Αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας ζητά το Ουράνιο Τόξο

Στον απόηχο του ρεπορτάζ του BBC, στο οποίο γινόταν αναφορές σε καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο ιδρυτής του πολιτικού φορέα «Ουράνιο Τόξο» Παύλος Φιλίποφ Βοσκόπουλος.

«Η πραγματικότητα είναι αυτή που έχετε μπροστά τα μάτια σας. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που είναι μέλος της σύγχρονης μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα. Το κακό είναι ότι σ΄αυτό το ζήτημα έχει εκπαιδευτεί, ειδικά τις τελευταίες δύο – τρεις δεκαετίες ο μέσος Έλληνας και ως ένα βαθμό βλέπουμε γιατί υπάρχουν αυτές οι ακραίες αντιδράσεις» δήλωσε.

«Βεβαίως ζητάμε αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι δείγμα δημοκρατίας, σε μία πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα.

«Πώς είναι δυνατόν μία πολιτισμένη χώρα να μην δέχεται τη διαφορετικότητα και να μην αναγνωρίζει μειονότητες στο έδαφός της ;» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας η απάντηση ήταν θετική. «Είναι η σύγχρονη μακεδονική γλώσσα. Μιλάμε για σύγχρονες μορφές γλωσσικής έκφρασης» είπε.

Πρόσθεσε πως αυτή η γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο, «όπως βέβαια» συμπλήρωσε «οι σύγχρονοι πολίτες δεν έχουνε άμεση σχέση με τον Σωκράτη και τον Περικλή»

Πηγή: rthess.gr

loading...

3 thoughts on “Αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας και γλώσσας ζητά το Ουράνιο Τόξο

  1. ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΡΧΙΔΗΣ [ΚΑΤΑ ΖΟΥΡΑΡΙ].

  2. Ρε γίδι Βοσκόπουλε, δεν πας στην Βενεζουέλα στο Μαδούρο να νιώθεις πιο άνετα, που είναι κομμουνιστής Βαθύ κόκκινο σαν και εσένα. Θα σας τα θυμίζουμε όμως, ο Τίτο που αποφάσισε από μόνος του να ανακηρύξει την Μπανταβίτα Βαρτάσκα ως Μακεδονία και αυθαίρετα, πάλι από μόνος του, ότι δήθεν μιλούν μακεδονικά και ότι δήθεν ο πρόγονος των Σλάβων(εδώ θα μας τρελάνουν είναι ο Μέγας Αλέξανδρός. ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΡΕΜΟΤΑΝ Η ΦΥΛΗ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ; Όσο για το μπάσταρδο κράτος που έχετε γιατί έχει κλέψει τα πάντα από άλλους πριν εφευρεθεί ήταν ΠΡΩΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑΣ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ-ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΉΣΕ). ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΣ.

  3. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΚΟΥΛΑΚ

Comments are closed.