Κατρούγκαλος: Ιδιαίτερα επιτυχής η επίσκεψη στην Τουρκία – Υπάρχει διάθεση αποκλιμάκωσης

“Ο σκοπός μας ήταν να αποκλιμακωθεί η ένταση και να αρχίσουμε να μιλάμε σοβαρά και προγραμματισμένα. Και είδαμε ότι υπάρχει πράγματι αυτή η διάθεση εκ μέρους του προέδρου
Ερντογάν, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα θα σας πω, η τετ α τετ συνάντηση που ήταν να κρατήσει μία ώρα, κράτησε 2,5 και χθες και προχθές ήταν οι δύο μοναδικές ημέρες που εγώ θυμάμαι που δεν είχαμε παραβιάσεις στο Αιγαίο. Φαίνεται επομένως να παίρνουν στα σοβαρά την πρόθεση τη δική μας να αρχίσουμε να συζητάμε. Δεν συζητήθηκαν πράγματα στην ουσία, συζητήθηκε ο προγραμματισμός της συζήτησης και το πρώτο βήμα θα είναι να συναντηθούν οι υπουργοί Άμυνας για να δουν πως θα προχωρήσουμε στην εφαρμογή ήδη ληφθέντων μέτρων εμπιστοσύνης για την αποκλιμάκωση της έντασης, σε ίδιο χρόνο θα γίνει συνάντηση σε επίπεδο Γ.Γ. δικού μας και υφυπουργού Εξωτερικών δικού τους για την καταγραφή των ζητημάτων και τον συστηματικό προγραμματισμό στη δική μας ύλη την διπλωματική. Θα ακολουθήσει συνάντηση υπουργών Εξωτερικών με θέματα πάλι τα ίδια με έμφαση στα θέματα ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας και μια διερεύνηση για το που στέκεται αυτή τη στιγμή η τουρκική πλευρά στο θέμα το κρίσιμο για εμάς το κυπριακό, της ασφάλειας και των εγγυήσεων” πρόσθεσε.

“Θέλουμε μια λύση που θα επανενώσει το νησί της Κύπρου, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυήσεις, αυτό θέλουμε εμείς. Ούτως ή άλλως έχει ξεκινήσει σχετική πρωτοβουλία από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών. Το σημαντικό για εμάς είναι να μείνει στις ίδιες ράγες που έχει τροχοδρομηθεί το θέμα σε ότι αφορά την ασφάλεια, τις εγγυήσεις και την αποχώρηση των στρατευμάτων κατοχής που είναι η πάγια μας θέση” τόνισε.

“Δεν συσχέτισε σε κανένα σημείο ο Πρωθυπουργός μας με δικές μας υποχρεώσεις την ενδεχόμενη επαναλειτουργία της Χάλκης, απλά επεσήμανε την ιστορική σημασία που θα είχε και τα οφέλη που και οι δύο πλευρές μπορεί να έχουν από κάτι τέτοιο” σχολίασε.

“Μετά την κύρωση εκ μέρους μας του πρωτοκόλλου θα στείλουμε ρηματική διακοίνωση στην άλλη πλευρά και αυτό θέτει σε εφαρμογή τη Συμφωνία. Αμέσως, με το που θα πάρουν την διακοίνωση είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν τον ΟΗΕ κι όλα τα κράτη που τους αναγνώριζαν έως τώρα ως Μακεδονία, να τους ανακοινώσουν το νέο συνταγματικό τους όνομα και να ζητήσει να την αποκαλούν πια με αυτό” ανέφερε σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

loading...

3 thoughts on “Κατρούγκαλος: Ιδιαίτερα επιτυχής η επίσκεψη στην Τουρκία – Υπάρχει διάθεση αποκλιμάκωσης

  1. τα μυαλα σου και μια λιρα (τουρκικη) ενθνομηδενιστη κουμμουνιστη απο τα δεκαπεντε σου και του νταβατζη ο κοπανος

  2. AYTOΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΕΙΕΣ ΛΕΕΙ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΑΑΜ…..ΣΟΥ ΗΛΙΘΙΕ ΜΑΛΑΚ….ΝΤΡΟΥΓΚΑΛΕ

  3. ΧΑΧΑΧΑ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ.Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΕΣΤΗΚΕ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ,ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝΕ?ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΓΚΕΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ?

Comments are closed.