ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΚΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ

Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια των Γιάννη Κουντούρη
και Παναγιώτη Αποστόλου

Οι ιδεολογικές μεταλλάξεις και οι πολιτικές μεταγραφές στις ημέρες μας είναι ένα συνηθισμένο γεγονός! Πολλοί αριστεροί ιδεολόγοι των περασμένων δεκαετιών, από εκείνους τους φοιτητές, που θα “άλλαζαν τον κόσμο”, ιδίως εκείνους της λεγόμενης “Γενιάς του Πολυτεχνείου”, που σήκωναν κόκκινες επαναστατικές σημαίες, που κατέβαιναν σε πορείες κατά του καπιταλιστικού κράτους για τα δίκαια των εργαζομένων, που συμμετείχαν σε καταλήψεις, που έμεναν νύχτες στα κρατητήρια της Ασφάλειας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ του “δεξιού” αστυνομικού κράτους, σήμερα είναι εκείνοι που μας κυβερνούν! Εκείνοι που σήμερα παραπληροφορούν μέσω της “μαύρης προπαγάνδας τους”, αφού είναι στελέχη των ΜΜΕ, την κοινή γνώμη υπέρ της κυβερνήσεως των νεοκομμουνιστών! Πολλοί από αυτούς μετείχαν ή μετέχουν στη σημερινή κυβέρνηση! Είναι αυτοί που τάχτηκαν υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας! Είναι όλοι αυτοί που υπερθεμάτισαν υπέρ της εμετικής – προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών!

Όλοι εκείνοι οι “δημοκράτες”, οι εκφραστές του συνταγματικού Τόξου, εναντίον όλων εκείνων, που όπως έλεγε η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη:

«…Και πολύ περισσότερο, τι γίνεται με όλους αυτούς τους αμετροεπείς ανθρώπους, που έτσι και μιλήσουνε γι΄ αυτά τα θέματα, αυτομάτως τους καταχωρίζουν οι υπόλοιποι στους εθνικιστές, στους φασισταράδες, στους πολεμοκάπηλους, στους χουντοδεξιούς, στους καταστολείς της προόδου; Πείτε, αν τολμάτε να πείτε, πως η Μακεδονία είναι ελληνική. Αμ δεν τολμάτε γιατί είσαστε ύποπτοι. Πείτε πως η Πατρίδα μας δεν έχει γκρίζες ζώνες. Ύποπτοι πάλι. Να δούμε, πως θα την πάρουνε πίσω την ικανοποίησή τους, αυτοί οι τόσο ικανοποιημένοι, όταν εκδηλωθεί επισήμως, όχι πως δεν έχει εκδηλωθεί η σκοπιανή αδιαλλαξία. Διότι μέχρι στιγμής μερικοί διανοούμενοι προσπαθούν να μας πείσουν, ότι εμείς είμαστε αδιάλλακτοι…»!

Καθίστε λοιπόν, πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε, διαπιστώσετε ότι ξέρετε πολλούς από αυτούς!

Μέλη του ΚΚΕ Εσωτερικού (η φύτρα του ΣΥΡΙΖΑ) και του «Ρήγα Φεραίου» (Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτερικού)…

Νίκος Φίλης:

Διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Μετά τη διάσπαση του κόμματος συμμετείχε στο ΚΚΕ Εσωτερικού – Ανανεωτική Αριστερά και το 1989 προσχώρησε στον Συνασπισμό. Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη εκ νέου κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, οι οποίες διεξήχθησαν με λίστες και τοποθετήθηκε στην θέση του υπουργού Παιδείας και διατήρησε αυτό το αξίωμα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2016. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία συνεργαζόμενος με πληθώρα ραδιοφωνικών σταθμών (Flash, Βήμα FM, ΕΡΑ 4, Πόλις), εφημερίδων (Επικαιρότητα και Εποχή) και περιοδικών Αντί και ο Πολίτης).

Παράλληλα ήταν συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου. Από το 2008 μέχρι το 2015 κατείχε τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας Αυγή (κομματικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ). Διετέλεσε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καθώς και του διοικητικού συμβουλίου του μορφωτικού ιδρύματος του σωματείου.

Χρήστος Μαχαίρας:

Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών «Κριτική» και «Σχολιαστής». Εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες και ως παρουσιαστής εκπομπών στην ΕΡΤ και το ALTER, σχεδίασε και διηύθυνε το περιοδικό “Symbol”, ενώ υπήρξε διευθυντής ειδήσεων των ραδιοσταθμών «Flash 961» και « NET 105, 8».

Διετέλεσε Διευθυντής Σύνταξης του «Ελεύθερου Τύπου», αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», ενώ από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018 ανέλαβε τη διεύθυνση της κυριακάτικης εφημερίδας «Νέα Σελίδα». Διετέλεσε για ένα διάστημα και Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

Αλέξης Παπαχελάς:

Διευθυντής της παραδοσιακά συντηρητικής εφημερίδας «Καθημερινή». Άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα στη Νέα Υόρκη ως ανταποκριτής για την εφημερίδα Η Αυγή το 1983, και συνέχισε ως ανταποκριτής για την Καθημερινή, την Ελληνική Υπηρεσία του BBC στην Ουάσινγκτον και τον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1998, ξεκίνησε να γράφει στην εφημερίδα Το Βήμα και συνέχισε τη συνεργασία του με το Mega Channel, συμπαρουσιάζοντας για δύο χρόνια την εκπομπή Μαύρο Κουτί και στη συνέχεια παρουσιάζοντας για επτά χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2000, την εκπομπή Οι Φάκελοι. Στο Mega Channel διετέλεσε επίσης διευθυντής ειδήσεων και πολιτικός σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην Καθημερινή και τον Απρίλιο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή της εφημερίδας. Είναι ο δημιουργός και βασικός παρουσιαστής της ενημερωτικής εκπομπής «Οι Νέοι Φάκελοι» στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, που αποτελούσε συνέχεια της βραβευμένης εκπομπής Οι Φάκελοι του Mega Channel. Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι ο δημιουργός και βασικός παρουσιαστής της τηλεοπτικής ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ Ιστορίες μαζί με συνεργάτες τον Παύλο Τσίμα, την Σία Κοσιώνη και τον Τάσο Τέλλογλου. Είναι επίσης πολιτικός σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Έχει αρθρογραφήσει μεταξύ άλλων και στις εφημερίδες New York Times και Guardian. Το περιοδικό Politico τον συμπεριέλαβε σε ειδικό αφιέρωμα που έκανε ως ένα από τους 27 Ευρωπαίους με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε.

Κώστας Ζουράρις:

Ως φοιτητής υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αριστερής ομάδας Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών (ΔΑΣ). Είναι πρώην μέλος του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού και πρώην εκδότης της εφημερίδας Μακεδονία.

Το 1999 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και το 2000 υποψήφιος βουλευτής με το ίδιο κόμμα. Το 2000 ήρθε σε ρήξη με το ΚΚΕ. Εξελέγη το 2015 βουλευτής με το υπερδεξιό Κόμμα των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Σήμερα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ…

Παντελής Καψής:

Έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία στα φοιτητικά του χρόνια, στην εφημερίδα Θούριος της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος». Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ως οικονομικός και πολιτικός συντάκτης, αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ και υπεύθυνος του ένθετου περιοδικού «Πρόσωπα» (1999-2001). Διετέλεσε διευθυντής στα ΝΕΑ (2001-2009) των Λαμπράκη – Ψυχάρη, και στις εφημερίδες Το Βήμα και Το Βήμα της Κυριακής (2009-2011), ενώ την περίοδο 2012-2013 αρθρογραφούσε στο ΕΘΝΟΣ. Στην τηλεόραση εργάστηκε στο MEGA ως παρουσιαστής της πολιτικής εκπομπής «ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ». Έχει επίσης εργαστεί στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Top fm και Flash.

Τον Δεκέμβριο του 2011 ανέλαβε για πρώτη φορά υπουργικά καθήκοντα ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο.Τον Ιούνιο του 2013 ορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Το 2013 πήρε μέρος στην Πρωτοβουλία των 58. Μετείχε στην ιδρυτική συνδιάσκεψη της ΕΛΙΑΣ..

Βασίλης Λυριτζής:

Δημοσιογράφος και παρουσιαστής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση. Από το 1989 στο ραδιόφωνο του FLASH και μετέπειτα επί πολλά χρόνια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ Έχει παρελθόν στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον “Ρήγα Φερραίο”.

Χριστόφορος Βερναρδάκης:

Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διατήρησε το αξίωμα αυτό μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2016, όταν ορίστηκε Υπουργός Επικρατείας. Προτού αναλάβει το αξίωμα αυτό, συμμετείχε στην Επιστημονική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για το πολιτικό σύστημα στην χώρα, ενώ ήταν και σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Είναι μαζί με τον Αλέκο Φλαμπουράεη και τον Νίκο Παπά η εξ απορρήτων ομάδα του Αλέξη Τσίπρα!

Διετέλεσε μέλος του “Ρήγα Φερραίου” και της νεολαίας του Συνασπισμού!

Το 1993 ίδρυσε την εταιρεία δημοσκοπήσεων VPRC και μέχρι το 2004 ήταν πρόεδρός της!

Νίκος Μεγγρέλης:

Δημοσιογράφος της Κρατικής Τηλεόρασης και πολιτικός φίλος του Δημάρχου Αθηνών κ. Καμίνη. Μέλος της επιτροπής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ. Μαθητής ακόμη συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και διετέλεσε ηγετικό στέλεχος του “Ρήγα Φερραίου” (1974-1980).

Εργάστηκε από τις αρχές του 1980 στις εφημερίδες “Το Βήμα” και τα “Νέα”. Στο MEGA, τον ANT1 και την ΕΡΤ. Αρθρογράφησε κατά περιόδους στις εφημερίδες «ΈΘΝΟΣ», «ΠΡΩΤΗ», “PRESS TIME” και ΙΣΟΤΙΜΙΑ. Συνεργάστηκε με τα περιοδικά (ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ODYSSEY κ.α) και ραδιόφωνα (9,84, ΣΤΑΘΜΟΣ 101,3, TOP FM, ANTENNA RADIO κ.α.)!

Θανάσης Γεωργακόπουλος: Στέλεχος της Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης της Αριστεράς (ΑΕΚΑ), αφού αποχώρησε από το Συνασπισμό και συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Ο Στράτος Φανάρας: Πρώην σκληρός Ρηγάς. Ιδρυτής της δημοσκοπικής εταιρείας Metron Analysis…

Κώστας Τάταρης: Μέλος του «Ρήγα Φεραίου» στη δεκαετία του ’80. Έγινε μέχρι και αντιπρόεδρος του εθνικιστικού «Ελληνικού Μετώπου» στη Λάρισα.

Κώστας Σπυρόπουλος: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών, αλλά έχει διατελέσει διευθυντής και της ΕΡΤ, και του ΣΚΑΪ αλλά και σε άλλους σταθμούς.

Θανάσης Τσεκούρας: Στέλεχος των ειδήσεων της Κρατικής Τηλεόρασης, βρέθηκε και στη θέση του διευθυντή των εφημερίδων «Έθνος» και «Εξουσία». Σήμερα αρθρογραφεί στο «Πρώτο Θέμα».

Αξίζει να αναφερθεί και… η εντονότατη παρουσία στα Media πλήθους ευρωκομμουνιστριών, αφού, ως γνωστόν, ο “Ρήγας” λειτούργησε επί σειρά ετών ως στέγη και του ωραίου φύλου… Η Χριστίνα Πουλίδου του «Επενδυτή», η Χρύσα Ταβουλάρη του «Ελεύθερου Τύπου», η Άννυ Ποδηματά του «Βήματος» (Ευρωβουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ), αλλά και η Ινώ Αφεντούλη, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες, είναι μερικές μόνο από τις κυρίες του ΚΚΕ Εσωτερικού που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του Τύπου…

Μην ξεχάσουμε και τον “Δεξιό”, σημερινό Επίτροπο της ΕΕ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής!

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο: Ο «Ρηγάς» που έφτασε να γίνει μεγαλουπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ!

Χρύσανθος Λαζαρίδης:

Στέλεχος του “Ρήγα Φερραίου”, που βρέθηκε να είναι στην συντονιστική επιτροπή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου του ’73 και να συλληφθεί αργότερα από την Ασφάλεια. Στην πορεία, σύμβουλος εξ απορρήτων του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Είναι σίγουρο ότι ξεχάσαμε πολλούς, αλλά ενδεχομένως να επανέλθουμε…

loading...

2 thoughts on “ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΚΝΕ ΚΑΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΡΑΙΟΣ

  1. …σε συνδυασμό με αρχιπαπάρες και σαρσέμηδες!

  2. Δυστυχώς ακόμα και μέσα στη ΝΔ αριστεροί του "ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ". Η ΝΔ που απαγορεύει στα πανεπιστήμια να υπάρξει άλλη δεξιά παράταξη πλην της δικής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Όποιος δεξιός τολμάει να κατεβεί μακριά από την ΔΑΠ, τον κυνηγάνε η ΔΑΠίτες ποιό πολύ και από τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές. Τρανή απόδειξη, η ΝΕ.Ο.Σ. η νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ. έφαγε κυνήγι από αριστερούς αλλά και το από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Συμπέρασμα ακόμα και η "δεξιά"-ψευτοδεξιά για κάποιους είναι και αυτοί νοθευμένη με αριστερούς, αρά για τι πράγμα ακριβώς μιλάμε;

Comments are closed.