181 Χρόνια Μας Κυβερνάει Κάποιος Ράϊχενμπαχ. (Δεν Είναι Ανέκδοτο)!!

Το 1839 λοιπόν, ο Χρηστόφορος Ράϊχενμπαχ, που ήταν υπολοχαγός του πυροβολικού, ρύθμιζε την έκδοση και κυκλοφορία των χρημάτων στην χώρα μας, αφού ήταν ο διευθυντής του …Νομισματοκοπείου της Ελλάδος.
Απο τότε 181 χρόνια μετά , κάποιος απόγονός του, ο Χόρστ Ράϊχενμπαχ, ρυθμίζει με ποιό τρόπο και που θα διαθέτει το Ελληνικό κράτος τα έσοδά του.
Έτσι, με συνέντευξη που παρεχώρησε ο Ράϊχενμπαχ ο νεώτερος στο γερμανικό κανάλι ZDF, έδωσε εντολή στην Ελληνική κυβέρνηση να εκχωρήσει μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, με το αιτιολογικό ότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα και «να μην βγαίνουν οι οικονομικοί υπολογισμοί των εταιρειών».
Ταλαίπωροι Έλληνες, μια ζωή Ράϊχενμπαχ…..

loading...

2 thoughts on “181 Χρόνια Μας Κυβερνάει Κάποιος Ράϊχενμπαχ. (Δεν Είναι Ανέκδοτο)!!

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΛΛΗΘΕΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩΛΑΒΗΣΑΝ & ΠΟΛΕΜΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ

  2. ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ»
    1. Η στρατηγική της παραπλάνησης:
    2. Προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο του κοινού, αφ’ ενός το διατηρούν ασυντόνιστο και με άγνοια των βασικών αρχών του συστήματος και αφ’ ετέρου, συγχυσμένο αποδιοργανωμένο και διασπασμένο με ζητήματα που δεν έχουν πραγματική σημασία.
    3. Αυτόεπιτυγχάνεται ωςεξής:
    α)παρέχοντας χαμηλού επιπέδου δημόσια παιδεία και κρατώντας μόνο για την ελίτ την υψηλή γνώση,

    β) Κατευθύνοντας τα αισθήματά τους , αυξάνοντας τη μαλθακότητά τους (πνευματική και φυσική) μέσα από συνεχή βομβαρδισμό από… φθηνό σεξ, βία και τρομοκρατία μέσω των ΜΜΕ,

    γ)Ξαναγράφοντας την ιστορία και τους νόμους και υποβάλλοντας τους πολίτες σε αποκλίνουσα συμπεριφορά, ώστε να μπορούν να μεταστρέψουν τη σκέψη τους από τις πραγματικές τους ανάγκες σε μη απαραίτητες προτεραιότητες.

    Ο γενικός κανόνας είναι ότι υπάρχει κέρδος από τη σύγχυση: όσο περισσότερη σύγχυση τόσο μεγαλύτερο το κέρδος.
    Άρα η καλλίτερη μέθοδος είναι να δημιουργούνται προβλήματα και μετά να προσφέρονται έτοιμες λύσεις γι’ αυτά. –

    Μεθόδευση της Παραπλάνησης :
    ΜΜΕ: Απομακρύνουν την προσοχή του ενήλικου κοινού από τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα και τη στρέφουν σε ανούσια ριάλιτυ.
    ΣΧΟΛΕΙΑ:
    ∆ιατηρούν αστοιχείωτα τα νεαρά παιδιά σε τομείς όπως τα μαθηματικά, τα οικονομικά, το δίκαιο, τη φιλοσοφία, την ιστορία.
    ∆ΙΑΣΚΕ∆ΑΣΗ:
    Κρατούν σε χαμηλό επίπεδο την ψυχαγωγία του κοινού και τον πολιτισμό.
    ΕΡΓΑΣΙΑ:
    Εφαρμόζεται η τακτική να είναι συνεχώς απασχολημένο το κοινό ώστε να μην μένει χρόνος για να σκεφθεί.
    Κατά τον ΆλντουςΧάξλεϋ, οκόσμος αυτός θα είναι «μια δικτατορία χωρίς δάκρυα» όπου οι μάζες θα «λατρεύουν τη δουλεία τους»

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ….https://www.imdleo.gr/diaf/2013/02/koinwniki_mexaniki.pdf

Comments are closed.