New York Times: Ελλάδα η χώρα της θλίψης – «Οι Ελληνες αυτοκτονούν και πέφτουν σε κατάθλιψη λόγω Μνημονίων»

Aρθρο-καταπέλτης από τους New York Times για την “Ελλάδα την χώρα της θλίψης”. Η εφημερίδα αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που σημειώνονται στην χώρα μας από το 2015, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας.

Η εφημερίδα έχει πάρει συνεντεύξεις από εργαζόμενους στον τομέα της δημόσιας υγείας σημειώνοντας τα δεκάδες προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν.

Το άρθρο των ΝΥΤ αναφέρει:

«Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονίας αυξήθηκαν ανησυχητικά κατά τη διάρκεια της κρίσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα υγείας και μελέτες, καθώς οι πιστωτές της χώρας επέβαλαν αυστηρά μέτρα λιτότητας που μείωσαν τους μισθούς, αύξησαν τους φόρους και υπονόμευσαν την ικανότητα των υπηρεσιών υγείας να ανταποκριθούν σε μια κρίση μέσα στην κρίση».

Το άρθρο αναφέρεται στην ανησυχητική αύξηση των αυτοκτονιών που σημειώνεται από το 2015, ενώ στη συνέχεια σημειώνει:

«Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ίδρυσε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ψυχική υγεία τον Νοέμβριο για να προετοιμάσει εκστρατείες ευαισθητοποίησης καθώς και σχέδια για την εκπαίδευση των γενικών ιατρών για την καλύτερη ανίχνευση της κατάθλιψης και άλλων θεμάτων ψυχικής υγείας. Εν τω μεταξύ, οι αγώνες του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι εμφανείς.

Στον Ευαγγελισμό, ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά νοσοκομεία της πρωτεύουσας, δεκάδες ασθενείς αντιμετωπίζονται στους διαδρόμους του ψυχιατρικού τμήματος κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους τον Απρίλιο «μια απαράδεκτη κατάσταση», ανέφερε η επιτροπή κατά των βασανισμών του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Ιούνιο.

Το καλοκαίρι, η ένωση υπαλλήλων του νοσοκομείου παραπονέθηκε σε έναν εισαγγελέα ότι η κλινική φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό ασθενών από τη μέγιστη χωρητικότητα, με πτυσσόμενα κρεβάτια σε διάδρομους και στα ιατρεία».

loading...

7 thoughts on “New York Times: Ελλάδα η χώρα της θλίψης – «Οι Ελληνες αυτοκτονούν και πέφτουν σε κατάθλιψη λόγω Μνημονίων»

  1. Δεν ενδιαφέρεται κανείς !!!!Ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολιτευση !!! Κάνεις !!! Ντρέπομαι για τον λαό μας !!!

  2. Για την φώτο να πω που την βλέπω και την έχω δει και στη πραγματικότητα στην Αθήνα. Είναι κάποιος που προσεύχεται προς τα κάτω. Μάλλον περιμένει να έρθουν οι κάτω, πάνω (αρχαίοι θεοί, με μικρό θ)για να σπάσει η ρουτίνα τους και να δουν "τι εστί βερίκοκο". Κάνω λάθος; Δεν θα προσευχόμουν προς τα κάτω, δεν θα με συνέφερε ως άνθρωπο.

  3. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΛΕΝΗ Η ΠΑΤΡΙΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ mad dog
    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΨΕΥΤΟΠΑΤΕΡΑΚΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  4. Πρέπει να το γραψουν οι ξένοι για να μάθουμε; Θυμάστε ποσοι αυτοκτονούσαν κάθε μέρα από το 2009 και μετά; Υπήρχε και ιστοσελίδα που μετρούσε. Ύστερα τα κατάργησε όλα αυτά ο Σαμαράς για "να μην καταβάλλεται το φρόνημα των Ελλήνων" υποτίθεται. Και όμως αυτοί όλοι είναι εκεί και συνεχίζουν την ληστεία. Και ο κοσμακης συνεχίζει να τους ανέχεται. Και καποιοι να αυτοκτονούν.

  5. ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΥΛΩΝΑΝ…

    ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ…

    ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΟΛΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ ΚΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ…

  6. ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΤΟ 2019 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ,50.000 ΘΥΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ….

  7. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

    ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΟΥΝΑΔΕΣ
    ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΣ…

    ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ
    https://www.youtube.com/watch?v=RVNPrKFOECI

Comments are closed.