ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ Ο “ΕΜΦΥΛΙΟΣ” ΣΤΗ ΝΔ

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Όπως έγραψε η Ελεύθερη Ώρα την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και η προβληματική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, έχει δημιουργήσει οξύτατες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις! Ένας “εμφύλιος πόλεμος” διαφαίνεται πως ξεκίνησε στη ΝΔ, αφού υπάρχει μεγάλη αναταραχή σε βουλευτές του κόμματος, στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, αλλά και στις κατά τόπους Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ και κυρίως σε νομούς της Μακεδονίας μας, οι οποίοι δεν πείθονται με την νερόβραστη ρητορική του αρχηγού τους, αλλά και επιτελικών στελεχών της, που βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι οποίοι είχαν χρηματίσει υπουργοί σε κυβερνήσεις της ΝΔ!

Στα “όπλα” η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας…

Επί παραδείγματι είναι ηχηρότατη η ανυπακοή της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας η οποία σε ανακοίνωσή της (με την υπογραφή του Προέδρου της Αλέξανδρου Καλαϊτζίδη), χαρακτηρίζει προδότες όσους ψήφισαν τη Συμφωνία, υπογραμμίζοντας τη διαφωνία της με τον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε σημειώσει, πως δεν είναι προδότες όσοι στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών! Στην ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας χαρακτηρίζει την Συμφωνία, κατάπτυστη, επαίσχυντη και προδοτική και πως δεν μπορεί να συμπορευτεί με αυτούς που την ψήφισαν ή με αυτούς που ενώ είχαν τη δυνατότητα να την απορρίψουν δεν το έπραξαν (σ.σ. φωτογραφίζεται απόλυτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης)! Δηλώνει η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και πως θα συμμετέχουν στην προσπάθεια ανατροπής της Συμφωνίας! Στέλνει δε, ηχηρότατα μηνύματα προς όλους εκείνους που θα ήθελαν να συμβιβαστούν αποβλέποντας σε προσωπικές επιδιώξεις!

Αποστάσεις Κυριάκου από Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη…

Από του βήματος της Βουλής ο πρώην υπουργός της ΝΔ σε κορυφαία υπουργεία Νίκος Δένδιας έκρουσε το καμπανάκι σε όλους εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν άλλη γραμμή από αυτήν που χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά: «Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτυπώθηκε από όλες τις ομιλίες των βουλευτών της ΝΔ στις δυο συζητήσεις που έγιναν στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Προσπαθούμε είπε, να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια.
Η άλλη γραμμή αυτήν που δεν δέχομαι είναι αυτή που εμφανίζεται στη ΝΔ ως κυρίαρχη. Που έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή…»!

Τα όσα είπε ο κ. Δένδιας, χαρακτηρίστηκαν από πολιτικούς αναλυτές, ως ευθείες βολές κατά του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και του Τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος Μάκη Βορίδη!

“Επίθεση Σαμαρά” σε Παυλόπουλο και Καραμανλή…

Άλλωστε, αυτή η αντιπαράθεση φάνηκε ξεκάθαρα και από την ομιλία του Δημήτρη Σταμάτη – εξ απορρήτων ανθρώπου του Αντώνη Σαμαρά – από του βήματος της Βουλής, όπου έβαλε και κατά του άφωνου, άοσμου και άγευστου Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου! Και εκτιμήθηκε αυτή η αναφορά του στον ΠτΔ, ότι δηλαδή πρέπει επιτέλους να μιλήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ως ευθεία επίθεση προς τον μέντορά του, πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος παρ΄ ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις για να μιλήσει από το Βήμα της Βουλής καταγγέλλοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, εκείνος αρκέστηκε στην αποστολή μιας επιστολής, εκθέσεως παιδιού του δημοτικού! Μιας επιστολής – εκθέσεως που χαρακτηρίστηκε από επαΐοντες ως χρησμοί μιας μεθυσμένης Πυθίας!

Κινήσεις ρουά – ματ του Αλέξη Τσίπρα…

Σε αυτό το αλαλούμ κινείται η εν δυνάμει επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ! Που όλες οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μια σταθερή διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κοντά στις 10 μονάδες!

Όμως, ενώ στη ΝΔ σφάζονται, στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας “αγοράζει” καθημερινά πολιτικό χρόνο και ανασυντάσσεται!

Αφού είναι πανθομολογούμενο – εκ των αποτελεσμάτων – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαχρονικά το κόμμα που κατά το δοκούν μεταλλάσσεται πολικά αλλά και ιδεολογικά! Το μόνο κοινό σημείο που τους ενώνει όλους αυτούς είναι η απέχθεια προς τη Μητέρα Ελλάδα! Εξ ου και ο διεθνισμός τους!

Έτσι, αυτό το κόμμα ξεκίνησε ως το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, στην πορεία ως κυβέρνηση προσέγγισε τον σοσιαλισμό και δεν είχε κανένα πρόβλημα να συγκυβερνήσει με δεξιούς, γι΄ αυτό στην πολιτική ιστορία του αυτό το συνονθύλευμα διεθνιστών αλλάζει τακτικά ονομασίες, ανάλογα με τις πολιτικές συγκυρίες!

Ο Συνασπισμός της αριστεράς και της Προόδου έγινε ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς) – Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο, έγινε – έγινε… και ακολούθως σκέτο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ!

Όμως είπαμε πως αλλάζει “χρώματα” σαν τον χαμαιλέοντα! Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών! Έτσι σήμερα που είναι πλέον κυβέρνηση μειοψηφίας μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛ. από την κυβέρνηση και αφού κατάφερε να “περάσει” την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών με 153 Βουλευτές (145 της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και 8 γυρολόγους – καιροσκόπους – πολιτικάντηδες Βουλευτές) σκέφτεται να αλλάξει πάλι την ονομασία του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας!

Η ονομασία που βρίσκεται στα σκαριά είναι ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμπαράταξη!

Γιατί άραγε; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας σατανικός πολιτικός! Δεν είναι Κυριάκος Μητσοτάκης! Γιατί έτσι προσεγγίζει κι άλλο την κεντροαριστερά, τον σοσιαλισμό! Γιατί έτσι θα κάνει ιδεολογικό χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ για τους “αμαρτωλούς” της κεντροδεξιάς, που στήριξαν την κυβέρνηση της μειοψηφίας και ψήφισαν υπέρ της εμετικής προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Έτσι θα “χωρέσουν” στο ΣΥΡΙΖΑ οι “πολιτικά αμαρτωλοί Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σταύρος Θεοδωράκης, Κώστας Ζουράρις και ενδεχομένως και κάποιοι άλλοι “αμαρτωλοί” προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους!

Έτσι θα λάβει σάρκα και οστά το νέο αριστερό – δεξιό πολιτικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ!

Για να πορευτούν νικηφόρα στις προσεχείς εκλογές! Με νέα ρητορική, πιο σοσιαλιστική, πιο δεξιά, πιο λαϊκή!

Γι΄ αυτό, ας ανασκουμπωθούν εκεί στη ΝΔ κι ας κοιτάξουν πολύ προσεκτικά τις κινήσεις του Αλέξη, γιατί όταν τους κάνει ρουά – ματ, ίσως να είναι πολύ αργά για δάκρυα!

Ο Αλέξης θα βαφτίσει το κρέας ψάρι…

Στο παιχνίδι στρατηγικής για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές εντάσσεται και η οικονομική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο χρονικό διάστημα!

Και σε συζήτηση με ένα φίλο μου οικονομολόγο Θεσσαλονικιό κατέγραψα τα παρακάτω:

«Είναι να γελάς με την προπαγάνδα του Αλέξη Τσίπρα για τις αυξήσεις των μισθών και των επιδομάτων! Από πού θα τα βρει να τα δώσει;;;; Μήπως από τα αποθεματικά κάποιων ταμείων; Από πού θα βρει η οικονομία αυτές τις παροχές όταν είναι τελείως νεκρή; Ο επιχειρηματίας από πού θα τα βρει, όταν χρεωστάει τα μαλλιοκέφαλά του σε φόρους άμεσους κι έμμεσους; Με μη πληρωμή εισφορών;

Πρόσφατα ο Ντράγκι αδειάζοντας τον Τσίπρα είπε, ότι η Ελλάδα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να βγάλει ομολόγα στην αγορά;; Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν υφίσταται η εργατική νομοθεσία όπου ο εργοδότης έρχεται σε συμφωνία με τον υπάλληλό του, να μη του πληρώνει ολόκληρο ένσημο, να μην του πληρώνει επιδόματα αδείας και στην τράπεζα να κατατίθεται φαινομενικά κάποιος μισθός ο οποίος εν μέρει επιστρέφεται στον ίδιο;;

Επτά ευρώ που θα κερδίζει ο εργαζόμενος και τρία λογικά θα πηγαίνουν στα ταμεία! Από πού θα βρει η κυβέρνηση να ανεβάσει το επίδομα ανεργίας από 360 σε 400 ευρώ;

Φυσικά όλα αυτά είναι προεκλογικά παιχνίδια και συλλογή ψήφων!

Λάβε υπόψη σου ότι έμαθα, πως στην Πανεπιστημιούπολη των Αθηνών έχει γίνει γκέτο αριστερών καθηγητών και Συριζαίων υπαλλήλων, όπου εκμεταλλεύονται ότι πρόγραμμα σε ΕΣΠΑ υπάρχει, δήθεν για ερεύνα και τα χρήματα κινούνται στις τσέπες τους! Σχεδιάζουν μάλιστα να προσλάβουν 100 αριστερούς υπαλλήλους για τις εκλογές, γατί τρέμουν μην τυχόν βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τους ξηλώσει!

Αυτά μου τα καταγγέλλει δεξιός υπάλληλος»!

Τα ακούς Κυριάκο; Ψάρι θα βαφτίσει το κρέας ο Αλέξης και θα σου κερδίσει τις εκλογές! Ξυπνήστε λοιπόν εκεί στη ΝΔ, γιατί από το να έχουμε τον Τσίπρα πάλι Πρωθυπουργό, ενδεχομένως να ανεχτούμε εσένα! Αλλά ξύπνα επιτέλους και κουνήσου…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...