Ρωσία: «Δεν έχουμε καμία ανάμιξη στις ελληνικές εκλογές ούτε εμπλοκή με ελληνικούς εθνικιστικούς κύκλους»

Με μια ανακοίνωση από αυτές που δεν συνηθίζονται, η Μόσχα μέσω της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, αναφέρει ότι δεν έχει καμία ανάμιξη στις ελληνικές εκλογές και πολύ περισσότερα με ελληνικά κόμματα “φωτογραφίζοντας” την “Ελληνική Λύση” του πρώην βουλευτή Κ.Βελόπουλου.

Είναι σαφές ότι η Ρωσία δεν θέλει να δείξει ότι εμπλέκεται ενεργά στις ελληνικές εκλογές και ειδικά με κόμματα τα οποία “κόβουν” από την Νέα Δημοκρατία.

Προφανώς η όλη κίνηση έχει να κάνει με την επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Μόσχα και τα όσα συζητήθηκαν εκεί.

Άλλωστε η “Ελληνική Λύση” προβληματίζει τη ΝΔ καθώς τυχόν είσοδος της στη Βουλή θα μπορούσε να της στερήσει την αυτοδυναμία.

Είναι πρώτη φορά που η Μόσχα προχωρά σε τέτοια δήλωση και σίγουρα αυτό δεν είναι επίσης άσχετο με το γεγονός πως εν τέλει αναγνώρισε τα Σκόπια ως “Βόρεια Μακεδονία”.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα

“Με αφορμή τις γνωστές τηλεοπτικές /ραδιοφωνικές εκπομπές και πρόσφατα δημοσιεύματα θεωρούμε αβάσιμες τις απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της Ρωσίας στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της «ρωσικής υποστήριξης».

Ισχυρισμοί περί πολιτικών προτιμήσεων της Μόσχας και τις ανάμειξής της στις ελληνικές εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της «σχέσης» με τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, αποτελούν fake news”.

Δείτε την ανάρτηση

Με αφορμή τις γνωστές TV/ράδιο εκπομπές &πρόσφατα δημοσιεύματα θεωρούμε αβάσιμες τις απόπειρες ορισμένων πολιτικών στην να εκμεταλλεύονται τις δήθεν σχέσεις με την ηγεσία της στις προεκλογικές τους καμπάνιες για να υπονοήσουν ότι απολαύουν της “ρωσικής υποστήριξης”

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Rus Embassy, Greece

loading...