Πολικό ψύχος από τη Ρωσία θα «παραλύσει» τη χώρα – Xιονοπτώσεις & στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε που και πότε θα «χτυπήσει»

Tα «δόντια» του θα δείξει τις επόμενες ημέρες ο καιρός, καθώς σύμφωνα με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία από τα καιρικά μοντέλα αναμένεται νέα ραγδαία επιδείνωση από τις 23 Φεβρουαρίου.

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας αυτής ψυχρής εισβολής που καταφθάνει στην Ελλάδα θα είναι η κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας, καθώς και οι χιονοπτώσεις.

Η νέα ψυχρή εισβολή θα έχει ακόμα πιο έντονα χαρακτηριστικά από αυτή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο (16/02), καθώς οι αέριες μάζες που κατεβαίνουν από τη Ρωσία είναι ακόμα πιο ψυχρές.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σημερινά στοιχεία θα προκληθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα σήμερα δείχνουν τα καιρικά μοντέλα θα χιονίσει ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση από τη Δευτέρα με λιακάδες σχεδόν στο σύνολο τη χώρας μέχρι και την Παρασκευή, οπότε και θα αρχίσει να επιδεινώνεται λόγω της έναρξης της νέας ψυχρής εισβολής.

Και το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι το διήμερο της κορύφωσης της κακοκαιρίας με την πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με τους χάρτες, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της καθόδου των πολικών αερίων μαζών μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου.

.


Ο καιρός τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -3 έως 11, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 15, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νότια ηπειρωτικά από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17, και στην Κρήτη από 10 έως 14.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

loading...

2 thoughts on “Πολικό ψύχος από τη Ρωσία θα «παραλύσει» τη χώρα – Xιονοπτώσεις & στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε που και πότε θα «χτυπήσει»

  1. Άμα δεν το είπε ο Σάκης δεν ισχύει τίποτε …

  2. Θα ριξει τοσο χιονι που θα σκεπασει το κτηριο της Βουλης…μαστουριααααααα
    ξυπνειστε ρεεεεεεε δωσε κι'αλλα μνημονια στο λαο που δεν εχει κουκουτσι
    μυαλο…!!!

Comments are closed.