Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι «φίλοι» εξωθεσμικοί παράγοντες

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, συγγραφέα
Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2019

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι εξωθεσμικοί παράγοντες – και όχι μόνο ο διεθνής παράγων- (ο εχθρός είναι και εντός των τειχών) αλλάζουν πάρ’ αυτά τους κρατούντες, αμέσως μετά από μια εθνική καταστροφή, όπως έγινε με την χούντα και την καταστροφή της Κύπρου. Θα περίμενε κανείς μετά την εθνοπροδοτική συμφωνία των Πρεσπών, να αλλάξουν την κυβέρνηση πιθανόν με άλλα ανδρείκελα.

Αμέσως ο ξένος παράγοντας έδιωξε τους δικτάτορες της επταετίας 1967-74 και προώθησε τους πρεσβύτερους Καραμανλή, Παπανδρέου και τους επιγόνους, για να ξεχάσουμε την εθνική καταστροφή της Κύπρου. Και όχι μόνο αυτό, αλλά να γιορτάζουμε στα αποκαΐδια της καταστροφής της Κύπρου υποκριτικά την «αποκατάσταση της δημοκρατίας». Αυτός ήταν ο κανόνας. Τώρα μετά την εθνικά απαράδεκτη και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, παραμένουν στην εξουσία. Αυτό εμένα προσωπικά με ανησυχεί τα μέγιστα, γιατί δεν ισχύει ο κανόνας της αλλαγής, που ανέφερα προηγουμένως. Διατηρούν Αμερικανοί και Γερμανοί και οι λοιποί “άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας” τον Τσίπρα και την εθνοαποδομητική παρέα του στην κυβέρνηση, φυσικά μαζί με τα άλλα ρετάλια της πολιτικής.

Αυτό σημαίνει για μένα ότι πολύ πιθανόν ετοιμάζουν με την κυβέρνηση του Τσίπρα και άλλη εθνική καταστροφή. Θα είναι η Κύπρος η επόμενη φάση, θα είναι κάτι άλλο, δεν μου είναι γνωστό. Εκείνο που θεωρώ σίγουρο είναι ότι όσο ακόμη οι εξωγενείς παράγοντες τους κρατάνε καρφωμένους στην καρέκλα της εξουσίας, θα θέλουν να λύσουν με την κυβέρνηση αυτή και άλλα εθνικά θέματα σε βάρος μας. Είναι σίγουρο ότι επιδιώκεται η κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάννης, που μας κατοχύρωσε την Ήπειρο, την Μακεδονία (Νότιο μέρος της συμφωνίας, ούτε καν Νότια Μακεδονία), την Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο Τσίπρας θα πάει στην Τουρκία. Άραγε αυτή η επίσκεψη θα συνοδεύεται με μια επόμενη εθνική καταστροφή, που θα έχει σχέση με τα νησιά ή την Κύπρο; Με την συμφωνία για Δικοινοτική –Διζωνική Ομοσπονδία, που σημαίνει αντικειμενικά δύο ξεχωριστά κράτη; Πολύ πιθανόν.

Τώρα που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για εθνικές καταστροφές, πιθανόν ο εθνομηδενιστικός άνεμος να φυσήξει πάλι ακάθεκτος. Μετά απ’ όλα αυτά θα τους αντικαταστήσουν με άλλη κυβέρνηση, γνωστού και μη εξαιρετέου κόμματος, που θα νίπτει τας χείρας του, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, για να συνεχίσει στο ίδιο περίπου μοτίβο.

Στο τέλος θα μείνει για την πατρίδα μας η Ελλάδα της Μελούνας στην καλύτερη περίπτωση. Μπορεί όμως να φτάσουμε και στα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους, με μόνο απομείναν κομμάτι την Πελοπόννησο, που προς το παρόν δεν την διεκδικεί κανείς. Ποιος ξέρει τι επιφυλάσσει το μέλλον, που είναι ορατό και όχι αόρατον, σύμφωνα με τις αποχρώσες ενδείξεις, αν δεν ξεσηκωθεί ο ελληνικός λαός να επιβάλει την δική του θέληση, για να σώσει από τους εθνοπροδοτικούς εφιάλτες ό,τι μπορεί να περισωθεί, αναγκάζοντας επιτακτικά εσωθεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες να προσαρμοστούν στην θέληση του!

loading...