Κουμουτσάκος: Η επικήρυξη των στρατιωτικών υπονομεύει την επίσκεψη Τσίπρα

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου προκάλεσε η είδηση της επικήρυξης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

«Μετά το μπαράζ των χθεσινών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και τις άκρως προβληματικές δηλώσεις του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, η ‘Αγκυρα πριν λίγο προχώρησε σε νέα προκλητική κίνηση που υπονομεύει την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία, πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει» δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Την ίδια ώρα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η Τουρκία επικήρυξε τους οκτώ στρατιωτικούς, αγνοώντας επιδεικτικά τις τελεσίδικες αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία και τους έχει χορηγήσει άσυλο.

«Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε πολύ γρήγορα. Η επίσκεψη αυτή είναι, από ελληνικής πλευράς, κακά προετοιμασμένη και μόνο κακούς οιωνούς φέρνει για τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια εθνική ευθύνη», συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

loading...