Το «Ουράνιο Τόξο» κατεβαίνει στις ευρωεκλογές – «Είμαστε η “Μακεδονική μειονότητα” της Ελλάδας!»

Βήμα βήμα υλοποιείται το σχέδιο υφαρπαγής ελληνικού εδάφους και «γεωγραφικής διεύρυνσης προς την Κεντρική Μακεδονία» από Σκοπιανούς και φιλοσκοπιανούς που δρουν ακόμα και μέσα στη χώρα μας.

Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνησε δημιούργησε τετελεσμένα και αναζωπύρωσε τον «μακεδονικό» εθνικισμό του «Ουράνιου Τόξου» το οποίο σε κάθε ευκαιρία κάνει λόγο για «εθνική μακεδονική μειονότητα», «μακεδονική» γλώσσα και πολιτισμό.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, προσβάλλει τους Έλληνες και δίνει κάθε δικαίωμα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στους Σλάβους, ακόμα και διεκδίκηση της αποκαλούμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου».

Έτοιμο να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαΐου δηλώνει το αυτοαποκαλούμενο «Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα», το «Ουράνιο Τόξο», με την ανακοίνωσή του της 21ης Φεβρουαρίου 2019 από τη Φλώρινα/Λερίν…

“Πριν μερικές ημέρες συνεδρίασε στην Баровица/Καστανερή Κιλκίς για πρώτη φορά το νεοεκλεγέν Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο και εξέλεξε την νέα 7μελή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που είναι ανανεωμένη σε σημαντικό βαθμό, απηχώντας τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου”. Αυτό αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε από την οργάνωση εν όψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Και συνεχίζει:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τη νέα Πολιτική Γραμματεία να οργανώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εφόσον ασφαλώς διασφαλιστούν οι πόροι για κάτι τέτοιο. Όπως είναι γνωστό σε όλους, η δαπάνη προετοιμασίας και συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται στη χώρα μας είναι εσκεμμένα δυσβάστακτη ώστε να αποθαρρύνεται η συμμετοχή των μικρότερων (μη κοινοβουλευτικών) κομμάτων.

Παρόλα αυτά, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο που συμμετέχει ανελλιπώς στις Ευρωεκλογές από την ίδρυσή της το 1994, ευελπιστεί ότι θα τα καταφέρει και αυτή τη φορά είτε αυτόνομα είτε μαζί με όσους πολιτικούς σχηματισμούς και προσωπικότητες μοιράζονται τους ίδιους στόχους για μια ανοικτή και δημοκρατική Ελλάδα με σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια συνεπούς παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και την κατασυκοφάντηση που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στον αγώνα για τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της γλώσσας, της ιστορίας και της ιδιαίτερης κουλτούρας της εθνικής Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα. Στέκεται πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφής εθνικισμό από όπου κι αν προέρχεται.

Σέβεται την διακρατική συμφωνία της Πρέσπας παρότι είναι εξόφθαλμα ετεροβαρής υπέρ της Ελλάδας και παρουσιάζει σημαντικότατες εγγενείς ατέλειες. Φιλοδοξεί αυτή η συμφωνία να γίνει απαρχή ενός ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου. Ενός διαλόγου που αφενός θα βελτιώσει τη θέση των εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων πολιτών και αφετέρου θα αρχίσει να διαλύει επιτέλους τους μύθους και τα στερεότυπα που επί έναν και πλέον αιώνα φυτεύονται βίαια και εξ απαλών ονύχων στο μυαλό των κατοίκων αυτής της χώρας.

Η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο είναι ένα ακραιφνώς και αδιαπραγμάτευτα φιλοευρωπαικό κόμμα που στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, του ευρωπαϊκού πολιτικού μας φορέα που αριθμεί σήμερα 48 κόμματα μέλη από 21 χώρες, επιθυμεί μια Άλλη Ευρώπη. Μια ριζικά μεταρρυθμισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση των λαών, με απόλυτο σεβασμό στην αυτοδιάθεση και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Μια ΕΕ της περιφερειακής & αειφόρου ανάπτυξης, της έμπρακτης προστασίας του περιβάλλοντος και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτές είναι οι διαχρονικές αρχές μας και γι’ αυτές καλούμε όλους τους δημοκράτες Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μειονοτική καταγωγή να μας στηρίξουν στον αγώνα για μια διαφορετική Ελλάδα μέσα σε μια διαφορετική Ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε πολλοί περισσότεροι πλέον. Αν ενωθούμε μπορούμε να πετύχουμε».

loading...

2 thoughts on “Το «Ουράνιο Τόξο» κατεβαίνει στις ευρωεκλογές – «Είμαστε η “Μακεδονική μειονότητα” της Ελλάδας!»

  1. Μην έχουν καμιά αμφιβολία οι Έλληνες, θα πάρει άδεια συμμετοχής στις εκλογές για έναν απλό λόγο ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Τι εννοώ; Εννοώ ότι τα σχέδια της Ε.Ε. περιλαμβάνουν όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα και γίνονται ΟΛΑ με την συγκατάθεση της. Τι λένε στο πρόγραμμά του το φιλοσκοπιανό κόμμα, αυτά που θέλει η Ε.Ε. ΔΗΛΑΔΗ μια Ε.Ε. της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ, ΣΤΟΝ ΤΡΙΣΕ, ΡΟΜΠΑΙ, ΜΠΑΡΟΖΟ, ΚΛΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΜΩΣ, ΞΕΠΑΤΙΚΟΤΟΥΡΑ. Το πρόβλημα ότι είναι μειονοτικό και αποσχιστικό το έχουμε ΜΟΝΟ εμέις οι Έλληνες, των Ευρωπαίών "ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ.

  2. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΩΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ, ΤΕΛΟΣ.

Comments are closed.