Δραγασάκης: Έχουμε κάνει λάθη, αλλά ο κόσμος έχει πεισθεί ότι η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τη θέση του εισηγητή της, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κέρδισε τις εκλογές από… ατύχημα.

Ο κ. Δραγασάκης είπε χαρακτηριστικά το εξής:

“Ο κόσμος μας ψήφισε και θα μας ξαναψηφίσει και τώρα. Όχι γιατί είμαστε αλάνθαστοι. Λάθη έχουμε κάνει και ορισμένες φορές ασυγχώρητα λάθη, αλλά ο κόσμος έχει πεισθεί πως αν υπάρχει μια ελπίδα, η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν εμείς δεν λύσουμε τα προβλήματα, ξέρει ο κόσμος ότι πολύ δύσκολα θα λυθούν… μάλλον θα χειροτερέψουν με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση”.

Σχετικά με το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι “έχουμε τον υψηλότερο δείκτη κόκκινων δανείων στην Ευρώπη. Πρέπει να τα μειώσουμε πάνω από 40% πιο γρήγορα από ό, τι θα θέλαμε. Είναι βαρίδι και για την οικονομία”.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι δανειστές τους προηγούμενους μήνες θεωρούσαν ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται πλαίσιο προστασίας.

«Χρειάστηκε επιμονή για να εμπεδωθεί ότι η χώρα χρειάζεται πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας» είπε για να προσθέσει «Στην συνέχεια οι απόψεις που κυριαρχούσαν ήταν ότι μιλάμε για ρυθμίσεις με ανώτατο όριο 70-100.000 ευρώ και μας έλεγαν ότι είναι αδιανόητο να μπουν τα επιχειρηματικά» είπε για τα σημεία που κέρδισε στην διαπραγμάτευση για να προσθέσει όμως πως «υπάρχουν πράγματα που δεν τα πετύχαμε! Καλύπτεται το 70% των πιο αδύναμων. Το ΚΚΕ μας κάνει κριτική γιατί μόνο τους πιο αδύναμους και όχι τους λιγότερο αδύναμους. Μακάρι να μπορούσαμε να τα διαγράψουμε όλα. Αν νομίζετε ότι αυτά τα πληρώνουν οι τραπεζίτες κάνετε λάθος, τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι στο επόμενο διάστημα ενδεχομένως να χρειαστούν διορθώσεις του νέου πλαισίου λέγοντας πως «Θα ψηφίσουμε τη διάταξη αλλά το τι θα γίνει θα εξαρτηθεί από την πράξη. Από το πώς θα ενεργήσουν οι τράπεζες, δανειολήπτες κτλ. Θα το ψηφίσουμε Θα το δούμε στην πράξη και μπορεί να επανέλθουμε».
Τέλος, ο κ. Δραγασάκης υποστήριξε ότι «Το στεγαστικό πρόβλημα θα οξυνθεί στη χώρα μας. Λόγω του airbnb και άλλων παραγόντων πρέπει να θεωρούμε ότι θα έχουμε πρόβλημα στεγαστικό. Γι αυτό χρειάζεται παραγωγή στέγης, κατοικίας».

loading...

4 thoughts on “Δραγασάκης: Έχουμε κάνει λάθη, αλλά ο κόσμος έχει πεισθεί ότι η ελπίδα εξακολουθεί να είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ

  1. Τώρα δύο πράγματα μπορώ να συμπεράνω , ή εσείς είστε ΗΛΙΘΙΟΙ και δεν καταλαβαίνετε τι σας περιμένει στις κάλπες ή ο κόσμος είναι ΗΛΙΘΙΟΣ και δεν καταλαβαίνει τι περνάει με τα χιλιάδες ψέματα που τον φλομώσατε και θα σας ψηφίσει πάλη , είναι αυτό που λέμε το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό

  2. Οι πολιτικοι δεν εχουν καμμια ευθυνη για την καταντια μας.εμεις,ο εκμαυλισμενος λαος φταιμε 100 %.εμεις οι γλυφοκοληδες που ενδιαφερομαστε πως θα βολεψουμε τα μπασταρδα μας και αδιαφορουμε τελειως για τα μπασταρδα του διπλανου μας.εμεις οι τσανακογλυφτες,που ηδονηζομαστε οταν περναμε καλητερα απο τον αδελφο μας και την βρισκουμε οταν αυτος υποφερει.εμεις οι δειλοι και τρισαθλιοι που στηριζομαστε σε ξενες πλατες για να μην δουλευουμε και να πηγαινουμε οτι ωρα μας γουσταρει στην δουλεια.εμεις οι ξευτιλισμενοι που εχουμε αναγκη απο νταβαντζιδες σαν τις γερασμενες πουτανες.εμεις οι ρουφιανοι,οι καταδοτες,οι ρεπορταζιουχοι,που θετουμε τον εαυτον μας στην υπηρεσια καθενος που θα μας υποσχεθει κατι, πριν το πραγματοποπιησει.εμεις οι αφελεις που εχουμε αναγκη ειδωλων γιατι δεν εχουμε εμπιστοσυνη καθολου στους εαυτους μας.εμεις οι αρχιειδωλολατρες που μας αρεσει να περνουμε την θεση των ειδωλων για να παρουμε μια σταλα γευση απο την ζωη που ειχαμε ονειρευτει σε μικρη υληκια και στα παραμυθια της μαμας και της γιαγιας.εμεις οι μωροπιστευτοι,που η ζωη ειναι ακεφαλη χωρις παρελθον και αρχιζει με ενα βρωμικο παρον προχωροντας σε ενα αβεβαιο μελον.εμεις οι στρουθοκαμηλοι,που ξεχναμε τα διδαγματα του παρελθοντος και υπακουμε σαυτους που μας κτιζουν ενα ψευτικο μελον γεματο ψευδεσθησεις.εμεις που ολο θελουμε,επιζηταμε,απαιτουμε δικαιοματα,θελουμε αλαγες,θελουμε..θελουμε…και στο τελος παντα υπαρχει ενας λακος σκεπασμενος με κλαδια και λουλουδια για να πεσουμε μεσα.εμεις που οταν ακουμε για υποχρεωσεις,για πρωινο ξυπνημα,για κουραση,για δουλεια,για καθηκον κλπ το βαζουμε στα ποδια και τρεχουμε οπως τρεχει ο διαολος οταν μυριζει λινανι.καλως λοιπον τα παθαινουμε ολα αυτα και μας πρεπουν και χειροτερα.

Comments are closed.