«Πρόληψη» βαφτίζει η Παπακώστα τις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά!

Αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα, είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας το γεγονός πως πριν από μια ομιλία στελεχών της κυβέρνησης, προσήχθησαν σε αστυνομικό τμήμα απλοί πολίτες

«Πρόληψη» βάφτισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα τις προσαγωγές πολιτών που έγιναν πριν από την κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά, ενώ οι επιθέσεις κατά αστυνομικών και τα επεισόδια στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο ήταν «επικοινωνιακό μπαράζ».

Εστιάζουμε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή, δήλωσε η κυρία Παπακώστα και εξήγησε πως «αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον» πριν τελέσει το αδίκημα, τότε δεν χρειάζεται καταστολή γιατί «έχεις λύσει το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί»! Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ανέφερε επίσης εφόσον υπάρχει «περίπτωση καταπάτησης δικαιωμάτων πολίτη, θα επιληφθούμε αμέσως». «Αν δούμε ότι κάπου ξέφυγε ο έλεγχος, εμείς το εξετάζουμε.Όταν αυτό εξεταστεί θα σας πω τι έχει συμβεί, με φήμες τι να σας πω», πρόσθεσε.

«Εμείς και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαίωματα των πολιτών προστατεύουμε. Δεν λέω ότι όλα γίνονται ιδανικά» συμπλήρωσε,.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας επικαλούμενη ως επιχείρημα ότι «μας εμπιστεύοντα οι τουρίστες» αλλά και την… αναβάθμιση από τη Moody’s.

«Να μην δημιουργείται μια εικόνα που δεν αποκρίνεται στη δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί» συμπλήρωσε η κυρία Παπακώστα.

«Επικοινωνιακό μπαράζ» οι επιθέσεις το Σαββατοκύριακο

«Στοίχημα για όλους μας είναι η εικόνα, θέλουμε να είναι κάθε μέρα καλύτερη. Θέλουμε ουσιαστικά η δουλειά που γίνεται να αποδίδεται το μέγιστο αποτέλεσμα», δήλωσε η κυρία Παπακώστα και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, αποδεικνύεται και από τον τουρισμό», ωστόσο πρόσθεσε ότι «αυτό το Σαββατοκύριακο φάνηκε ότι αυτό δεν ισχύει, διότι έγινε ένα επικοινωνιακό μπαράζ».

Κληθείσα να απαντήσει στο αν, κατά τη γνώμη της, υπάρχει πολιτική ταύτιση «μπαχαλάκηδων με κυβερνητικά στελέχη, είπε «κατηγορηματικά όχι».

Κληθείσα να σχολιάσει τις αιτιάσεις ότι Αστυνομικά Τμήματα κλείνουν το βράδυ λόγω έλλειψης αστυνομικών, είπε πως πρόκειται για «σταθμούς και όχι Τμήματα», εξηγώντας ότι «εκεί υπάρχουν δύο αστυνομικοί μέσα, ώστε να μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια ο πολίτης και παρακάτω είναι το ΑΤ».

«Από Σεπτέμβρη μέχρι Ιανουάριο μειώθηκε η μικρή εγκληματικότητα», είπε η υφυπουργός, παρουσιάζοντας στοιχεία για εξαρθρώσεις σπειρών και την αντιμετώπιση μικροεγκληματικότητας. «Το οργανωμένο έγκλημα όταν δει ότι του χαλάμε την πιάτσα, στρέφει αλλού το ενδιαφέρον», είπε συμπληρώνοντας πως «όταν είδαν ότι τους τσακίζουμε στις κλοπές, πήγαν στις ληστείες».

Επανέλαβε επίσης την πρόταση της «να πάψουμε να βλέπουμε την ασφάλεια ως σάκο του μποξ και πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης».

loading...

2 thoughts on “«Πρόληψη» βαφτίζει η Παπακώστα τις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά!

  1. ΧΟΥΝΤΑ Η ΚΥΡΙΑ! Η ΣΩΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΜΑΝΤΑΜ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ,ΠΟΥ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΛΗΘΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ Η ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΙΛΑΣ ΝΑ ΜΠΑΓΛΑΡΩΝΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ);ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΖΟΜΠΥ.

  2. ΚΑΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΟΙΩΝΟΝ…ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ…..

Comments are closed.