Απειλεί ο Τσελίκ την Ελλάδα και την Κύπρο: «Μην κάνετε το λάθος, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο»

«Θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο στην Ελλάδα και τη «νότια Κύπρο» που προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της «ΤΔΒΚ» και της Τουρκίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του
κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, απαντώντας στο βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε κατηγορήσει πριν από λίγες ημέρες την τουρκική κυβέρνηση για την πολιτική της στην ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, στις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε συγκεκριμένα ότι «την ώρα που εμείς λέμε στην Ελλάδα και τη διοίκηση της «νοτίου Κύπρου», οι οποίες προσπαθούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα της «ΤΔΒΚ» και της Τουρκίας ‘προσέξτε μην το κάνετε, προσέξτε μην κάνετε το λάθος βήμα, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο, θα προστατεύσουμε μέχρι τέλος τα συμφέροντα της «ΤΔΒΚ» και της Τουρκίας’, πριν ακόμη έρθει απάντηση από την ε/κ και την ελληνική πλευρά, βγαίνει ένας βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και λέει ‘τί κάνουμε εμείς εκεί; δεν έχει φυσικό αέριο εκεί’.

Εσύ έπρεπε να το πεις αυτό; Είναι δική σου δουλειά να το πεις αυτό; Σε αυτή τη νοοτροπία χρειάζεται μια απάντηση. Αντί να προστατεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας, αντί να προστατεύουμε τα συμφέροντα της «ΤΔΒΚ», πρέπει να δίνουμε απαντήσεις σε νοοτροπίες που κινούνται ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Τσαβούσογλου:Προασπίζουμε τα δικαιώματά μας σε Μεσόγειο και Αιγαίo

Τα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας παρουσίασε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τονίζει ότι θα υπερασπιστούν τον πλούτο του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σε προεκλογική ομιλία στην Αλάνια, είπε ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη έχουν εξομαλυνθεί, ενώ χάρη στην Τουρκία υπάρχει αυτή τη στιγμή ειρήνη και σταθερότητα στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

«Αλλά δεν υποχωρούμε ούτε κι εμείς από τη σωστή στάση μας. Τους μαθαίνουμε ότι πρέπει να μας σέβονται. Τους εξηγούμε ότι πρέπει να είναι φιλικοί μαζί μας. Άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς την Τουρκία. Χωρίς μια ισχυρή Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα ούτε στην Ευρώπη, δεν μπορεί να γίνει ένας διεθνής παράγοντας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Ιδού όλοι, είτε τους αρέσει είτε όχι, παραδέχονται αυτά που έκανε η Τουρκία στη Συρία. Εμείς καταβάλλουμε προσπάθειες για μια πολιτική λύση προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος. Η ανοικοδόμηση του Ιράκ είναι για εμάς πολύ σημαντική. Στα Βαλκάνια και τον Καύκασο εργαζόμαστε για την σταθερότητα. Ενώ στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, προσπαθούμε να κάνουμε αυτήν την περιοχή μια περιοχή ειρήνης», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

loading...

1 thought on “Απειλεί ο Τσελίκ την Ελλάδα και την Κύπρο: «Μην κάνετε το λάθος, θα απαντήσουμε με τον πιο σκληρό τρόπο»

  1. Αν υπήρχαν σοβαροί πολιτικοί και σοβαρές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, τότε θα υπήρχε και μια σοβαρή ευρωπαϊκή ένωση που θα είχε ταράξει την Τουρκία στις οικονομικές κυρώσεις μόνο και μόνο επειδή εκστόμισε απειλές πολέμου κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.
    Δυστυχώς οι προδότες πολιτικοί μας κατάντησαν γερμανικό και αμερικανικό προτεκτορατο.

Comments are closed.