Ο Θρίαμβος της Προπαγάνδας!


Ο πολιτικο-οικονομικός πόλεμος που βιώνουμε μετατρέπεται πλέον σε εθνικό. Τα μέχρι πρότινος πολιτικά και οικονομικά θέματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού μια ανείπωτη εθνική τραγωδία βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.
Η χώρα μας, με μαθηματική ακρίβεια, βαδίζει προς διαμελισμό.
Όλοι μας παράλληλα είμαστε ένας στόχος, επί του οποίου λαμβάνει χώρα ένας καθημερινός ανηλεής βομβαρδισμός, αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς  Προπαγάνδας, η οποία ως κύριο όπλο του πολέμου που βιώνουμε κυριολεκτικά θριαμβεύει!
Δεν υπάρχει μέσο διάδοσης της προπαγάνδας, του γραπτού και του προφορικού λόγου, καθώς και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που να μην χρησιμοποιείται στη λυσσώδη αυτή περίοδο. Οι υποσχέσεις, το ψέμα, η υποκρισία, οι παροχές, η μπλόφα, οι απειλές, ο φόβος, το τραγικό, η σάτιρα, ο σαρκασμός, η περιφρόνηση, η παρελθοντολογία, όλα λαμβάνονται επαρκώς από την οπλοθήκη της ελληνικής γραμματολογίας και χρησιμοποιούνται κατά των αντιπάλων και του ευκολόπιστου λαού.
Δεν υπάρχει μέθοδος ή τεχνική της προπαγάνδας που να μην χρησιμοποιείται. Η υποβολή, οι ισχυρές επικλήσεις σε συναισθήματα, η καλλιέργεια μίσους, η πολεμικότητα, ο φθηνός εντυπωσιασμός, η πλύση εγκεφάλου, οι ανακρίβειες, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η συνεπής ασυνέπεια, η λαϊκότητα, η διάψευση, ο πόλεμος νεύρων δια της αρχής της «ασάφειας», η κομμουνιστική «ηθική», η τεχνική των «στροφών», η εναλλαγή διεθνισμού και εθνισμού, η τακτική του «βασικού κρίκου» συμπληρωμένη με αυτήν του «κακού βοσκού» του αντιπάλου, η αθρόα χρήση μαγικών λέξεων, συμβόλων και συνθημάτων, όλα αυτά συστηματικά προγραμματίζονται και εκτελούνται με βασικό στόχο τον ανυποψίαστο λαό μας.
Εκείνο όμως που ξεπερνά κάθε όριο υπερβολής είναι η ευκολία με την οποία εκτοξεύεται το Ψέμα! Είναι εκείνο που πραγματικά θριαμβεύει και βασιλεύει. Το μέγεθός του και η ευκολία με την οποία σερβίρεται, από τους κάθε λογής δημαγωγούς, είναι πραγματικά απερίγραπτα. «Οι μάζες πιο εύκολα πιστεύουν ένα μεγάλο ψέμα παρά ένα μικρό», διατράνωνε μέσα στη διαστροφή του ο Χίτλερ και ουδόλως διαψεύδεται σήμερα.
Το Ψέμα κατατίθεται καθημερινά, τόσο στην πολιτική παλαίστρα, υπό τους θόλους του βουλευτηρίου, όσο και στα πολύχρωμα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου παρελαύνουν οι πρωταγωνιστές του ελληνικού δράματος.
Και η αλήθεια; «Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς», δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Ήρθαν όμως οι μετά Χριστόν ψευδοπροφήτες, και τι είπαν; Χίτλερ: «Η Προπαγάνδα έχει πάρει διαζύγιο από την Αλήθεια και από την Ηθική». Λένιν: «Η Αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή».
Η Αλήθεια είναι σκληρή, η Αλήθεια είναι φως, η Αλήθεια είναι ρομφαία, η Αλήθεια είναι αμείλικτη! Και το κυριότερο, «ΝΑΙ στην Αλήθεια σημαίνει ΟΧΙ στο Ψέμα»! Γι αυτό η Αλήθεια είναι πάρα πολύ σπουδαία για το μέλλον της πατρίδας μας.
Όσοι λοιπόν μιλούμε για σύγχρονη «κατοχή», για «ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία» και «εθνική αξιοπρέπεια», ας κάνουμε σημαία μας την αλήθεια. Μόνον έτσι, θα καθαρίσουμε αυτή την πολιτικά και κοινωνικά μολυσμένη ατμόσφαιρα και θα σταματήσουμε να εισπνέουμε την αφόρητη δυσωδία της προπαγάνδας! Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα της φίλτατης πατρίδας και η Ελλάδα μας θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο της.


Νικόλαος Ταμουρίδης                                                                           Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ                                             Αντιπρόεδρος της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ                           www.eleftheripatrida.gr


loading...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger

1 σχόλιο :

  1. ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ. ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ. ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 0,5%, ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ "ΑΡΓΥΡΙΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ. (ΙΩΑΝΝΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή