ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ;

Έρχεται, έρχεται… ο Καραμανλής και ο Βελόπουλος…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Η τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας, ήταν της εταιρείας Public Issue και η οποία κατέγραφε αυτοδυναμία της ΝΔ με ποσοστό 39%! Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό 24,5%, το ΚΙΝΑΛ 8,5%, και ακολουθούν η “Χρυσή Αυγή” με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5% και το άκρως παράδοξο είναι ότι η Public Issue – για πρώτη φορά δημοσκοπική εταιρεία – “βάζει” την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή με ποσοστό 3% (;;;)!

Εμείς βέβαια να σας θυμίσουμε ότι, όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεως τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει αποκαρδιωτικά έξω από τα πραγματικά αποτελέσματα που ακολούθησαν στις κάλπες!

Με τέτοια κυβερνητικά καταστροφικά αποτελέσματα κι ακόμη παίζεται η αυτοδυναμία της ΝΔ…

Παρόλα ταύτα, ας δεχτούμε ότι η ΝΔ θα επιτύχει την αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές που οσονούπω έρχονται! Η οποία έπρεπε να καταγράφεται πολλούς μήνες πριν, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς στη διακυβέρνηση της χώρας! Όταν δεν φάνηκε συνεπής σε καμιά από τις οικονομικές εξαγγελίες του! Όσον αφορά τα Μνημόνια, τους μισθούς και τις συντάξεις, τον ΕΦΚΑ, τη διάσωση της πρώτης κατοικίας και την απαγόρευση πλειστηριασμών της, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τις επενδύσεις, την μείωση των φόρων κλπ. Όταν επί της διακυβερνήσεως της χώρας από την πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση, έσκασαν δυο καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική (Μάνδρα) με δεκάδες νεκρούς Συνέλληνες και ένα πύρινο ολοκαύτωμα στην Ανατολική Αττική (Μάτι) με 100 νεκρούς! Όταν ξεπουλήθηκε η Μακεδονία μας, το όνομά της, η ιστορία της, ο πολιτισμός της, στη γείτονα χώρα των Σκοπίων και ακολουθούν κι άλλες εθνικές καταστροφές, που ήδη έχουν εξαγγελθεί από τα πλέον επίσημα κυβερνητικά χείλη!

Με αυτές τις τραγικές συνθήκες λοιπόν, η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση θα έπρεπε να καταγράφει ποσοστά της τάξεως του 60% και όχι να συζητάμε ακόμη, αν θα έχει αυτοδυναμία την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών!

Καραμανλής και Παυλόπουλος δεν θέλουν την αυτοδυναμία της ΝΔ…

Βέβαια, πολλές φορές σας έχουμε ενημερώσει, ότι στην “ανατροπή” της αυτοδυναμίας της ΝΔ συμμετέχει, όσο βαρύ και να ακούγεται, ο Κώστας Καραμανλής! Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επί της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει ψελλίσει μια αντιπολιτευτική κορώνα! Δεν έβαλε σε καμιά περίπτωση πλάτη υπέρ του κόμματος της ΝΔ, απολαμβάνοντας ήρεμος τα βορεινά έδρανα της Βουλής, ως απλός επισκέπτης της! Δεν μπορεί ποτέ να πιστωθεί κι εκείνος το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Αφού δεν υπερασπίστηκε, ούτε το βέτο στο Βουκουρέστι, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που έθεσε στις 3 Απριλίου το 2008 η δική του κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά!

Αντίθετα “συμμαχεί” από την πρώτη στιγμή με τον ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετούν ΠτΔ τον δικό του – εξ απορρήτων – άνθρωπο, τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ακολουθεί την ίδια στάση με τον Κώστα Καραμανλή, μη επιθυμώντας την αυτοδυναμία της ΝΔ! Επίσης, πολλοί έμπιστοι άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή – πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα – είναι τοποθετημένοι σε θεσμικές θέσεις κλειδιά του κράτους προς ενίσχυση της αριστερής κυβερνήσεως!

Επιπρόσθετα στις τελευταίες ώρες κυρώσεως της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από την μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων ανένταχτων περιφερόμενων – γυρολόγων, διοχετεύτηκε η είδηση πως, ο Κώστας Καραμανλής από του Βήματος της Βουλής θα μιλούσε για πρώτη φορά σε αυτήν την κοινοβουλευτική θητεία για το Σκοπιανό, ενισχύοντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Όμως, δυστυχώς επέλεξε πάλι τη σιωπή και αρκέστηκε σε μια γραπτή νερόβραστη δήλωση ολίγων γραμμών, που εξυπηρετούσε το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο!

Οικουμενική κυβέρνηση στα σκαριά…

Γιατί όμως να μην θέλει την αυτοδυναμία της ΝΔ ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής; Μα γιατί, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τότε θα είναι παντοδύναμος και δεν θα υπάρχει πολιτικό μέλλον για τον Κώστα Καραμανλή! Άλλωστε γι΄ αυτόν τον λόγο δεν συνταξιοδοτείται πολιτικά και παραμένει άφωνος, άχρωμος, άγευστος στα βορεινά του Κοινοβουλίου, περιμένοντας τη δική του ευκαιρία!

Αυτά τα σενάρια πολιτικής επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, καλλιεργούνται από κύκλους της ΝΔ προσκείμενους στο Καραμανλικό μπλοκ, που παραμένει ακόμη ισχυρό! Τα σενάρια αυτά, εξυπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον διεθνή παράγοντα!

Η “επιστροφή” του Κώστα Καραμανλή – λόγω και της αρχομανίας των Καραμανλήδων – δεν μπορεί να γίνει μέσω της Προεδρίας της Δημοκρατίας – άλλωστε αυτήν την “παραχώρησε” στον Προκόπη Παυλόπουλο – αλλά μόνο μέσω της Πρωθυπουργίας! Και αυτό μπορεί να γίνει όταν το αποτέλεσμα των εκλογών και οι διερευνητικές εντολές δεν θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε σχηματισμό κυβερνήσεως! Τότε, μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο θα σημάνει η ώρα του Καραμανλή! Τον οποίο θα καλέσουν τα κόμματα να ηγηθεί μιας κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Εθνικής Σωτηρίας ή όπως αλλιώς θα την ονομάσουν…

Και λέγω πιο πάνω, πως σε αυτήν την περίπτωση εξυπηρετούνται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο διεθνής παράγοντας! Αφού σε αυτήν την κυβέρνηση θα συμμετέχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία σήμερα είναι μετέωρη και ευάλωτη πολιτικά και νομικά, να ισχυροποιηθεί διά μέσω της Οικουμενικής Κυβέρνησης! Η οποία θα ολοκληρώσει και τη διχοτόμηση του Αιγαίου που συμφωνήθηκε στο ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία με τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Αφού αυτό ήταν το αντάλλαγμα της επιστροφής της Ελλάδος στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ το 1980, με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας! Την οποία Ελλάδα, είχε βγάλει από το ΝΑΤΟ ο άφρονας “Εθνάρχης” Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974, παραχωρώντας έτσι ισχυρό στρατηγικό πλεονέκτημα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Τουρκία, που κάλυψε το γεωστρατηγικό μας ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και που ποτέ δεν μας αποδόθηκε εκ νέου μετά την επιστροφή μας στη Συμμαχία! Έτσι η Οικουμενική Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή θα οριοθετήσει την επιχειρησιακή ευθύνη της Τουρκίας στο Αιγαίο μας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης της κεντροδεξιάς και όχι της δεξιάς…

Αλλά στην μη αυτοδυναμία της ΝΔ συμμετέχει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (;;;)! Αφού έχει στραφεί κατά της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος και η οποία εκπροσωπείται από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον νυν Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη!

Όταν προσφάτως στη Βουλή των Ελλήνων, το εξαπτέρυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας, έκρουσε το καμπανάκι σε όλους εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ που έχουν άλλη γραμμή από αυτήν που χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η κυρίαρχη τάση μέσα στη ΝΔ είναι η κεντροδεξιά:

«Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αποτυπώθηκε από όλες τις ομιλίες των βουλευτών της ΝΔ στις δυο συζητήσεις που έγιναν στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και για στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Προσπαθούμε είπε, να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια.
Η άλλη γραμμή, αυτήν που δεν δέχομαι, είναι αυτή που εμφανίζεται στη ΝΔ ως κυρίαρχη. Που έχει αντίθετα χαρακτηριστικά με τη δική μας γραμμή…»!

Τα παραπάνω σημαίνουν από τη μια πλευρά, ότι όταν το κόμμα της ΝΔ σπαράσσεται, τότε είναι ανέφικτη η αυτοδυναμία, και η άλλη ανάγνωση είναι, πως εάν επιτευχθεί αυτή η αυτοδυναμία τελειώνουν οι “ακροδεξιοί” της ΝΔ!

Ο ΓΑΠ ΥΠΕΞ σε Οικουμενική κυβέρνηση…

Μπροστά σε αυτήν την διαμορφούμενη κατάσταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αμβλύνει τις γωνίες από την κεντροαριστερή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, με τη δική του προσέγγιση ισχυρών ονομάτων του ΠΑΣΟΚ, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, της Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και όχι μόνο!

Πάντως η τρελή πληροφορία που έχουμε, είναι πως ο μη συνταξιοδοτούμενος πολιτικά, πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Κώστα Καραμανλή, θα είναι ο ΥΠΕΞ της κυβερνήσεως!

Γιατί κανένα από τα πολύτιμα εργαλεία του διεθνή παράγοντα δεν πρέπει να χάνεται, αλλά να παραμένει χρυσή πολιτική εφεδρεία και να χρησιμοποιείται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη χρονική στιγμή!

Ο Κυριάκος της δεξιάς και της αριστεράς…

Ο Κυριάκος Βελόπουλος λέγεται – ακούγεται, ότι στην επόμενη Βουλή “καλείται” να παίξει το ρόλο του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ!

Ωστόσο, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι από τη στιγμή, που η Public Issue “βάζει” την “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή με ποσοστό 3%, να θυμίσουμε για άλλη μια φορά στον Έλληνα και την Ελληνίδα ψηφοφόρο:

O Κυριάκος Βελόπουλος ως Βουλευτής, ψήφισε το πρώτο και πλέον καταστροφικό Μνημόνιο τον Μάιο του 2010! Όταν, μόνος εκ της 15μελούς Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΛΑΟΣ, λίγες ημέρες πριν, είχε δηλώσει ότι θα το καταψηφίσει, στο ζωντανό δελτίο ειδήσεων του ALTER που παρουσίαζε ο Άκης Παυλόπουλος! Και το αναπάντητο ερώτημα παραμένει! Τι μεσολάβησε σε διάστημα λίγων ημερών και ο κ. Βελόπουλος άλλαξε στάση και θέση; Πώς από κακό και επιβλαβές το Μνημόνιο έγινε καλό και αναγκαίο; Επίσης, ο Κυριάκος Βελόπουλος στήριξε την καταστροφική κυβέρνηση του τραπεζίτη, ανθρώπου των δανειστών μας και των διεθνών αγορών, Λουκά Παπαδήμου! Του Πρωθυπουργού, των πολιτικών εγκλημάτων, όπως επί παραδείγματι του PSI, της ληστείας των ομολογιούχων…

Επίσης θα γνωρίσω, για όσους δεν έχουν γνώση της ομαδικής παραιτήσεως στελεχών (40 μέλη) της “Ελληνικής Λύσης” στην Πιερία και της μακροσκελούς επιστολής τους, το σημείο με το οποίο τελειώνει αυτή η επιστολή:

«Οι “Ερινύες” της συμμετοχής σου στην “Μνημονιακή κατοχή” και το ξεπούλημα της πατρίδας μας θα σ΄ ακολουθούν, δεν διαγράφονται ούτε παραγράφονται, Κυριάκο Βελόπουλε. Καλό κατευόδιο»!

Οσονούπω επανέρχομαι…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...