Ο σημερινός Έλληνας , παγκόσμιο παράδειγμα Αμοραλισμού


Αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο αμοραλισμού, εμείς οι Έλληνες να καυχόμαστε για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, και τους προγόνους μας, και από την άλλη να αποδεχόμαστε την Εκκλησία και
το ιερατείο να τους υβρίζει, και να τους αναθεματίζει (στους Χαιρετισμούς και την Κυριακή της Ορθοδοξίας). Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Με δεδομένο ότι ο Ελληνισμός προϋπήρξε του Χριστιανισμού, στέκει λογικό σε κάθε πολιτική η εορταστική εκδήλωση του έθνους να έχει τον πρώτο λόγο το ιερατείο; Να ορκίζεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση από αυτούς;

Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει την ιστορία των Εβραίων, αναλισκόμενη σε ένα πλήθος απόψεων, ενεργειών και γεγονότων, που τους αφορούσαν, και συνέβαλαν στη θεμελίωση της εθνική τους ταυτότητας. Οι Εβραίοι όμως φρόντισαν (και καλά έκαναν) να ανακηρύξουν την Παλαιά Διαθήκη, ως ιερό τους βιβλίο. Εμείς οι Έλληνες όμως δεν έχουμε ανάγκη ούτε από Παλαιά ούτε από Καινή Διαθήκη. Για μας, ιερά βιβλία είναι αυτό το πλήθος των συγγραμμάτων που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

«Οι αρχαίοι πρόγονοί μας» είναι ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Θαλής, ο Κλεισθένης, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων, ο Πρωταγόρας, ο Επίκουρος, ο Πλήθων, ο Πυθαγόρας, ο Σοφοκλής, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης ο Ορφέας, η Σαπφώ, η Υπατία, ο Ιπποκράτης, ο Δημόκριτος, ο Θεμιστοκλής, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Μέγας Αλέξανδρος, και ένα πλήθος ακόμη σοφών και ενδόξων Ελλήνων, και ΟΧΙ βέβαια, ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, και ο Ιακώβ τους οποίους θέλει να μας επιβάλει το ιερατείο. Καθ’ ότι αυτοί είναι πρόγονοι των Εβραίων. (Ακροάσου προτροπές κατά την γαμήλιο τελετή ).

Είναι δυνατόν να βάζουμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική φιλοσοφία, την φιλοσοφία που έκαναν κορωνίδα της σκέψης τους όλοι οι διανοούμενοι της Γης;

Είναι δεδομένο ότι η διαλογική και η ελεύθερη σκέψη οδήγησε σε ένα απόγειο γραμμάτων και τεχνών τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων, δημιουργώντας φιλοσοφικά ρεύματα, επιστήμες και τέχνες απαράμιλλης πολιτισμικής αξίας, δίνοντας έτσι τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτούς τους λόγους είναι λοιπόν καιρός για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ στους φιλοσόφους μας, που αρθρώνοντας λόγο που εγκλείει σεβασμό για τους άλλους, και αποσκοπεί στη διαμόρφωση προσωπικότητας με ελευθερία σκέψης-έκφρασης και με αίσθημα ευθύνης, πεντακόσια χρόνια π.Χ. δίδαξαν αλλά και φιλοσόφησαν ιδέες και ηθικές αξίες, που οδηγούν στην εξιδανίκευση του ανθρώπου. Χωρίς θαύματα και άλλα κομπογιαννίτικα τερτίπια.

Στους φιλοσόφους μας, των οποίων τα διασωθέντα –από την λαίλαπα του Χριστιανισμού- συγγράμματα φωτίζουν τους δρόμους που οδηγούν σε πολίτες ελεύθερα σκεπτόμενους. Πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, πολίτες που σέβονται τους νόμους και τις ηθικές αξίες γιατί τους το επιβάλλει η συνείδηση τους, το πνευματικό τους επίπεδο και όχι βέβαια ο φόβος της τιμωρίας του Θεού. Πολίτες που γνωρίζουν ότι οι φιλοσοφικές ιδέες και αξίες που δίδαξαν εκείνοι είναι οι μόνες που παρέμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες και ας έχουν περάσει δυόμισι χιλιάδες χρόνια.

Άρα, το να διάγουν οι πολίτες «βίον ενάρετον» είναι θέμα καθαρά φιλοσοφικό και όχι θρησκευτικό. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι γεννήτορες της Δημοκρατίας, σεβόμενοι την αυτοτέλεια, την αυτονομία και ανεπανάληπτη μοναδικότητα κάθε ανθρώπου –το θεμελιώδες δικαίωμα του να είναι ο εαυτός του, αυθύπαρκτος και αυτόνομος- και προπάντων την ατομική του ελευθερία και τη σοφία της φύσεως, αποστρεφόμενοι δε κάθε κοινωνικό, θρησκευτικό, κοσμοθεωρητικό δόγμα, ποτέ δεν θα δέχονταν να ξαπλώσουν στην κλίνη του μυθικού ληστή Προκρούστη και να κοπούν στα μέτρα του. Η αθηναϊκή δημοκρατία, ειδικά, λάτρευε την ελευθερία και σέβονταν την αυτοτέλεια, φυσική, ηθική και πνευματική κάθε ανθρώπου.

Μία ιδεώδης αλλά και ρεαλιστική δημοκρατία με σεβασμό στον άνθρωπο θα πρέπει να είναι η απάντηση των σημερινών Ελλήνων στη θεοκρατία. Αλλά για την εδραίωσή της στη μάχη των ιδεών που θα ακολουθήσει με τους κάθε λογής στενόμυαλους εξουσιαστές, πρέπει να ανατρέξουμε στις αδιαμφισβήτητες ιδέες και τις ηθικές αξίες όπως τις δίδαξαν και τις φιλοσόφησαν ο Σωκράτης, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης, ο Επίκουρος, ο Πρωταγόρας, και τόσοι άλλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, αλλά και οι Ευρωπαίοι διαφωτιστές. Οι μόνες αξίες που έμειναν άφθαρτες και πάντα επίκαιρες μέχρι σήμερα και είναι οι μόνες που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα σύγχρονα προβλήματα, ήτοι την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, τον αλκοολισμό, τον χουλιγκανισμό, και την έξαρση βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων, την τρομοκρατία, καθ’ ότι η καθεστηκυία τάξη, πολιτική και θρησκευτική φαίνεται ότι έχει αποτύχει.

Ιωάννης Θεοδωρόπουλος
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

6 σχόλια :

 1. Ευγε σου συνελληνα!
  Σήμερα το πρωί μια σκέψη στριφογύριζε στο μυαλό μου, πως είναι δυνατόν
  να λεγόμαστε Έλληνες και να πιστευουμε ότι οι ζωγραφιστές σανίδες
  με κακογραφίες κοκκαλιάρηδων καμουρομύτηδων εβραίων δακρύζουν?

  Δεν το χωράει το μυαλό μου, είμαστε ανάξιοι να λεγόμαστε
  Έλληνες, τουρκέλληνες ίσως, ή το ακόμη ποιο
  αντιπροςευτικό, εβραιοελληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απλο το αρθρο, κατανοητο και δικαιο τοις πασι νομιζω.Επισης για τους μεμψιμοιρους προσθετω οτι μια τετοια θεωρηση των Ελληνικων πραγματων δεν αποκλειει την θεμιτη θρησκευτικη πιστη ιδιως οταν αυτη ασκειται μεσα σε ενα πλαισιο ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και αλληλοανοχης.Οτι θελει ο καθεις ας πιστευει ΕΛΕΥΘΕΡΑ αρκει η πιστη του να μην επηρεαζει τα τεκτενομενα του κρατους το οποιο και θα πρεπει να τηρει τροπο τιμα τα ζυγια!Η πατριδα και η θεμιτη δημοσια ταξη να ειναι το υψιστο προταγμα συμβιωσης τοσων και διαφορετικων πολιτων!! !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΓΓΥΛΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝ ΑΝΑΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ...
  ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΑΝ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΤΙΣΑΝ ΤΟ ΚΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..;
  ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΛΛΑ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΟΥ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ υπάρχει διδασκαλία χριστού, δεν εγεννήθη, δεν έζησε δεν έγραψε, δεν είπε ΤΊΠΟΤΑ!
   Όλα αυτά τα παρδαλά που ακούμε είναι από τους σιωνιστές ευαγγελιστές που όλοι γράφουν διαφορετικά πράγματα και επί χίλια χρόνια τα διασκευάζουν, αλλά πάλι παπαριές παραμένουν.
   Το τι έκαναν τότες οι Έλληνες, είναι αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα, εσύ βασικά χυδαιολογε!

   Διαγραφή
  2. ΡΕ ΑΡΡΩΣΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΗΣΑ;
   ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ
   ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ Ν' ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
   ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΧΡΙΣΤΟΣ
   ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ.
   ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ.

   Διαγραφή
 4. Χαλάρωσε, δεν σε έβρισα και είναι δικαίωμα σου να πιστευεις
  όπου θέλεις και δικαίωμα μου να αντιδρώ στον σκοταδισμό.
  Το λάθος και παρεξήγηση εδώ, και σε ζητώ συγνώμη, είναι γιατί
  όλοι είστε ανώνυμοι, δεν ξέρω ποιος είσαι σε μπέρδεψα με άλλονε, οκ?
  Βάλε λοιπόν ένα fucking name!

  ΑπάντησηΔιαγραφή