Είσοδος στην Ελλάδα μόνο με διαβατήριο για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας

Παρελθόν αποτελούν από την Πέμπτη τα έγγραφα που σφράγιζαν οι Έλληνες συνοριοφύλακες για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που εισέρχονταν στην χώρα αντί για διαβατήρια, καθώς οι
ελληνικές αρχές δεν δέχονταν τα διαβατήρια με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Από την Πέμπτη, μόνο διαβατήρια που περιλαμβάνουν σφραγίδα στα μακεδονικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά που αναγράφουν “Αυτό το διαβατήριο είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας”, χρησιμοποιούνται για είσοδο στην Ελλάδα», αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου MIA.

Βάσει των αποφάσεων της Συντονιστικής Διυπουργικής Επιτροπής της Βόρειας Μακεδονίας, που συστήθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της χώρας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, η έκδοση νέων διαβατηρίων, στα οποία θα αναγράφεται το καινούριο όνομα της χώρας, θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2019.

Στο ενδιάμεσο, το υπουργείο Εσωτερικών (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), κατά την έξοδο ή είσοδο στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, θα θέτει, στα υφιστάμενα ταξιδιωτικά έγγραφα και σε εκείνα που εκδόθηκαν κατά την μεταβατική περίοδο, σφραγίδα με την οποία θα διευκρινίζει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα ανήκουν σε πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

loading...

2 thoughts on “Είσοδος στην Ελλάδα μόνο με διαβατήριο για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας

  1. ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΘΕΑΤΡΟ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ ΑΘΕΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

  2. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ *ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Comments are closed.