ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Πώς να διαβάζετε την τύχη σας στα κατακάθια του καφέ

Μια παλιά Αθηναία αποκαλύπτει ό,τι δεν σας εκμυστηρεύτηκε ποτέ η γιαγιά σας!

«Δεν ξέρω αν επεσκέφθητε ποτέ καμμιά πολύπειρον χαρτού ή καμμιά ξεσκολισμένη μάντισσα για να σας πη το μέλλον σας και να ξεδιαλύνη μέσα στα μαύρα κατακάθια του καφέ σας τον σκοτεινόν ορίζοντα των ευνοϊκών ή δυσμενών περιστάσεων, που θα απαντήσετε εις την ζωήν σας.
Οπωσδήποτε, δια να σας απαλλάξω από τον κόπον μιας ενοχλητικής διατυπώσεως, που, εκτός των άλλων μπορούσε να εκθέση και την αξιοπρεπείαν σας, θα αναλάβω να σας διδάξω έναν ασφαλή τρόπον δια να… προλέγετε αλανθάστως το μέλλον, το δικό σας ή των άλλων.
Μέσα εις ένα παλαιόν βιβλίον, εύρον τας περιέργους λεπτομερείας και την μαντικήν διαδικασίαν, την οποίαν θα σας περιγράψω!

Ο κόμπος είναι να εξηγήσωμεν το πλήθος των σχεδίων και σχημάτων, των ελικοειδών γραμμών, των καμπυλοτήτων και των ανωμάλων κυμάνσεων. Ακούστε λοιπόν:
Όταν ο αριθμός των στρογγυλών σχημάτων που, κατά το μάλλον και ήττον, αποτελούν κύκλους τελείους, επικρατεί μέσα εις τα άλλα σχέδια, αυτό σημαίνει ότι γρήγορα θα πάρετε χρήματα. Εάν, πάλιν, τα κυκλοτερή σχήματα είναι ολιγάριθμα, θα αντιμετωπίσετε μερικάς δυσχερείας εις της δουλειές σας.

Τα τετράγωνα σχήματα φανερώνουν θλίψεις και στενοχώριες, τόσες περισσότερες όσα πολυαριθμότερα είναι τα τετράγωνα. Τουναντίον, σχήματα ωοιδή και εις μεγάλον αριθμόν, προοιωνίζουν ευτυχή έκβασιν των εκκρεμών υποθέσεων.

Πολλαί και εξέχουσαι γραμμαί, μεγάλαι ή μικραί, προμηνύουν ευτυχισμένον γήρας. Εάν αι γραμμαί είναι ολίγαι, προαγγέλλουν σχετικήν ευπορίαν ή μετρίαν τύχην.
Αι κυματοειδείς και ελικοειδείς γραμμαί, σημαίνουν επιτυχίας μαζύ με αναποδιές, εάν δε τελειώνουν μαλακά, μεγάλην ευτυχίαν, ύστερα όμως από μερικές πίκρες…
… Τρεις σταυροί προμηνύουν τιμάς. Εάν δε ευρίσκεται μεγάλος αριθμός απ’ αυτούς, αυτό σημαίνει ότι στα γεράματά του θα γίνη κανείς ευσεβής και θα ακολουθήση αυστηρώς τας εντολάς της θρησκείας του, αφού την παρημέλησε κατά την νεότητά του.
Ένα τρίγωνο υπόσχεται κάποιο τιμητικόν αξίωμα. Τρία τρίγωνα εις μικράν το ένα από το άλλο απόστασιν, είναι ασφαλές σημείον μεγάλης τύχης. Γενικώς, το τρίγωνον είναι καλό σημάδι, αφού εις μικρόν αριθμόν σημαίνει τιμάς και εις μεγάλον, χρήματα.
Γωνία σχηματιζομένη από μίαν μικράν γραμμήν συναντωμένην με μίαν μεγάλην, αποτελεί ένδειξιν θλιβερού θανάτου.

Ένα σχήμα με μορφήν «Η», αγγέλλει διώξεις και φυλάκισιν.
Κύκλος πολύμορφος, δηλαδή σχηματιζόμενος από συγκεκομμένες και συμπλεγμένες γωνίες, προαγγέλλει γάμον.
Ένα τετράγωνο επίμηκες και ευδιάκριτον, φανερώνει διχόνοιες εις το ανδρόγυνο. Εάν το τετράγωνον περιστοιχίζεται από κανονικούς, οπωσδήποτε, σταυρούς, η σύζυγος θα είναι άπιστος. Εάν οι σταυροί είναι πάρα πολλοί, η απιστία θα προέρχεται εκ μέρους του συζύγου.
Εάν μέσα εις τα σχήματα του φλυτζανιού διακρίνετε ένα πλατύ και αραιό αυλάκι, δρόμο μεγάλο έχετε να κάνετε.

Εάν μέσα σε ένα στρογγυλό σχήμα υπάρχουν τέσσερα στίγματα, να περιμένετε παιδί οι παντρεμένοι. Δύο σημάδια, δύο παιδιά και ούτω καθεξής. Εάν το σχήμα αυτό αποτελεί τέλειον κύκλον, το παιδί θα είναι αγόρι, εάν όχι, κορίτσι. Τα ίδια σχήματα συνοδευόμενα από μίαν καμπύλην και κυματοειδή γραμμήν, φανερώνουν παιδί με εξυπνάδα και αντίληψιν.
Εάν η κυματοειδής αυτή καμπύλη σχηματίζει δεύτερον κύκλον γύρω από τον πρώτον, αυτό είναι σημάδι ενός εξαιρετικού ανθρώπου, μιας μεγαλοφυίας.
Το διάγραμμα ενός σπιτιού κοντά εις ένα κύκλον, είναι ασφαλές προγνωστικόν κληρονομιάς.
Εάν βρήτε το σχήμα ενός στέμματος, μεγάλη επιτυχία σας περιμένει εις την κοινωνίαν. Σχέδια που μοιάζουν με αδράχτι, προαγγέλουν ερωτικάς επιτυχίας. Εάν απαντήσετε κυκλοτερή σχήματα, το ένα κοντά στο άλλο σαν χάνδρες κομπολογιού, προσκόμματα θα παρεμβληθούν εις τους έρωτές σας. Και τα εμπόδια αυτά, δεν θα τα υπερπηδήσετε εάν, στο τέλος του κομπολογιού, δεν σχηματίζεται ένα τρίγωνον.
Πολλές φορές βλέπει κανείς σχήματα που παριστάνουν ψάρια. Αυτό υπόσχεται συχνάς προσκλήσεις… εις γεύματα. Ένα ζώον, πάλιν τετράποδον, προμηνύει δυστυχίαν, αθλιότητα ή συμφορές.

Η μορφή ενός πουλιού προαγγέλει ανέλπιστον ευτύχημα… Το σχήμα ντουφεκιού, φανερώνει μπερδεψοδουλειές…
Εάν δήτε ένα μπουκέτο, αποτελούμενον από τέσσερα ή περισσότερα άνθη, τρίψτε τα χέρια σας εκ χαράς. Είναι ο ευτυχέστερος οιωνός. Εάν, μάλιστα, συνοδεύεται και από κανένα τρίγωνο, να είσθε βέβαιος ότι θα γίνετε ο ευδαιμονέστερος των θνητών».

(«Ο Θεατής», Δεκέμβριος 1928)
Θωμάς Σιταράς (Αθηναιογράφος)
paliaathina.com

loading...