Έμεινα Παυλόπουλος

Την ώρα που οι πολίτες παρακολουθούν τον εξευτελισμό του Κοινοβουλίου με κομματικές μεθοδεύσεις, που δεν έχουν καμιά σχέση με την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της χώρας, ο πρωθυπουργός «πουλάει» τον Πρ. Παυλόπουλο ως δεξιό, πετυχημένο πρόεδρο, νομίζοντας ότι έτσι θα στριμώξει τη δεξιά και θα στεφανωθεί ως υπερκομματικός! Αγνοώντας ότι οι πολίτες θεωρούν στην πλειοψηφία τους τον κ Παυλόπουλο ως τον πιο ακατάλληλο πρόεδρο που είχε η χώρα.

Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο κ Τσίπρας «πουλάει» έναν πρόεδρο που δεν τον επέλεξε καν ο ίδιος! Την κρίσιμη περίοδο, που ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλης αποφάσισαν να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, χρησιμοποιώντας γι αυτό την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, δεν είχαν υποψήφιο να προτείνουν. Για την ακρίβεια, δεν είχαν σοβαρό υποψήφιο να προτείνουν. Τέτοιον που θα συγκέντρωνε την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή.

Η χείρα βοηθείας ήρθε από το εσωτερικό της ίδιας της ΝΔ, που επρόκειτο να ανατραπεί! Και για την ακρίβεια, από τον πρώην πρωθυπουργό Κ Καραμανλή. Ο οποίος, διαβλέποντας την ήττα του κόμματός του στις εκλογές και φοβούμενος- σύμφωνα με συνεργάτες του- ότι η χώρα θα σκάσει στα βράχια σε χέρια εντελώς άπειρων και ακραίων, προώθησε στον κ Τσίπρα τον κ Παυλόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Λες και ο κ Παυλόπουλος θα απέτρεπε αυτά που έγιναν!

Άλλοι πάλι λένε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός βρήκε μια χρυσή ευκαιρία να κινεί πολιτικά νήματα από το παρασκήνιο, χωρίς να διακινδυνεύει την προσωπική του εμπλοκή. Για όσους ξέρουν το χαρακτήρα του είναι γνωστή η απέχθειά του σε κάθε είδους τριβές και συγκρούσεις.

Ό,τι και να έγινε από τα δύο, ο κ Παυλόπουλος εκλέχτηκε. Και δεν απέτρεψε τίποτε από όσα συσσώρευσε στη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο 6μηνο του 2015. Ούτε καν την απόφαση για το δημοψήφισμα. Και ήταν ο Καραμανλής, που παρενέβη στον Τσίπρα για να μην πάει στη δραχμή και σε τελική σύγκρουση με τους Ευρωπαίους.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα έχουμε συνηθίσει την παρουσία του κ Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας. Αλλά, τότε η αναγγελία της υποψηφιότητάς του προκάλεσε από γέλια μέχρι κλάματα. Δεδομένου ότι μέχρι τότε ο σημερινός πρόεδρος ήταν φημισμένος για πέντε κυρίως πράγματα:

1. Για τις πάνω από 250.000 ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δημόσιο ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, με τις οποίες γονατίστηκε ο ήδη γονατισμένος κρατικός προϋπολογισμός.
2. Για τον τρόπο που παρέδωσε την Αθήνα στη λεηλασία και το χάος ως υπουργός Εσωτερικών τον Δεκέμβριο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.
3. Για τις αθρόες επαγγελματικές νομικές συμβουλές και εκθέσεις, που παρείχε σε όλη τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, ακόμα και εναντίον του κράτους που υπηρετούσε.
4. Για την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε τον Κασιδιάρη να χαστουκίζει τη Λιάνα Κανέλλη, σε ζωντανή πανελλαδική τηλεοπτική μετάδοση. Από την οποία έμεινε έκτοτε η φράση «έμεινα Παυλόπουλος».
5. Για την ακατάσχετη πολυλογία του.

Από τη στιγμή που ανέλαβε το αξίωμα, τα πράγματα δεν εξελίχτηκαν πολύ διαφορετικά.

Το καλοκαίρι του 2015 επέτρεψε στην κυβέρνηση να κάνει δημοψήφισμα για καθαρά οικονομικό λόγο (τη συμφωνία κυβέρνησης- δανειαστών) πράγμα που απαγορεύει ρητά το Σύνταγμα.

Λίγο αργότερα, δεν ενημέρωσε επισήμως, όπως είχε υποχρέωση, την πρόεδρο της Βουλής κ Κωνσταντοπούλου για τις εκλογές, ώστε η πρόεδρος της Βουλής να τον ενημερώσει επισήμως για τη δύναμη των κομμάτων, όπως απαιτεί η ιεραρχία των θεσμών.

Στη συνέχεια, ανέχτηκε χωρίς καμιά έστω και ρηματική παρέμβαση, όλες τις αντισυνταγματικές παρεκτροπές της κυβέρνησης, πράγμα που αποδεικνύεται από τη συνεχιζόμενη, με επιμονή, τακτική του κ Τσίπρα να αγνοεί τον Ανώτατο νόμο.

Η συνεσταλμένη και αποστασιοποιημένη στάση του απέναντι στον Έρντοαν, όταν ο Τούρκος πρόεδρος ήρθε στην Αθήνα, θα μείνουν στη μνήμη των Ελλήνων πολιτών, που είδαν τον Πρόεδρό τους να στριμώχνεται στη γωνία του καναπέ σαν υποτελής του σουλτάνου. Ο οποίος είχε κατατρυπήσει το Αιγαίο στις παραβιάσεις, απειλούσε για τους 8 Τούρκους αεροπόρους και αμφισβητούσε τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αποδείχτηκε το δεξί χέρι του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 χρόνια με τη στάση του, με αποκορύφωμα το Μακεδονικό ζήτημα. Εάν ήταν δεξιός, όπως τον «πουλάει» τώρα ο κ Τσίπρας και πατριώτης όπως πουλάει ο ίδιος τον εαυτό του, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του και για να δώσει ένα παράδειγμα αγώνα και αντίστασης στους ακέφαλους πολίτες.

Τελικώς, ο κ Παυλόπουλος είναι πραγματικά χρήσιμος για ένα κυρίως πράγμα. Γιατί με την παρουσία του θυμίζει στο λαό πόσο υπερήφανα και αξιοπρεπώς τον εκπροσωπούσε ένας άλλος Πρόεδρος. Ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Γ. Παπαδόπουλος – ΤετράδηςLiberal

loading...