Γαλλία: Τέλος στο «μητέρα» και «πατέρας» – Τα παιδιά θα έχουν «γονέα 1» και «γονέα 2»

Ώστε να μην αισθάνονται διακρίσεις τα παιδιά με γονείς ίδιου φύλου
Μια αλλαγή που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση
Μακρόν στη Γαλλία. Αντί για «όνομα μητρός» και «όνομα πατρός» στα επίσημα σχολικά έγγραφα, θα αναγράφεται πλέον «γονέας 1» και «γονέας 2».

Οι υποστηρικτές της αλλαγής αυτής δηλώνουν ότι έτσι θα περιοριστούν οι διακρίσεις εις βάρος ομοφυλόφιλων γονέων. Οι πολέμιοι της κίνησης κατηγορούν την κυβέρνηση Μακρόν πως αποδυναμώνει την γονεϊκότητα με πολύ άσχημο τρόπο, την ώρα που πιθανώς οδηγεί σε νέες διακρίσεις σχετικά με το ποιος είναι ο «γονέας 1» και ποιος ο «2».

Η υπουργός Βαλερί Πετί που εισήγαγε την τροπολογία ανέφερε ότι «είναι αναχρονιστική η διάκριση της οικογένειας» με βάση το φύλο των γονέων τους.Το σχετικό διάταγμα αναφέρει ότι «Για την αποφυγή διακρίσεων, οι σχολικές εγγραφές, οι σχολικοί κατάλογοι, οι γονικές εξουσιοδοτήσεις και κάθε άλλο επίσημο έγγραφο που αφορά στα παιδιά, θα περιλαμβάνει αποκλειστικά τις λέξεις Γονέας 1 και Γονέας 2».

Αντίθετα, ο συντηρητικός βουλευτής Ξαβιέ Μπρετόν δήλωσε: «Όταν ακούω να λένε ότι αυτό είναι ένα αναχρονιστικό μοντέλο οικογένειας, τους θυμίζω πως σήμερα στην κοινωνία μας, με όλες τις αλλαγές στους γάμους που έχουμε ενσωματώσει, γύρω στο 95% των ζευγαριών είναι άντρας με γυναίκα».

Αντιρρήσεις εξέφρασε όμως και η μεγαλύτερη ένωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων γονέων της Γαλλίας: «Θα δημιουργήσει γονεϊκή “ιεραρχία”. Ποιος θα είναι ο “γονέας 1” και ποιος ο “2”;», δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντρ Ουρβίτς που ζήτησε πιο συγκεκριμένες τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να υπάρχει «πατέρας, μητέρα ή νομικός εκπρόσωπος».

loading...

3 thoughts on “Γαλλία: Τέλος στο «μητέρα» και «πατέρας» – Τα παιδιά θα έχουν «γονέα 1» και «γονέα 2»

  1. Φτούουουου! στο Μακρόν καί σε όλους τους γάλλους που τον ψήφισαν!……….

  2. Γι αυτό είναι Πουστρόν, στη ψυχή. Ότι γίνεται Ευρώπη θεωρείται "πρόοδος". Μήπως να φύγουμε από την Ευρώπη, να σωθούμε;

  3. Δεν θα μπορούσε να ήταν "Λούγκρα 1" και "Λούγκρα 2" γ΄αυτούς που θα το ήθελαν; Αλλά έτσι είναι, οι λίγοι επιβάλλονται στους πολλούς χάριν "Δημοκρατίας". Πρώτα οι πούστηδες και οι ανωμαλάρες και μετά οι υπόλοιποι…! Για να μην είμαστε "ρατσιστές" λένε!

Comments are closed.