Aπό τα my market η επιστολή-σοκ: «Παίρνετε 300 ευρώ, να χαμογελάτε που έχετε δουλειά» - Εξέδωσε ανακοίνωση η εταιρεία


Σάλο προκάλεσε η επιστολή που εστάλη στους εργαζόμενους της αλυσίδας σουπερμάρκετ My Market από τη Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν ακόμη και αν αμείβονται με 300 ευρώ.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να χαμογελούν, γιατί πληρώνονται στην ώρα τους, γιατί έχουν εργασία, γιατί οι πελάτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και γιατί ακόμη και αυτοί που «παίρνουν 300 ευρώ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή


Να μην πούμε βέβαια πως η Διευθύντρια από μαθηματικά δεν δείχνει να καταλαβαίνει καθώς από το μηδέν ευρώ δεν προκύπτει αύξηση ούτε 300 ούτε 400 ούτε 500% αφού το 0 με ότι πολλαπλασιαστεί βγάζει 0.

Όπως γράφει η Ελένη Μπότα στο economistas.gr σε επικοινωνία με την Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων του My Market, Δήμητρα Δασκαλάκη, παραδέχτηκε ότι η επιστολή είναι αληθινή, αλλά τόνισε ότι ήταν αυτόνομη κίνηση του εν λόγω στελέχους και ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο από την διοίκηση του Ομίλου.

Μάλιστα όπως τόνισε η κ. Δασκαλάκη, εντός των επόμενων ωρών θα βγει ανακοίνωση από τα My Market που θα καταδικάζουν το γεγονός αυτό, αφού η φιλοσοφία της αλυσίδας είναι «ότι βρισκόμαστε κοντά στους εργαζόμενους».

Η επίσημη ανακοίνωση των My Market

Σε συνέχεια της σχετικής ανάρτησης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι το συγκεκριμένο και μεμονωμένο περιστατικό δεν εκφράζει και δε συνάδει με την κουλτούρα, φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας της αλυσίδας και των 10700 εργαζομένων της εταιρείας. Οι άνθρωποί μας ήταν από την πρώτη μέρα της λειτουργίας μας μέχρι και σήμερα – και μετά από την συγχώνευση με τη Βερόπουλος – ό,τι πιο πολύτιμο είχαμε και θα έχουμε. Όλα όσα έχουμε καταφέρει ανήκουν σε όλους μας και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Ακολουθεί η επιστολή που προκάλεσε τον σάλο
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

3 σχόλια :

 1. Αυτή είναι δυστυχώς η φιλοσοφία των εργοδοτών σήμερα. Σκάσε και δούλευε. Αφού έχεις δουλειά, τυχερός είσαι, όσα ψίχουλα και να παίρνεις! Νέα τάξη πραγμάτων!
  Στο επόμενο στάδιο θα ζητούν να τους πληρώνει ο εργαζόμενος για να έχει το δικαίωμα να εργάζεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΛΟΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ! ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΨΩΝΙΖΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα ήδη πληρώνουμε στο κράτος(;) το τέλος επιτηδεύματος γιά να μπορούμε να δουλεύουμε ω ς ελεύθεροι επαγγελματίες. Το επόμενο σκαλί είναι να πληρώνει ο υπάλληλος τον εργοδότη επειδή του δίνει μία θέση εργασίας. Η δε επιχείρηση αυτού του σούπερ-μάρκετ καλά θα έκανε να απολύσει αμέσως τη βασιλικώτερη του Βασιλέως γενική διευθύντρια του και να αφήσει κατά μέρος τις επιστολές και τη στάχτη στα μάτια. Επειδή οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να εργαστούν γιά να ζήσουν δεν σημαίνει ότι είναι δούλοι ούτε αναλώσιμα είδη εξυπηρέτησης και ικανοποίησης του σαδισμού των διαφόρων ψυχανώμαλων τάχα μου δήθεν νεο-φιλελέύθερων οικονομολόγων της κακιάς ώρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή