Δείτε πόσο αυξήθηκε το δημόσιο χρέος αντί να μειωθεί

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε λέει ο φιλόσοφος λαός όπου στην περίπτωση του ελληνικού χρέους συμβαίνουν και τα δύο.Η απορία βέβαια είναι γιατί ο τσίπρας πανηγυρίζει λέγοντας ότι πλέον η χώρα έχει «πρόσωπο», και μπορεί να βγει στις αγορές ενώ έχει αποδεχθεί και το επιχείρημα ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Το 2009 όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Γ. Παπανδρέου και μας οδήγησε στο πρώτο μνημόνιο αμέσως μετά το δημόσιο χρέος ανέρχονταν στα 301 δις ευρώ. Στο τέλος του 2017 παρά τις απομειώσεις και το κούρεμα, που είχε κάνει ο Βενιζέλος το χρέος ήταν 328,7 δις. Στο τέλος του 2018, το ΥΠΟΙΚ μας ενημερώνει ότι το χρέος έχει φτάσει στα 358,98 δις ευρώ, μια αύξηση κατα 30,2 δις ευρώ. Δηλαδή πάμε μια χαρά(!)

Αν μέχρι τώρα χρειάστηκαν 4 μνημόνια που ξεκίνησαν με τα 301 δις τώρα με τα 358,98 πόσα θα χρειαστούν;

Μια απλή μέθοδος των τριών θα σας βοηθήσει.
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. Σιγά μην το κάνουμε θέμα....
  Άλλο ένα μνημόνιο θέλουμε και σωθήκαμε.
  Αλλά μην ανησυχείτε καθόλου....
  Θα πουλήσουμε την Θράκη, το Αιγαίο, 2-3 νησάκια στο Ανατολικό Αιγαίο, μερικά κοιτάσματα νότια της Κρήτης, λιγάκι από Κύπρο, κατι-τις από Ήπειρο, την Ακρόπολη, τους Δελφούς, μερικούς ακόμη αρχαιολογικούς χώρους επειδή έχουμε μπόλικους και δεν μπορούμε να τους συντηρούμε τόσοι που είναι, θα στήσουμε και λίγο κωλαράκι...
  εεε που θα πάει θα ξεχρεώσουμε....
  Και όλα αυτά γιατί η Μακεδονία λόγω της πτώσης των τιμών των ακινήτων δεν έπιασε καλή τιμή δυστυχώς....
  Ευτυχώς όμως τώρα ο Αλέξης έμαθε και θα διαπραγματευτεί καλύτερη τιμή !!!
  Άσε που σαν αντισταθμιστικά οφέλη θα πάρουμε και ένα-δύο μύρια λάθρο παραπάνω από ότι έχουμε ήδη για να αυξηθεί ο πληθυσμός μας !!! Και μην ξεχνάτε ότι όλο και μερικές Ελληνίδες θα γλυτώσουν τον θάνατο μετά τον βιασμό τους και θα φέρουν στον κόσμο μερικά παιδιά που θα είναι 100% Ελληνόπουλα με αποτέλεσμα να λυθεί και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας!!!! Και μην ρωτήσετε τι θα τούς ταίζουμε όλους αυτούς, φυσικά γεμιστά φτιαγμένα με ειδική συνταγή της κυρά-Τασίας.

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΕΛΠΙΔΑ !!!
  Να ναι καλά ο Αλέξης που μας την έφερε !!!
  Αντε βρε.. και δεύτερη φορά αριστερά !!!!!

  με τις υγείες σας !!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...