζει την πεποίθησή του πως με την ηγεσία της στη θέση του προέδρου της Ειδικής Διυπουργικής Επιτροπής για τη συνεργασία Ελλάδας-Βόρεια Μακεδονίας, η άμεση έναρξη της λειτουργίας της νέας συνοριακής διάβασης είναι εφικτή.

loading...

1 thought on “Σία Αναγνωστοπούλου: Η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή

  1. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…..ΕΕΕΕΕΕ;……ΤΟΝ ΕΧΕΤΑΙ ΓΡΑΜΜΑΙΝΩ……..ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ……….ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ……ΑΠΟΧΗ

Comments are closed.