Μαξίμου και κλήρος διασταυρώνουν τα ξίφη τους- Τι ετοιμάζεται

ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Εκκλησία και κυβέρνηση στα κάρβουνα…

Οι άκαρπες διαβουλεύσεις για το μισθολογικό του κλήρου αναμένεται να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες εξελίξεις που θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις κακές σχέσεις των δυο πλευρών. Η ΔΙΣ αλλά κι η Ιεραρχία θα επιμείνει στη γραμμή της για το μισθολογικό ενώ η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους μετά τις καταγγελίες περί εκβιασμών από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γαβρόγλου.
Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει το χάσμα που η ίδια με την στάση δημιούργησε έναντι της Εκκλησίας χωρίς όμως να αλλάξει η απόφαση της για το καθεστώς του μισθολογικού του κλήρου!

Οι προκλητικές τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών και κυρίως η επιμονή για έξοδο των Ιερέων από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα και έχουν οδηγήσει τις δυο πλευρές σε αδιέξοδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει να πέσουν οι τόνοι και να μην υπάρξει συνέχεια σε δημόσιες αντεγκλήσεις.

Φαίνεται, πως το Μαξίμου θα περιμένει τις επόμενες κινήσεις της Εκκλησίας, μέχρι τα μέσα Μαρτίου, που θα γίνει η ΔΙΣ , οπότε και η συνταγματική αναθεώρηση θα συζητηθεί εκ νέου στη Βουλή με βάση τα νέα δεδομένα με την κυβέρνηση όμως να επιμένει ότι οι κληρικοί πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο καθώς στις 10.000 θέσεις τους θα πραγματοποιηθούν νέες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναμένεται να αποκαλύψει εξ ολοκλήρου τις προθέσεις της στην προσεχή Διαρκή Ιερά Σύνοδο και στην Ιεραρχία που θα συγκληθεί από τις 7 έως στις 9 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, όμως, το Μαξίμου θέλει να δείχνει ότι ακούει και τις έντονες αντιδράσεις από το Φανάρι και την Εκκλησία της Κρήτης που έχουν σηκώσει… μαύρα πανιά για τα όσα είχαν ανακοινωθεί για τις αλλαγές στον κλήρο!

loading...