Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΤΖΗ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1974)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ,«ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ»

Εισαγωγικό σημείωμα του διαχειριστού του ιστολογίου μας «Ρωμανού»

Ο αδελφικός μου φίλος Κ.Κ. ιατρός παθολόγος – ογκολόγος γνώρισε τον επιστήθιο φίλο του καθηγητού και αυτόπτη μάρτυρα της ιστορίας που ακολουθεί. Από εκείνον την άκουσε και μου την μετέφερε και εγώ με την σειρά μου την κατέγραψα και την ανάρτησα στο φόρουμ «ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ» που τότε ήμουν μέλος.

Το φόρουμ αυτό δεν υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά πολλά μέλη του όπως και εγώ, βρισκόμαστε στο «διάδοχο» φόρουμ    «Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ» 

Από εκεί την πήρε και το «Νοιάζομαι» (δεύτερη μαρτυρία) που όπως και στην περίπτωση της κασσέτας του Αγ. Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού δεν ανέφερε την πηγή του (στο βίντεο του γ. Ιωσήφ την πρόσθεσε μετά την δημοσιοποίησή μας ολόκληρου του ηχητικού ντοκουμέντου).
 (Η πηγή μου ήταν και για την κασσέτα αυτήν ο φίλος μου Κ.Κ.)

Στην μαρτυρία για τον Βατάτζη  γράφει μόνο αορίστως ότι «Η παρακάτω μαρτυρία έχει δημοσιευθεί στο διαδίκτυο»

Την παραθέτω αυτούσια όπως την είχα γράψει τότε: 

«Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη στα μέσα της δεκαετίας του 70.
 
 Εκεί είχε φίλους δύο Τούρκους καθηγητές του Πανεπιστημίου της Κων/πολης. Σε συζήτηση που είχε μαζί τους για τα επερχόμενα ήρθε και το θέμα της επανάκτησης της Πόλης.
   Τότε οι Τούρκοι καθηγητές (που απ΄ τη συνέχεια φαίνεται ότι ήταν κρυπτοχριστιανοί) του είπαν:
 
“Θέλεις να σε πάμε να δεις κάτι μοναδικό, με την προϋπόθεση ότι θα σου δέσουμε τα μάτια καθ΄όλη την διαδρομή, ώστε να μην μπορείς να εντοπίσεις το μέρος. Γιατί αυτό που θα αντικρύσεις, αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό”!
 
  Εκείνος δέχτηκε καί ξεκίνησαν με ένα τζίπ, αυτός με δεμένα τα μάτια, αλλά από την ώρα πού έκαναν να φτάσουν στόν προορισμό τους, υπολόγισε πως πρέπει να ήταν περί τα 10 χιλιόμετρα έξω απ΄ την Κων/πολη. Τον κατέβασαν με δεμένα μάτια και τον οδήγησαν σε ένα μέρος που απ΄ την υγρασία κατάλαβε ότι ήταν σπήλαιο.
 
 Προχώρησαν αρκετά μέσα στο σπήλαιο και όταν έφθασαν σε μια εσωτερική στοά του σπηλαίου του άνοιξαν τα μάτια. Αυτό που αντίκρυσε υπερέβαινε ό,τι μπορούσε να είχε πρίν φανταστεί!

Η στοά ήταν αρκετά μεγάλη και σε κάποιο σημείο υπήρχε ένας ανοικτός τάφος χωρίς κανένα διακριτικό. Μέσα στόν τάφο είδε ένα άνδρα ντυμένο με ρούχα βασιλικά της Ρωμαΐκής αυτοκρατορίας, διέκρινε δύο πορφυρούς σταυρούς στούς ώμους, αλλά το συγκλονιστικό ήταν ότι ο άνδρας αυτός ήταν σαν ζωντανός που κοιμάται, είχε δηλαδή ροδαλό χρώμα σαν ζωντανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

2 thoughts on “Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΘΑΡΤΟ ΣΚΗΝΩΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΤΑΤΖΗ (ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 1974)

  1. Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ
    ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
    ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Comments are closed.