Βαρουφάκης: Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε ο πρώην υπουργός «ο Αλέξης Τσίρπας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών»

«Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΖΙΑ/ΑΝΕΛ, ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης.

«Ο Αλέξης Τσίρπας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος, δεν έχει το ακαταλόγιστο» τόνισε

«Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι δεν μπορεί να είναι 42 χρονών άνθρωπος, δεν θα θέλει να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας για 30,40,50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία» σημείωσε για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης», είπε ο πρώην υπουργός.

Για την 20η Φεβρουαρίου υποστήριξε ότι «ήταν  μια εξαιρετική συμφωνία, αλλά δεν έπρεπε να την έχω υπογράψει».  «Πίσω από την πλάτη μου είχαν αποδεχτεί τη σκληρή λιτότητα» προσέθεσε ο πρώην υπουργός.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο, δήλωσε ότι ένιωσε ρίγος όταν του αποκάλυψε τη συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας τον Δεκέμβριο του 2014.

«Είχαμε μια συμφωνία, θα πάρει το υπ. Εθνικής Άμυνας και δεν θα πει κουβέντα. Ο Καμένος την κράτησε» είπε χαρακτηριστικά.

«Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο» απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο ερώτημα για πιθανή εξεταστική σχετικά με τα όσα έγιναν το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Τέλος αναφερόμενος στην συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι μία πάρα πολύ καλή συμφωνία που έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο.

loading...