IncreaseRev

ΤΟ ΝΕΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ


ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΓράφει ο Βασίλης Βιλίαρδος

Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2019, θα κληθούν όλοι οι Έλληνες να συμπληρώσουν ένα έντυπο με τα περιουσιακά τους στοιχεία που θα
αναρτηθεί στο σε ειδική σελίδα του διαδικτύου – οπότε θα δίνεται η δυνατότητα διασταυρώσεων ενώ, εφόσον εντοπιστεί απόκρυψη περιουσίας, το πρόστιμο θα είναι πανάκριβο, φτάνοντας ακόμη και στη συνολική της αξία.


Άποψη

Το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται ασταμάτητα, χωρίς καμία δυνατότητα περιορισμού του εάν δεν μεσολαβήσει πόλεμος ή διαγραφές – κάτι που πολύ δύσκολα θα συμβεί. 

Έχουμε την άποψη λοιπόν πως θα επιλεχθεί κάποια στιγμή διεθνώς η επιβολή φόρου στα περιουσιακά στοιχεία όλων αυτών που δεν θα μπορέσουν να το αποφύγουν – με την έννοια πως αδυνατούν να τα διατηρήσουν σε φορολογικούς παραδείσους ή σε άλλες ασφαλείς τοποθεσίες και εταιρικές κατασκευές, όπως η ελίτ του 1%.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να προηγηθεί ένα πείραμα, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν επιπλοκές – ενώ το γεγονός ότι, η Ελλάδα έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα ως πειραματόζωο, οδηγεί στο συμπέρασμα πως το πείραμα θα διενεργηθεί ξανά στην πατρίδα μας.

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε εδώ πως η διάσωση των ελληνικών τραπεζών, εάν τελικά δεν ευοδωθούν τα σχέδια της ΤτΕ ή του ΤΧΣ και η ανακεφαλαίωση τους, θα προέλθει αναγκαστικά από τους μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες τους κατά τον κανονισμό της Ευρώπης – όπου όμως, εφόσον οι καταθέσεις άνω των 100.000 € είναι τόσο λίγες, ώστε να μην λύνεται το πρόβλημα, δεν είναι απίθανο να επιλεχθεί απλά η φορολόγηση τους (ένα 15% υποθετικά θα απέδιδε περί τα 20 δις €).

Περαιτέρω, η πρόθεση του υπουργείου οικονομικών να δηλωθούν, καθώς επίσης να καταγραφούν όλα τα είδη της ιδιωτικής περιουσίας, ενδεχομένως για να χρησιμοποιηθούν όλα όσα δεν κατασχεθούν και πλειστηριαστούν για την εξυπηρέτηση του υπέρογκου δημοσίου χρέους της χώρας μας μέσω της φορολόγησης τους, δεν είναι απίθανο να αποτελεί την αφετηρία του πειράματος – το οποίο, εάν έχει τελικά επιτυχία, θα εφαρμοσθεί σε όλες τις άλλες υπερχρεωμένες χώρες. 

Διαφορετικά πάντως δεν εξηγείται η επιμονή στο περιουσιολόγιο, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κανείς – ενώ το γεγονός ότι, η ΑΑΔΕ που θα το δρομολογήσει ελέγχεται από τους Γερμανούς, θυμίζει την καταμέτρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων, στα πλαίσια της πολιτικής της ΑΡΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ που είχε ξεκινήσει το 1937.

Στην προκειμένη περίπτωση, περισσότεροι από 7.000.000 Έλληνες θα κληθούν να δηλώσουν όλα τα ακίνητα και κινητά τους περιουσιακά στοιχεία, εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας – ακόμη και τα μετρητά χρήματα που έχουν στα σπίτια τους μέχρι το τελευταίο Σεντ, τα έργα τέχνης, τα κοσμήματα κοκ. 

Εκτός αυτού θα πρέπει να δηλώνουν τις μεταβολές στα περιουσιακά τους στοιχεία, όταν αυτές συμβαίνουν και όχι μία φορά ετήσια, όπως συνηθίζεται παντού – γεγονός που σημαίνει ότι, όταν αγοράζουν ή πουλούν κάτι, θα είναι υποχρεωμένοι μέσα σε ένα μήνα να υποβάλλουν δήλωση τροποποίησης, ενημερώνοντας άμεσα τις φορολογικές αρχές.(!!!)
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...